Cadillac Series 60 Special – Istorija

Cadillac Series 60 Special
Skoro pet decenija Cadillac je predstavljao najviši standard automobila u Sjedinjenim Američkim Državama.

Međutim, dominacija nije dobivena tehničkim inovacijama ili proizvodima koji su bili ispred svog vremena vec prelepim dizajnom. Većina Cadillaca iz 1930tih godina su postali budući klasici onog dana kada su predstavljeni, ali ako bi morali da biramo jedan model u dugogodišnjoj istoriji koji je postavio kompaniju kao lidera po stilu, izbor bi definitivno pao na 1938-1941 60 Special. Ovaj ogroman automobil je postavio standarde koje će konkurencija kasnije da prati, a možda još bitnije – započeo je karijeru Bill Mitchella, jednog od najpoznatijih dizajnera u istoriji Američke auto industrije, pod vođstvom jednako legendarnog Harley Earla. Earl je neko kome ne treba detaljnije predstavljanje, ali ćemo predstaviti njegovu biografiju u nekoliko linija. Za razliku od većine dizajnera iz navedenog perioda koji su dolazili iz Detroita, Earl je bio iz Kalifornije i 1925. je radio za malu kompaniju za dizajniranje felni.

Cadillac Series 60 Special

Njegova dela su se pokazala toliko popularnim da je privukao pažnju generalnom menadžera Cadillaca Larry Fishera, koji je pripremao novu subdiviziju LaSalle. Fisher je bio oduševljen i Earl je dobio posao da dizajnira nove LaSalle automobile. U navedenom periodu automobile su uglavnom dizajnirali inženjeri, a ako bi kompanija već želela neki specijalan proizvod, posao bi dobile samostalne dizajnerske kuće. LaSalle je tako postala prva kompanija koja je imala svog specifičnog dizajnera i na tržištu je zabeležila solidne rezultate. Niko sigurno nije bio više oduševljen nego predsednik General Motorsa (vlasnik Cadillaca) Alfred Sloan i uskoro je odvojio specijalan budžet sa kojim je Earl napravio Art & Colour studio, prvi dizajnerski centar u auto industriji. Do sredine 1930tih godina Earl je komandovao timom od nekoliko hiljada dizajnera, podeljenog za svaku General Motors diviziju (Chevrolet, Pontiac, Oldsmobile, Buick i Cadillac).

Iako se on uglavnom nije slagao sa inženjerima i ostalim dizajnerima u timu, Earl je uvek uživao u velikom poverenju Sloana jer njegov dizajn je donosio visoku prodaju. Do sredine 1930tih godina još jedan dizajner koji je počeo da privlači veliku pažnju je bio Bill Mitchell. Kao sin vlasnika Buick salona, Mitchell je mogao da priušti skupe škole i njegova dela nisu prošla nezapaženo. Tokom posete General Motorsu sa svojim ocem u Decembru 1935., Mitchell je razgovarao sa Earlom bez da je znao ko je u pitanju. Earlu se dopao mladić i njegova dela i Mitchell je postao jedan od dizajnera General Motorsa. Tokom godina Mitchell je napredovao velikom brzinom i do 1936. stigao do tima najboljih dizajnera koji su radili na Cadillacu. Kompanija je imala lošu godinu, a Mitchell je odgovorio novim Series 60 modelom, koji je imao nisku cenu od samo 1,645 dolara i već prve godine privukao 12,000 primeraka.

Cadillac Series 60 Special

Dobivši poverenje Earla, Mitchell dobiva odrešene ruke za razvoj novog automobila, koji će eventualno da postane Cadillac 60 Special. Tokom cele svoje karijere, Earl je želeo da automobili budu dugački, niski i široki. Michellov 60 Special je imao sve navedene karakteristike, sa 76 mm dužom šasijom u poređenju sa regularnim Series 60, a takođe je bio i niži iako se prostor enterijera nije izgubio. Ono šta je takođe razlikovalo ovaj automobil je što nije imao “stepenicu” za ulazak i izlazak iz kola, čime je definitivno izgledao luksuznije u poređenju sa konkurentima. Još jedna karakteristika koja je razlikovala ovaj automobil je velika doza hroma, koja će narednih godina postati zaštitni znak Cadillaca. Dizajnerske linije su takođe bile revolucija. U vreme kada su svi automobili ličili jedan na drugi sa svojim kockastim dizajnom, 60 Special je imao aerodinamične elegantne linije, posebno u vidu gepeka, a konkurencija će pratiti sličan porez tek desetak godina kasnije.

