Bmw i8 Mirrorless – Video

Bmw i8 Mirrorless
BMW je na Consumer Electronics Showu (CES) u Las Vegasu premijerno predstavio studiju modela i8 opremljenog sistemom nadzornih kamera.
Bmw i8 Mirrorless
Ugradnjom sistema kojeg čine tri kamere retrovizori su postali suvišni. Umesto njih na posebne nosače ugrađena po jedna kamera sa svake strane uz dodatak treće postavljene iznad zadnjeg stakla. Sve kamere šalju sliku u središnji sistem koji generiše jednu sliku i produkuje je na ekran visoke razulucije smešten na mesto tradicionalno vezano uz središnji retrovizor u kabini.
Bmw i8 Mirrorless
U BMW-u kažu da sistem odlično funkcioniše i u potpunosti zadovoljava klasičan sistem sa tri retrovizora. Nudi i više jer je moguće individualizirati prikaz slike, kao i dodatno ga oplemeniti sistemima upozoravanja ili implementirati postojeće sisteme poput onog za nenamerno prelaženje vozne trake.
Osim ovog koncepta BMW je predstavio i i3 Extended Rearview Mirror s kamerom postavljenom na krovu.
Bmw i8 Mirrorless kamera
Neosporno je kako ovi sistemi poboljšavaju stepen sigurnosti ali nas nekako ovakvi relativno skupi i nadasve komplikovani gadgeti uvelike podsećaju na svemirske programe Amera i Rusa. I dok su Amerikanci potrošili milione kako bi razvili hemijsku olovku koja radi u bestežinskom stanju Rusi su uzeli običnu grafitnu olovku. Tako bar kažu.
Piše: M.N.
Izvor: www.index.hr

Be the first to comment on "Bmw i8 Mirrorless – Video"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*