Audi predstavio kabinu kojom menja našu percepciju putovanja automobilom

Audi

Na ovogodišnjem Sajmu potrošačke elektronike koji se održava u Las Vegasu, Audi je predstavio nekoliko impresivnih noviteta i konceptnih rešenja kojima dodatno naglašava povezanost svojih automobila sa savremenim tehničkim rešenjima na polju komunikacije. Takođe, novim rešenjima pokazao je i to da pravi velike korake u segmentu autonomne vožnje.

Kompletna unapređenja zasnovana su na širenju sistema kojima se poboljšava interfejs između čoveka i mašine. Kao što se može videti koncept nove konzole zasniva se na ugradnji još većeg broja displeja osetljiviih na dodir kojima bi Audi praktično u potpunosti zamenio tastere u svojim automobilima. Možemo reći da se već sada u Audijevim autima nalazi samo mali broj tastera, ali ovako bi se praktično kompletan sistem upravljanja gotovo svim funkcijama preselio na displeje. Očekivano, i sistem za prepoznavanje gestova je integrisan u ovaj sistem – MMI Touch Response, a omogućeno je povezivanje i svih prenosnih tehničkih uređaja kao pametnih satova, ili pametnih telefona.

Ricky Hudi, Potpredsednik odeljenja za razvoj elektronike u Audiju rekao je: “Kabina budućnosti će radikalno promeniti način na koji naši korisnici koriste i doživljavaju elemente u vozilu. Mi razvijamo uspešni Audijev virtuelni kokpit sa novom konzolom i stvaramo potpuno novi svet za naše korisnike. U budućnosti, kompletan sistem će se upoznavati sa korisnicima i njihovim navikama kako bi im dodatno olakšao korištenje.”
Razlog za integrisanje ovolikog broja savremenih elemenata koji su povezani sa internetom i koji rade sa pametnim telefonima delimično se krije u dolasku autonomnih vozila. Naime, vozači će biti u mogućnosti potpuno kontrolisati socijalne mreže, e-mailove, pa čak i gledati filmove u trenucima autonomne vožnje. U skladu sa tim, Audi je kreirao i sisteme koji prepoznavaju znakove na putu, ali i povezuju automobil sa sistemom semafora u gradovima u kojima postoji takva infrastruktura. Tako se praktično može u realnom vremenu pratiti stanje na putevima, te prilagođavati vožnja trenutnim potrebama.

Izvor: proauto.ba

Be the first to comment on "Audi predstavio kabinu kojom menja našu percepciju putovanja automobilom"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*