Za kraj, u ponudi se našao samo sedan sa četvoro vrata. Limitirani broj ostalih verzija je takođe proizveden, kao što su kupe sa tri prozora i limuzina sa četvoro vrata, ali oni su služili glavnim ljudima Cadillaca kao njihovo lično vozilo. Sa mehaničke strane, 60 Special je bio identičan kao i standardan Series 60. To znači da se ispod haube nalazio poznati Cadillacov V8 motor od 346 kubnih inča (5.7L) sa 135 ks, a snaga se prenosila na zadnje točkove preko tri brzine manualnog menjača. To je bilo dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za oko 16 sekundi uz maksimalnu brzinu od 153 km/h, što su bili solidni brojevi kada se zna da je Special bio za 105 kg teži u poređenju sa modelom na kojem je zasnovan. Međutim, cena svakako nije bila niska i kupac je morao da izdvoji čak 2,085 dolara. To je bilo za 310 dolara više nego Series 60 i za oko tri puta skuplje nego luksuzni Ford Deluxe sa Flathead V8 motorom.

Cadillac Series 60 Special

Dok su se mnogi ljudi u kompaniji bojali da je Cadillac preterao čak i za svoje standarde, prodaja je krenula veoma obećavajuće. Prve godine je prodato 3,704 primerka, što je bilo više nego što je cela Cadillac grupa prodavala samo pet godina ranije, a zahvaljujući ovom uspehu je došlo do promena za 1939. Naime, standardan Series 60 je zamenjen sa modernijim Series 61, ali je 60 Special nastavio sa proizvodnjom. Izmenjena maska je povećala dimenzije na 5,442 mm, a sve primerke je sada proizvodio Fleetwood, nekadašnja samostalna firma koju je General Motors kupio sa željom da proizvode sve Cadillace. I pored više cene za 110 dolara, 1939. prodaja je skočila na 5,513 vozila. Iste godine Fleetwood odlučuje da proširi ponudu na još dva modela. Jedna je bila takozvana limuzina, koja je delila vozačevu kabinu od ostatka automobila dok je druga pružala šiber i nosila Sunshine Turret Top oznaku.

Cadillac Series 60 Special

Ovaj potez se pokazao toliko popularnim da su uskoro i ostali Cadillac modeli počeli da prate sličnu strategiju. I to ne samo Cadillac, već i počev od 1940. sličnu strategiju su pratili i još dve divizije General Motorsa, Oldsmobile i Buick. Koliko god da je navedeni potez pomogao samo Cadillacu, već 1940. 60 Special više nije bio poseban model i nije se razlikovao od ostatka ponude. Iste godine je prodato 4,600 vozila, ali novi i skuplji Series 62 se pokazao kao veći uspeh. Godina 1941 se pokazala poslednjom za ovaj automobil, a uskoro je počeo Drugi Svetski Rat, koji je usmerio proizvodnju automobila na proizvodnju vojne opreme. Poslednje godine su usledile male dizajnerske promene, kao i moćniji V8 motor od 150 ks i četiri brzine automatski menjač, čime je Cadillac postao prva kompanija sa takvom opremom.

Cadillac Series 60 Special

Cadillac će kasnije koristiti 60 Special oznaku od 1946. do 1976. i ponovo od 1987. do 1993. Cadillac 60 Special je proslavio kompaniju, koja će sve do 1980tih godina vladati tržištem premijum automobila u Severnoj Americi. Posle pada prodaje nad napadom Nemačkih i Japanskih rivala, Cadillac se prethodnih godina vratio u velikom stilu i ponovo posluje sa profitom. Bill Mitchell je postao glavni dizajner Cadillaca 1938., a kasnije će postati i prvi dizajner celog General Motorsa. On će na toj poziciji ostati sve do 1977., posle čega će najveći svetski proizvođač automobila upasti u veliku krizu. Harley Earl će ostati u General Motorsu sve do 1958., ali njegov odlazak će proteći u velikom skandalu. Njegovo poslednje delo, 1958 Cadillac, se pokazao katastrofalno na tržištu i činilo se da je General Motors po prvi put izgubio dizajnersku trku sa konkurencijom – posebno u poređenju sa novim modelima Chryslera (Plymouth, Dodge, Chrysler i Imperial).

Cadillac Series 60 Special

Iz navedenog razloga, Earl je primoran da se prerano penzioniše, a njegovo mesto je preuzeo Mitchell. Koliko su dva ova legendarna dizajnera bili ispod svog vremena, možda najbolje potvrđuje podatak da je General Motors upao u svoju veću krizu tek njihovim odlaskom … ali o tome drugi put.

Autor: Talladega
Slike: Cadillac
Izvor: www.brzabrzina.com

Be the first to comment on "Cadillac Series 60 Special – Istorija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*