Mazda 6 CD 120 TE (2007., 136.306 km) – Polovnjak

Mazda 6

Solidnost i ugled japanske izrade kvare problemi s dizelašem, uglavnom kod loše održavanih primeraka

Mazda je za sve poznavatelje automobila marka koja nudi najviši kvalitet, delom i stoga što od svih japanskih proizvođača insistira na proizvodnji u Japanu. Stoga je i proizvodnja ‘dvojke’, koja se u prvoj generaciji proizvodila u Španiji, 2007. vraćena u Hiroshimu. Najvažniji modeli, 3 i 6, oduvek su se proizvodili u Japanu i Mazda 6 je , opšte , jedna od najkvalitetnijih limuzina na našem tržištu. Dobar je glas nasledila 2002. od ‘neuništivog’ modela 626. Model prve generacije se uz jedan redizajn (2005.) proizvodio do jeseni 2007.

Test primerak iz poslednje serije prve generacije (neposredno pre nego je predstavljen aktuelni model druge serije). To je uvek dobra preporuka za kupovinu,  jer se radi o temeljno proverenom modelu, kod kojeg su potpuno uklonjeni svi nedostaci. Opremljen je osnovnim dizelašem, koji iz zapremine 1998 ccm razvija 120 KS i 320 Nm. Radi se o ‘low power’ verziji, a proizvodila se i ‘high power’ sa 143 KS i 360 Nm. Za polovni primjerak manja snage je  bolja preporuka, jer znači manje opterećenja vitalnih delova motora i duži vek.

Mazda 6

Motor serije DIRECO-D imao je i neugodnih problema. Prvenstveno sa plivajućim zamajcem,  pumpom visokog pritiska i brizgaljkama. Bilo je i slučajeva većih havarija, izazvanih nekontrolisanim ubrizgavanjem i detonacijama.

Ali, radilo se uglavnom o primercima koji nisu redovno održavani, a mnogi su problemi bili posledica loše kvalitete dizel goriva kod nas. Inače, solidnost izrade i visoka kvaliteta prepoznaje se po svakom sklopu i detalju test primerka, koji je u nepunih sedam godina nakupio 136.306 km bez ijednog kvara. Ali treba naglasiti da ima uredno ispunjenu servisnu knjižicu. Na automobilu je sve ‘tip-top’, što potvrđuje i da je bio u dobrim rukama. To je važan zaključak, a nipošto nije pravilo na našem tržištu polovnjaka.

Mazda 6

Pri kupovini polovnog primerka dobar je izbor i osnovni benzinac 1.8 sa 120 KS, jer se može kupiti jeftinije, a vrlo je trajan i izdržljiv. Kod tog motora nije bilo praktično nikakvih problema – nema plivajući zamajac, pumpu visokog pritiska, osetljive brizgaljke…, a zbog veoma kvalitetne izrade , može se ‘ubiti’ isključivo neoriginalnim delovima i lošom vožnjom. Inače, neoriginalne delove ne treba, a priori odbijati (može se shvatiti da propagiramo isključivo ovlašćene servise), ali kad je Mazda 6 u pitanju nikako se ne sme ugraditi neoriginalni zupčasti kaiš.

Naime, zbog veće projektovane napetosti, zamenski remeni su nepouzdani i podložni pucanju. Standardna je procedura da se tada menja celi servisni set (španer, vodilica, pumpa rashladnu tečnost…), ali kod Mazde se to radi samo kod potrebi – ako su u dobrom stanju, španer i vodilice se ne menjaju. Prema iskustvima brojnih mehaničara i vlasnika ovih modela, ako se redovno menjaju filtri goriva (posebno je važan), ulja i vazduha, s tim modelom nema nikakvih problema.

Mazda 6

Limarija je kvalitetna i vrlo dobro zaštićena od rđanja, a besprekorna je i ostala mehanika. Mazde su poznate po vrlo izdržljivim diskovima, pa je njihova provera dobar detektor stanja automobila. Ako su jako izbrazdani treba odustati od kupovine. Važno je da upravljački mehanizam i vešanje nemaju nikakvih zazora, a sumnjivo stanje (puno kilometara) mogu otkriti deformacijom sedišta i izlizane komande). Sve dobre reference potvrđuje uverljivo stanje test modela.

Mnogi prigovaraju Mazdama skupo održavanje, ali te priče su prenapuvane, a najjeftinije je održavati i popravljati ono što se – ne kvari. Prednost ovog modela, u poređenju sa skupljim Passatom, je, osim kvalitete, i neporedivo niži (gotovo zanemarljiv) rizik krađe. Sve to govori u prilog ovog automobila. Mnogi su ugradili plinske instalacije, ali to nije vrlina (zbog toga nemojte plaćati višu cenu), jer se pogoršava izvrsna pouzdanost osnovnog benzinca. Zbog toga birajte, ili osnovnog benzinca 1.8 sa 120 KS ili jednako snažan dvolitreni dizelaša. Naravno, ako su u dobrom stanju.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
Motor
: turbodizel, redni, 4-cilindarski, hlađen tečnošću, ugrađen napred uzdužno,, dva bregasta vratila u glavi (zupčasti kaiš), 16V, direktno ubrizgavanje, intercooler
Zapremina: 1998 ccm
Prečnikx hod: 86 x 86 mm
Snaga: 89 kW/121 KS pri 3500/min
Moment: 320 Nm pri 2000/min
Pogon: na prednje točkove
Menjač: ručni sa šest stepeni
Vešanje:napred nezavisan, McPherson, pozadi multilink
Kočnice: diskovi, napred samoventilirajući 283 mm, pozadi puni diskovi 280 mm, ABS+EBV
Gume: 205/55 R 16
Karoserija: limuzina, 4 vrata
Dimenzije: 469 x 178 x 144 cm
Osovinski razmak: 267,5 cm
Prtljažnik: 490/1660 l
Masa/nosivost: 1470/540 kg
Spremnik goriva: 64 l
Najveća brzina: 194 km/h
Ubrzanje 0-100 km/h: 10,6 s
Potrošnja: grad 7,5 / otvoreno 5,1 / kombinovano 6,0 l/100 km
Realna potrošnja: 6 – 8 l/100 km

Izvor: autoportal.hr

Be the first to comment on "Mazda 6 CD 120 TE (2007., 136.306 km) – Polovnjak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*