Karavani za pamćenje

thumbnail© Philippe Calvet, site "Franco Sbarro, l'autre façon de concevoir l'automobile"
Iako karavane često povezujemo sa porodičnom ulogom doživljavajući ih kao dosadna vozila u kojima se leti i zimi odrađuju seobe naroda, postoje primerci koje bi svaki ljubitelj vožnje voleo u svojoj ergeli.
Dovoljno je setiti se Audija i njegove RS linije i stvari odmah sedaju na svoje. Tu je i Volvo koji je modelom 850 u R verziji stekao brojne poštovatelje, pa čak i pokrenuo celi novi pokret obožavatelja. Ali to su sve automobili koji se u osnovi vizuelno ne razlikuju preterano od običnih karavana, a i tiraž im je danas tolika da se za jednim Audijem RS6 sa moćnim V10 motorom kakav pokreće Lamborghini Gallardo neće baš svatko okrenuti.
Postoje i karavani, prava čudesa na točkovima, koji su nastali kao plod eksperimentiranja, bilo određenih karoserijskih kuća ili pak kao želja ekscentričnih i verojatno vrlo razmaženih milijardera. Kad je potonje u pitanju apsolutni broj 1 je Sultan od Bruneja, koji strastveno skuplja automobile, a ima poseban fetiš na brze karavane i unikate. Pridodamo li svemu žutu boju na koju se najviše pali i budžet meren doslovno u milijardama USD jasno je da postoji veliki potencijal za stvaranje automobilskih umetničkih (ne)dela. Tehnika u savezu s neukusom najstrašniji je neprijatelj umetnosti, rekao je Goethe, a kad je automobilski dizajn itekako je u pravu.
Aston Martin
U Aston Martinu su često eksperimentisali s karavanima, a posebno tzv. shooting brake izdanjima s dvoja vrata. Prvi značajniji snimak seže u doba modela DB6 koji je izrađen u takvom izdanju. Nešto kasnije slične verzijesu dobili Porsche 944 i Audi UR Quattro.
Aston Martin Lagonda 625
Tokom 1980-tih pažnju je plenila Lagonda Wagon, po našem sudu vrlo cool automobil. Nažalost i prokleto kvarljiv i skup. Jedan je primerak postigao na aukciji zavidnu cenu od  200.000 EUR.
Početkom 1990-tih AM predstavlja karavan u obliku modela Virage izrađenog u izdanju s tri i pet vrata. Proizvedeno je bar šest primeraka, a početna cena bila je oko 165.000 GBP. Sada mu je cena na aukcijama redovno i do tri puta viša.
Aston Martin Virage 625
U novijoj istoriji Zagato je ponudio Shooting Brake izdanje, a potom je predstavljen i Rapide u karavanskom izdanju od strane Bertonea. Naravno, proizveden je po samo jedan primerak, bar službeno. Govorka se da ih je Bertone nudio po ceni nešto višoj od milion EUR.
Zagato Shooting Brake
Maserati Bellagio Fastback
Predstavila ga je 2008. godine uskrsla italijanska kuća Carrozzeria Touring Superleggera, a i danas se nalazi u ponudi. Iako vrlo redak zna se pojaviti na automobilskim aukcijama gde postiže cenu od oko 170.000 EUR.
Maserati Bellagio Fastback
Ferrari 456GT Venice
Model potpisuje Pininfarina, a nastao je na zahtev, pogađate, brunejskog sultana. Proizvedeno je sedam primeraka, od kojih jedan u žutoj boji, a sultan ih je preuzeo šest. U Venice seriji izrađen je i nepoznat broj limuzina, kao i poneki kabriolet.
Ferrari 456GT Venice
Oldsmobile Toronado AQC Jetway 707
Sa 8,4 metara ovo je najduži karavan ikad proizveden. Ima četiri para vrata, može prevesti do 15 osoba, a podignuti krov je dobio staklene panele. Američki karoserista AQC radio je prerade za potrebe hitne pomoći i ostale državne službe, a navodno je proizvedeno stotinjak primeraka.
Na aukcijama postižu cenu od tek nekoliko hiljada  USD. S razlogom.
Oldsmobile 707
TAG Sbarro Function Car
S preko tri tone mase ovo je definitivno najteži karavan. Nastao je krajem 1970-tih na osnovi Cadillaca Eldorado, a na zahtev saudijskog biznismena. 7,2 metara dugo čudo s tri osovine pokreće 8.2 V8 sa preko 350 KS.
TAG Sbarro Function Car
Interijer je bogato opremljen i doslovno predstavlja kancelariju na točkovima spreman da pojuri do 170 km/h. Plan je bio proizvesti 25 primeraka, ali  interesovanje je izostao.
Mercedes S (W140) Wagon
Iako nije nikada bio u standardnoj ponudi Mercedesa ovaj je model čak i stekao određenu dozu popularnosti. Sve što je trebalo napraviti je kupiti jednog “genšera” i onda ga proslediti na preradu. Cena sitnica, oko 100.000 USD.
Proizvedeno je oko 100 primeraka ovog modela sa sedam sedišta.
Mercedes S (W140) Wagon
Nešto kasnije ponuđena je i mogućnost prerade novije generacije (W220), i to po upola nižoj ceni.
Bentley Val d’Isere
Idealan karavan za odlazak na skijanje u švajcarske Alpe je ustvari prerada modela Bentley Turbo R s početka 1990-tih. Pogon je na sve točkove, a proizvedeno je ukupno 11 primeraka.
Bentley Val d’Isere
Nudio ga je Jankel, a većina je završila kod pre spomenutog sultana.

Isti voli ssrađivati sa Bentleyem, pa je naručio i SUV model, iako ga do dolaska Bentayge nisu imali. Ali novac čini svoje, pa je stvoren Dominator na osnovi Range Rover sa motorom iz Continentala R. Proizvedeno ih je ukupno šest, a svi su završili kod sultana.

Piše:M.N.
Foto: Aston Martin, Bentley, Mercedes, Sbarro, Bertone, Zagato, Jankel, Ferrari
Izvor: www.index.hr

Be the first to comment on "Karavani za pamćenje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*