Kako je nastao Land Cruiser – Istorija

Toyota Land Cruiser

Već 1942. godine Toyota je za japansku vojsku proizvela prototip takozvanog ½ tonskog terenca kodne oznake AK-10 koji se više temeljio na američkom Bantamu, nego na Willysu. Ali prototip je potpuno podbacio, vrlo kratko se koristio i nije ušao u operativnu upotrebu.

Glavni razlog je bila slaba pokretljivost. Toyota AK10 imala je 2,2-litarski benzinac sa svega 43 konja i maksimalnu brzinu od svega 80 km/h. Krajem II. svetskog rata Japanci su došli u kontakt  s prvim Willysima ,a Toyotinim inženjerima se toliko svidelo da su se zainatili kako će jednoga dana proizvesti sličan, ali bolji terenac. Posebno su ih impresionirala vozna svojstva i mogućnost prelaženja preko raznih prepreka, pogotovo stepenica. „Sličan, ali s još većim mogućnostima“- bio je moto Toyotinih inženjera. Međutim, razvoj je trajao prilično dugo, a trebalo je doći do još jednog rata kako bi se dotično i konačno finalizirao. Rat između Severne (bivši SSSR kao saveznici) i Južne Koreje (SAD kao saveznici) započeo je 1950. godine, a budući da je trošak prevoženja velikog broja Willysa bio prevelik američka vlada je od Toyote naručila izradu 100 terenaca prema Willysovim specifikacijama. U Toyoti je vlastiti terenac već gotovo bio spreman pa je uz pomoć Willysovih specifikacija dobijena završna injekcija. Početkom 1951. japanska policija je takođe zatražila od Toyote proizvodnju terenskog vozila.

Prvi prototip nazvan Toyota Jeep BJ svetlo dana ugledao je u januaru 1951. godine. Izgledom je bio vrlo sličan Willysu, ali mnogo većih dimenzija, dvostruko veće mase te s mnogo snažnijim motorom. Opremao se benzinskim 3,4 litrenim šestcilindričnim motorom snage 85 konja pri 3.200 o/min i najvećeg okretnog momenta od 215 Nm pri 1.600 o/min. Uz krutu osovinu napred i nazad imao je stalni pogon na zadnje točkove i priključivi pogon na sva četiri. Bio je opremljen reduktorom, ali samo s mogućnošću high redukcije jer low nije postajala. Snaga se prenosila na točkove manualnim menjačem s tri ili četiri brzine zavisno o varijanti. Čitav pogonski sklop i kombinacija motor-menjač preuzeti su iz Toyotinih teretnjaka, pa su bili izrazito robusni i izdržljivi, a verovali ili ne samo je spojka težila čak 275 kilograma. Kako bi Toyota dokazala da je proizvela terenac superioran Willysu u julu 1951. godine testni vozač Toyote Ichiro Taira se s Bj-om uspeo na šestu postaju planine Fuji što je predstavljalo senzaciju i podvig kakav niko pre vozilom nije učinio. Impresionirani time, japanske vojne jedinice odmah su naručile 300-tinjak komada. Zbog dodatka Jeep u imenu Willys-Overland je zapretio tužbom, ali Toyota je izbacila dodatak iz naziva. Tek je 1953. godine započela serijska proizvodnja BJ modela, ali u vrlo malim količinama i samo prema narudžbini. Godine 1954. promenjen je naziv u Land Cruiser i ostalo je istorija.

Toyota Land Cruiser
Izvor:  www.vidiauto.com

Be the first to comment on "Kako je nastao Land Cruiser – Istorija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*