Karmann Ghia typa 34 – Istorija modela

Karmann Ghia typ 34

‘Veliki Karmann’ Typ 34 s prodanih 42500 primeraka nije dosegnuo rezultate ‘malog’ Karmanna, pa se prestao proizvoditi 1969.

Karmann Ghia Typ 34 iz 1961. godine

Donja Saska, krajem 50-ih godina: Wilhelm Karmann, sin osnivača fabrike i proizvođača karoserije iz Osnabrücka, održava dobar kontakt s Wolfsburgom. S proizvodnjom modela Buba Cabriolet i Karmann Ghia 1200 Typ 14, prema uzoru na Bubu, postao je važan partner. VW planira ulazak u srednju klasu automobila, pa s planiranim modelom Volkswagen Typ 3, koji je postao poznat kao Volkswagen 1500, a kasnije kao 1600, postavljen je cilj – ostati veran principu hlađenja vazduhom i boxer motoru. Pri tom se prešlo na veću karoseriju koja će kupcima ponuditi više mesta i nešto veći status. To je za Karmanna bila prilika da na ovoj novoj bazi razvije veći Coupé. Već ubrzo nakon prezentacije prototipa modela Karmann Ghia Typ 14 iz Torina, sedišta dizajnerskog studija Ghia pod vodstvom Luigija Segrea, šalju se brojni nacrti za mogućeg naslednika u Osnabrück. U osobnim pismima Segre želi Wilhelma Karmanna pridobiti za oblik koji je u njegovim očima moderniji. I to ne bez uspeha: Karmann se dao uveriti u to da Typ 14 krajem pedesetih godina više ne odgovara dizajnerskom uzoru. Izraženiji uglati oblik, više unutrašnjeg prostora: zvuči obećavajuće za naslednika modela Karmann Ghia.

Karmann Ghia 1600 TL Prototip iz 1965. godine

No, u Wolfsburgu ne dele isto mišljenje i smatraju da moraju zadržati kontinuitet, a k tome se Typ 14 jako dobro prodaje. Otvoreni su međutim za veći Coupé, kako bi kod marke zadržali uspehe modela Karmann Ghia 1200. Profesor Heinrich Nordhoff, jedini šef u Volkswagenovoj fabrici, daje zeleno svetlo za razvoj i proizvodnju ‘Velikog Karmanna’, iako je izrazio sumnju mogućnosti njegove prodaje. Karmann Ghia 1500 Typ 34, koji je rano uključen u razvoj modela Typ 3, nastaje u Osnabrücku pod nazivom projekta ‘Lyon’ iz postojećih nacrta iz Torina. Odgovorni dizajner u dizajnerskom studiju Ghia je Sergio Sartorelli, koji je i ‘malom’ Karmannu dao njegov elegantan oblik. Jasno je kamo Sartorelli gleda kod svog nacrta karoserije: preko Velike bare u ‘Novi’ svijet. Tamo je Chevrolet principu Bube sa vazduhom hlađenim boxer motorom u zadnjem delu dao drugu dimenziju te je sa šestocilindričnim Corvairom predstavio automobil koji je za američke prilike kompaktan i gotovo revolucionaran. Nije samo tehnika Corvaira nova, orginalan je i dizajn – okrugla zadnja svetla i upečatljiva dvostruka prednja svetla čine ga egzotikom među baroknom karoserijom sa zadnjim  perajama iz Detroita.
Karmann Ghia typ 34
Karmann Ghia Typ 34 Cabriolet – prototip iz 1961. godine

