Povodom Sajma automobila u Briselu, koji je u toku, kompanija TAG Heuer je predstavila automobil Abarth 595 Competizione by TAG Heuer, specijalnu limitiranu seriju od samo 30 primeraka. Iako oba brenda poseduju bogatu trkačku tradiciju i nasleđe, ovo je prvo partnerstvo kompanija TAG Heuer i Abarth takve vrste.
Abarth 595 Competizione by TAG Heuer

Svaki automobil iz ove serije ima ugraviran Carrera Chronograph TAG Heuer, a konstrukcija samog automobila razvijena je u saradnji sa vrhunskim timom Garage Italia Customs. Saradnja je ostvarena pod vođstvom direktora TAG Heuera, Žan Klod Bivera i vlasnika divizije satova LVMH, a realizacija je izvedena u saradnji sa Garage Customs Italia kojom je rukovodio Lapo Elkan.

Abarth 595 Competizione by TAG Heuer

Njegov 1,4-litarski motor oslobađa 180 konjskih snaga i 250 Nm obrtnog momenta, zahvaljujući novom turbo punjaču i Record Monza izduvnom sistemu, a to modelu 595 Competizione by TAG Heuer obezbeđuje ubrzanje od 0 do 100 km/ za samo 6,7 sekundi.

Ovu seriju karakteriše specifična dvobojna alumnijumska folija, aluminijumske felne od 17 inča, crvena kočiona klješta, kožna sedišta, Interscope audio sistem, navigacija, identifikaciona pločica sa oznakom limitrane serije, oznake TAG Heuer na spoljašnjosti vozila, kao i držač kjučeva TAG Heuer.
Foto: TAG Heuer

Abarth 595 Competizione by TAG Heuer je limitirana serija izrađena u svega 30 primeraka, pretežno namenjenih nemačkom tržištu, a dostupan je po ceni od 27.790 evra.

Foto: TAG Heuer
Izvor:  topspeed.telegraf.rs