De Tomaso Mangusta – Istorija

De Tomaso Mangusta

U vreme kad je putevima i trkačkim stazama vladao američki automobil otrovnog naziva – Cobra, jedan je Argentinac odlučio napraviti bolji automobil, s imenom jedine životinje koja je zloglasnu zmiju u stanju ubiti.

Sećate se mega popularnog hita Kylie Minogue «Cant get you out my head»? Upravo u tom spotu zgodna Australka se vozi u jednom žutom automobilu koji izgleda prilično starinski ali istovremeno agresivno, poželjno. Njoj tada nije trebao neki moderni Ferrari, Porsche, Mercedes… već nešto posebno – De Tomaso Mangusta.

Argentinac u Italiji

Sve je počelo još 1959. godine kada je Argentinac Alejandro De Tomaso odlučio osnovati vlastitu auto kompaniju. Zanimljivo, zbilo se to u Italiji i to u glasovitoj Modeni odakle potiču slavna automobilska imena Ferrari i Maserati. Kako se Argentinac našao u Italiji? Alejandrov otac je bio Talijan, a majka je poticala iz bogate argentinke porodice.

Nakon 2. svetskog rata Alejandro se oštro protivio tadašnjem argentinskom predsjedniku Juan Peronu i odlučio je napustiti zemlju. Strast za automobilima odvela ga je u najautomobilskiji grad Italije, Modenu, gde se zaposlio u Maseratijevoj fabrici kao mehaničar. Ubrzo postaje njihov trkački vozač, a 1959. godine osniva i vlastitu kompaniju De Tomaso Automobili.

Motor u sredini

Predstavlja nekoliko trkačkih modela pa iako nije bio tehnički potkovan svojim je inženjerima dao mnogo izvrsnih ideja. Snažno je podupirao razvoj automobila sa središnje postavljenim motorom smatrajući ih najbezbolnijim kada je u pitanju upravljivost. Ubrzo de Tomasa posećuje Ford koji je nastojao proširiti uticaj i na Evropu. Ideja je bila razviti potpuno novi model sa Fordovim motorom. Tako nastaje prvi produkcijski De Tomaso imena Vallelunga.

Šok u Torinu

Iako i Vallelunga zaslužuje pažnju u našoj rubrici, mi se ovde bavimo automobilom koji je najviše obeležio kompaniju De Tomaso – Mangusta. Predstavljena 1966. godine na auto salonu u Torinu, Mangusta je predstavljala pravi šok i za renomirane proizvođače sportskih modela poput Ferrarija i Porschea. Dizajn je bio božanstven! Doduše, božanstveno brutalan.

De Tomaso MangustaDe Tomaso Mangusta

Legendarni Giorgetto Giugiaro, tada zaposlen u Ghiji koju je pak u to vreme kontrolirao sam De Tomaso, na Mangusti je odradio možda i svoj najbolji dizajnerski posao. Mrki pogled, moćna coupe forma i ogroman zadnji kraj s valjcima od guma zaista su delovalo šokantno, no pravi šok je usledio kada je De Tomaso otvorio poklopac motora, naravno smeštenog pozadi. Dva poklopca koja su se otvarala nasuprotno u stilu galebovih krila, dosad nikad nisu bila viđena kao rešenje za pokrov motora.

Ford V8

A ime je predstavljalo čisto strahopoštovanje. Mangusta, odnosno mungos, jedina je životinja koje se boji sama kraljevska kobra. Naravno, ime je simbolično jer je De Tomaso time pokazao Fordu kako i njegova «štala» može proizvesti automobil kojeg će se bojati tada neprikosnovena Cobra.

Mangusta je imala V8 motor zapremine 4729 ccm, najveće snage 305 KS pri 6200/min. Okretni moment iznosio je 405 Nm pri 4800/min. De Tomaso je hteo ugrađivati lakši V8 motor, ali troškovi su ga primorali na ugradnju Fordovog čeličnog osmaka. S 250 km/h maksimalne brzine Mangusta je bez problema komparirala tadašnjim super Italijanima, Ferrariju i Lamborghiniju. Iako se isti nisu pribojavali Mangustine snage, njen izgled im je zasigurno bio trn u oku.
De Tomaso Mangusta
Samo 401

Mangusti je proizvedeno svega 401 primerak stoga su danas prava retkost. Nakon Manguste, De Tomaso je proizveo još samo jedan odličan superautomobil, Panteru, no Mangusta ipak ostaje automobil koji se najčešće veže uz ime De Tomaso. A po mnogima, i najbolje dizajnirani superautomobil svih vremena.

Motor: V8, 4729 ccm
Snaga: 305 KS @ 6200/min
Maks.brzina: 250 km/h
Karoserija: Ghia by Giugiaro
Proizvedeno: 401 primerak

Pripremio:Luka Lukčić
Izvor: www.vidiauto.com

Be the first to comment on "De Tomaso Mangusta – Istorija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*