Sergio Sartorelli jednako je oduševljen ovim stilskim elementima kao i mnoge druge kolege u evropskim styling studijima – kako su se nekada zvali dizajnerski odeli. I njegov nacrt za naslednika modela Karmann Ghia predviđa dvostruka prednja svetla koja su prvotno bila međusobno blizu smeštena, ali se zbog tadašnjeg nemačkog Pravilnika o registraciji vozila nisu mogla realizirati. Unutrašnji par prednjih svetala pomiče se u smeru sredine vozila i upečatljivo je okružen žljebovima – na ovaj način Typ 34 dobija markantan prednji deo, koji se u potpunosti odriče prednjeg dela malog Karmanna. Sartorelli prekida Corvair žljeb na ručkama vrata, kako bi ga eksperimentalno odozdo i odozgo dinamično pružio prema zadnjem delu vozila. U dizajnerskom studiju Ghia ne slažu se u celosti sa serijskim oblikovanjem prednjeg dela vozila – nakon početka serijske primene Luigi Segre predstavlja alternativne nacrte za modifikovani dizajn prednjeg dela vozila s drugim rasporedom dvostrukih prednjih svetala. Uporedno s prethodnikom, modelom Typ 3, Karmann i Volkswagen u semptembru 1961. na frankfurtskom sajmu automobila IAA predstavljaju Typ 34 kao Coupé s 2+2 sjedala. Novi Karmann Ghia 1500 nudi prilično veliku, gotovo luksuzno opremljenu unutrašnjost, u velikoj meri ostakljenu krovnu konstrukciju s visokim, filigranskim stupovima, a pored malog Karmanna Ghia 1200 deluje modernije, odraslije i reprezentativnije – upravo onako kako su se njegovi kreatori nadali.
Karmann Ghia typ 34
Prototipovi: Typ 34 Cabriolet i Karmann Ghia 1600 TL
Kod Karmanna je naravno isto tako u planu Cabriolet prema dobroj tradiciji modela Buba i Typ 14. U Wolfsburgu međutim smatraju da još jedan automobil bez krova u prodajnom programu nema mogućnosti za uspešnu prodaju. Planirana serijska proizvodnja se zaustavlja i preostaje samo nekoliko prototipova. Jedan od njih danas je deo automobilske kolekcije Volkswagen Osnabrück, ali se može videti i na putu: Volkswagen Classic predstavlja će ga 2011. na brojnim događajima poput relija Kitzbüheler Alpenrallye u maju ili Sachsen Classic u avgustu. Kolekciji iz Osnabrücka pripada još jedan unikat: hatchback coupé pod nazivom Karmann Ghia 1600 TL – vrlo elegantan koncept, koji se razvija 1965. godine uporedno s fastback limuzinom iz Wolfsburga 1600 TL. Ali, za razliku od ovog modela, Karmann Ghia 1600 TL raspolaže velikim zadnjim poklopcem i preklopivim naslonom zadnje klupe. Prednji deo ove studije svideo bi se Luigiju Segreu, koji je preminuo 1963. godine: dvostruka prednja svetla smeštena su u neposrednoj blizini i uokvirena su hromiranom maskom.
Karmann Ghia typ 34
Više ekskluzivnosti: održavanje modela ‘Veliki Karmann’
U velikoj meri nepromenjen ‘Veliki Karmann’ tehnički se bazira na modelu Typ 3 iz Wolfsburga, čiji tehnički razvoj verno prati. Nakon što je najpre prilično skromno motorizovan sa 45 KS iz 1.493 ccm, već 1963. godine od modela 1500 S preuzima motor s dvostrukim karburatorom i 54 KS. Kao Karmann Ghia 1600 L s istom snagom iz 1.584 ccm proizvodi se od 1965. do 1969. godine. Tokom svoje proizvodnje Coupé izvana ostaje nepromenjen, dok se za razliku od toga u unutrašnjosti događaju veće promene. S godinama proizvodnje menjaju se bočne obloge, a tkanina se zamenjuje veštačkom kožom. Godine 1966. povećava se središnji brzinomer u instrument tabli, a električno rukovanje opcionalnim pomičnim krovom moguće je već od 1962. godine – spomena vredna premijum karakteristika.

Krajem 1968. godine Wilhelm Karmann dobija ličnu poštu iz Wolfsburga: ‘Zbog pravovremenog, uzajamnog planiranja’, tako je glasila formulacija, ‘obaveštavamo Vas da sledeće godine nameravamo obustaviti proizvodnju modela Typ 34’. Prodajne brojke ne dosežu naime rezultate ‘malog’ Karmanna. Nakon ipak 42.500 primeraka kraj proizvodnje nastupa 30. juna 1969. godine.

Izvor: autoportal.hr

Be the first to comment on "Karmann Ghia typa 34 – Istorija modela"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*