Ferrari 500 Mondial – Istorija modela

Ferrari 500 Mondial

Dve hiljade kubika, četiri cilindra, 160 KS, četiri brzine… zar je to uistinu Ferrari?! I te kakav! Ne dajte da vas obeshrabre tehnički podaci: možda danas ne zvuče impresivno, ali početkom pedesetih upravo je ovaj motor doneo Ferrariju prve naslove svetskog prvaka u Formuli 1, s Albertom Ascarijem za volanom. Promena pravila u tom takmičenju donela su ograničenje zapremine na dve litre, bez kompresora, na što je Aurelio Lampredi odgovorio brilijantnim dizajnom: umesto povećanja zapremine krhkog jednoipolitarskog dvanaestcilindričnog motora kakav je Ferrari koristio do 1951, stvoren je lakši četverocilindrični motor orwellovske zapremine od 1984 ccm (otprilike 500 ccm po cilindru, što pokazuje da i Mondial prati karakterističan Ferrarijev način brojčanog označavanja modela), koji je tek neznatno prilagođen ugradnji u sportski automobil – običnim povećanjem stepena kompresije (koja u Mondialu iznosi 8,5:1) dobiti ćete punu trkačku specifikaciju, koja je osvojila dve svjetske titule!

Ferrari 500 Mondial
Razumljivo je kako je taj motor, inicijalno namenjen Formuli 2, u startu bio veoma izdržljiv i pouzdan, pa ga i nije bilo toliko teško prilagoditi sportskom automobilu, namenjenom trkama na duge staze. U ranoj verziji motor razvija 160 KS pri sedam hiljada obrtaja u minuti, dok su kasniji Mondiali imali desetak konja više. Kombinaciju čelika i aluminija hrane dva velika Weberova karburatora, a menjač sa četiri brzine smešten je ispred zadnje deDionove osovine. Originalni dizajn karoserije Mondiala (ime je dato u počast osvojenoj tituli u F1) potpisao je sam Dino Ferrari, a Scaglietti je izradio devetnaest primeraka, koji su se ipak međusobno znatno razlikovali po detaljima. Pinin Farina (koji se potom službeno prozvao Pininfarina) je jedanaest primeraka obukao u smanjenu karoseriju pobednika Le Mansa, modela 375 MM, napravivši usput i tri coupea nalik na 250 MM. Jedan je coupe izašao i iz Vignaleove radionice. Dobar deo ovih karoserijskih oblika može se naći i na istovremeno predstavljenom modelu 750 Monza, koji je imao trolitarsku verziju istog motora.

Ferrari 500 Mondial

Klasični su Mondiali mahom bili ‘barchette’, ali mora se priznati da i u obliku ‘berlinette’ ovaj automobil izgleda podjednako fantastično i moćno

Mondial je debitovao na trci dvanaest sati Casablance kraj 1953, drugim mestom (prvi u klasi) – za upravljačem su bili Ascari i Villoresi. Pobede u klasi ostvarili su još Picard u Agadiru i Trintignant u Dakru, potičući zlobne komentare da bi modelu umesto pompeznog imena Mondial bolje pasao naziv Africa, a najveći je uspeh modela ipak usledio na klasičnoj evropskoj trci Mille Miglia 1954, kad je Vittorio Marzotto završio drugi, iza trolitrene Lancie D24. Predstavljanjem Maseratija 200S pobednički su dani Mondiala odbrojani, ali dobrih rezultata u rukama privatnika nije nedostajalo. Fabrika je u međuvremenu razvila novi četvorocilindrični dvolitarski model, Testa Rossu, ali to nije predmet ove priče.

Ferrari 500 Mondial

Hej, neko mi je ukrao osam cilindara! Nije, ali priznajemo da prostor motora izgleda nekako praznjikavo, nedovoljno ferrarijevski u ovoj konfiguraciji

Predmet ove priče je pokazati onima koji to još ne znaju da je mit o dvanaestocilindričnim motorima samo još jedna od neosnovanih legendi koje prate fabriku iz Maranella. Od samih početaka Enzo Ferrari je želio samo jedno: da njegovi bolidi pobede u svakoj trci u kojoj nastupe. Koliko cilindara pritom imaju i kako izgledaju, posve je nebitno: Enzo je možda osobno preferirao dvanaestocilindrične motore, ali nije ih se libio napustiti iste sekunde kada bi pronašao bolju alternativu. Mondial (ime koje će, pomalo nesretno, biti oživljeno osamdesetih) je jedna od takvih alternativa. Lepo je znati i da ovi četverocilindrični trkači danas koštaju i po nekoliko puta manje od dvanaestocilindrične rodbine – sve dok ne dometnemo da usprkos toj razlici u ceni teško možete očekivati da će vas neki primerak izaći manje od milion evra… Možda je ipak razumnije maštati o onom kasnijem Mondialu iz osamdesetih.

Autor: Dino Milić-Jakovlić
Izvor: autoportal.hr

Be the first to comment on "Ferrari 500 Mondial – Istorija modela"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*