VLF Automotive – Dodge Viper

VLF Automotive - Dodge Viper
SKLADNO najavama Henrik Fisker je u Detroit doveo Force 1, sporski automobil koji donosi najjače američko oružje u luksuznom pakiranju.
Fisker je u okviru kompanije VLF Automotive poudio luksuzni coupe zasnovan na Viperu. Nimalo čudno sa obzirom da je na razvoju radio sa Benom Keatingom, koji je kao vozač i prodavac usko vezan upravo sa brutalnim Dodgeom.
VLF Automotive - Dodge Viper
8,4-litreni V10 je i dalje zadržao atmosferski koncept, a sada razvija 756 KS i 813 Nm obrtnog momenta.
Ubrzanje do 96 km/h odradi za 3 sekunde, dok četvrt milje apsolvira u 11 sekundi. Maksimalna brzina je 350 km/h. Menjač je ručni sa šest stepena prijenosa, a opcijski će biti ponuđena i automatika.
VLF Automotive - Dodge Viper
Lagana karoserija izrađena je od kompozita sa ojačanjima od ugljičnih vlakana i postavljena na masivne tpčkove promera 21 inča. Za bolju dinamiku ugrađen je novorazvijeno vešanje, kao i verovatno efikasnije kočnice.
Ukupna masa vozila je solidnih 1.538 kg.
VLF Automotive - Dodge Viper
Fiskerov dvosed izgleda odlično. Agresivnog nastupa i niske siluete zasigurno će privući poglede, a usprkos visoko postavljenoj ceni od čak 268.500 USD mogao bi naći put do 50 planiranih kupaca.
No, za razliku od jednako skupog Lamborghinija Huracan Fiskerov Force 1 u kabini nudi i prostor za dve boce vina.
Paralelno sa ovim modelom VL Automotive nudi i model Destino, luksuznu sportsku limuzinu pokretanu motorom iz Corvette ZR-1. Sličnost sa nekadašnjom ekološki nastrojenom Karmom je namenjena, kao i visoko postavljena cena od 229.000 USD za koju vlasnik dobija limuzinu sa 6.2 V8 kompresorskim motorom snage 647 KS. U ovom slučaju maksimalac je 322 km/h uz sprint do 96 km/h za 3,9 sekundi.
 Foto: naias.com, VLF Automotive
Piše: M.N.
Izvor: www.index.hr

Be the first to comment on "VLF Automotive – Dodge Viper"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*