Fiat 125 – Istorija modela

Fiat 125

Prolaznici će ga zameniti s Pezejcem ili Ladom, što mu je nepovratno i nezasluženo uništilo kredibilitet kao oldtajmeru

Iako pravi znalci već dugo upozoravaju na nepravednu podcenjenost ovog italijanskog klasika, malo ko se uistinu odlučuje i nešto konkretno preduzeti po pitanju spašavanja retkih preostalih primeraka. Slika je u današnjem svetu sve, a uistinu nije lako posmatraču sa strane objasniti kako poznati kockasti oblik ne skriva iza sebe neki istočnoevropski poluproizvod, nego jednu od najzanimljivijih i najsportskijih evropskih limuzina više srednje klase s kraja šezdesetih, pravog konkurenta, ako ne baš BMW-u 1600 (1970. nakon dolaska 1802 preimenovan u 1602) i Alfa Romeo Giuliji, a ono bar automobilima poput Renaulta 16 TS ili Ford Cortine 1600E. Napominjem ovde, dakako, da ne smatram da su Polski Fiat (prvi 125 PZ, s licencnim Fiatovim motorom 1300, kojeg je proizvodio DMB-21. maj Beograd, bio je znatno bolji od kasnijeg 125p 1500 iz Poljske) i Lada uistinu poluproizvodi, to su bili automobili namenjeni nekim drugim tržištima, saobraćajnim uslovima i platežnim sposobnostima i uglavnom su, iako uz neretko grozničavu završnu kontrolu kvalitete, posve zadovoljavajuće radili to čemu su bili namenjeni. Ali činjenica je da je njihovo postojanje, ma koliko pomoglo Fiatu u učvršćivanju pozicija na tržištima koja su mahom bila zatvorena za druge zapadne proizvođače, ujedno i značajno naškodilo kasnijoj valorizaciji italijanskih modela na čijoj su osnovi nastala istočnoevropska polubraća. Čak su i retke karoserijske verzije malih italijanskih fabrika, poput coupea Samantha radionice Vignale, danas cenovno vrlo pristupačne, iako jako retke i u Italiji i na drugim tržištima, a kod nas posve nepoznate.

Fiat 125

Na prvi su pogled razlike jedino po prednjim svetlima – original je imao četiri kvadratna fara, a manje cenjene istočnoevropske verzije četiri okrugla

Koreni Fiata 125 bili su u za broj manjem modelu 124, koji je od ranijih modela torinske fabrike nasledio samo menjač, dok je većem rođaku podario čitav središnji deo karoserije, putničku kabinu, u ovom slučaju obloženu tepisima i ukrašenu lažnim drvom na instrument tabli, dajući dodatan dojam prefinjenosti i elegancije, zahtevan od te klase. Ključni element bio je ipak motor, preuzet iz sportske coupe verzije modela 124, povećan na 1608 ccm i ojačan na 90 KS. Ugradnja naprednog motora s dva bregasta vratila u glavi u porodični automobil 1967. bila je ravna senzaciji, a kad je godinu potom 125 Special dobio petu brzinu u menjaču i motor od 100 KS (deset više od osnovnog modela), dobijen je vrlo ozbiljan automobil sposoban za udovoljavanje zahteva i profinjenijih, sportskijih vozača. Tome je pomogla i za ono doba odlična upravljivost, kao i disk kočnice na sva četiri točka. Menjači su, kako četverobrzinski tako i peterobrzinski, bili vrlo precizni, a udobnost vožnje vrlo visoka. U konačnici, Fiat 125 bio je diskretan odabir za one koji su željeli prostran i udoban automobil sa sportskim štihom, koji je po potrebi omogućavao agresivniju vožnju, ili se pretvarao u klasičnu porodičnu limuzinu s velikim prtljažnikom. Stabilnost mu, nažalost nije bila vrlina.

Fiat 125

Proizvodnja autohtonog Fiata 125 u Italiji je prestala još 1973., ali u nekim drugim zemljama, poput Argentine i Egipta, trajala je još puno decenija

Danas ljubitelji italijanskih automobila imaju vrlo visoko mišljenje o Fiatu 125, a i onodobna ga je publika dobro prihvatala, pa ih je do 1973. proizvedeno nešto više od šesto iljada primeraka. Nažalost, antikorozivna zaštita na Fiatima iz tog razdoblja nije bila među jačim stranama, 125 već pripada u modele u koje je ugrađivan ruski čelik nezadovoljavajuće kvalitete, pa ih je danas vrlo malo preživelo, a oni koji i jesu neretko su vrlo truli ili krpljeni zamenskim istočnim delovima. Mnogi ipak smatraju da je 125 Special jedan od prikrivenih dragulja među jeftinim oldtajmerima, automobil koji ima za ponuditi gotovo koliko i mnogo razvikanije sportske limuzine, koje odavno više nije moguće dobiti za hiljadu-dve hiljade eura poput ovog zanimljivog Fiata.

Autor: Dino Milić-Jakovlić
Izvor: autoportal.hr

Be the first to comment on "Fiat 125 – Istorija modela"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*