Dacia, rumunski san traje

Dacia Logo

Dacia se može smatrati savršenim automobilom za vozače koji traže uzbuđenje.

Nedostatak sigurnosnih kvaliteta je, svojevremeno, kupovinu i vožnju modela 1300 činio veoma opasnom.

U idealnom slučaju, odvažni vozači bi svakako iskoristili priliku da provozaju Daciu 1300, ali mora se reći da ovaj model baš i nije bio popularan među trkački orjentisanim automobilskim entuzijastima.

Međutim, to ne umanjuje činjenicu da je model 1300 glavno i prvo poglavlje u istoriji ove rumunske fabrike.

dacia model 1300

Dacia je rumunski proizvođač koji, na sreću, nije doživeo istu sudbinu kao Aro, druga rumunska marka automobila. Danas je Dacia deo Renault grupacije. Fabrika nema tako dugu istoriju, a počeci se vezuju za 1968. godinu kada je otvorena prva fabrika u gradiću Colibasi nedaleko od Piteštija u okrugu Arges.

Prvu postavu Dacia tima činili su veoma snažni, ali estetski izuzetno ružni model Dacia 1300, kao i nekoliko drugih koji su se zasnivali na njenoj platformi – 1310, 1400 i 1410.

Uprkos imenu Dacia, nije se radilo u potpunosti o rumunskim automobilima, obzirom da su bili rezultat tehničke saradnje sa Renaultom koji je za rumunsku fabriku isporučivao motore i menjače.

U stvari, prvi Dacia modeli su bili zasnovani na platformi automobila Renault 12. Vozila koja su izlazila sa proizvodnih traka u Piteštiju su bila pristupačna i pouzdana, a najveća prednost im je bila kompatibilnost što se tiče rezervnih delova.

Dacia nije bila na nivou Kadilaka, ali je bila napravljena tako da se u njoj komotno mogla okupiti cela porodica.

Iznenađujuća stvar, čak i za prosečnog rumunskog građanina, je da je mnogo Dacia automobila preimenovano i izvoženo. Pod imenom Denem, ovi automobili su bili rezultat odličnog izbora mehanike, i silazili su sa posebnih proizvodnih traka na kojima se izuzetno vodilo računa o završnoj obradi i, što je najsmešnije, načinu  stezanju šrafova i matica. Kada je ova informacija procurila u javnost, desilo se nešto što rumunske vlasti nisu očekivale. Naime, mnogo Rumuna je odlazilo u susednu Mađarsku da bi kupilo svoju Daciu.

Obzirom da je u zemlji postojao rigidni komunistički režim koji nije blagonaklono gledao na novitete, Dacia je 35 godina zadržala isti dizajn, pa su modeli, vremenom, postali izuzetno zastareli.

Pored toga, prekinute su i sve veze izmedju Dacie i Renaulta. To je, na sreću, nateralo inženjere iz Piteštija da 1996. godine lansiraju novi model koji je bio potpuno rumunski, sa imenom Nova. Automobil je bio sportski restilizovan i predstavljao kvalitativan pomak u odnosu na sve prethodne Dacia modele.
dacia nova

1999. godine je završen “rat” između Renaulta i Dacie i došlo je do novog spajanja. Usledilo je nekoliko poboljšanja i Dacia je ubrzo ostvarila značajan rast prodaje. Podržana pozitivnim kritikama, Dacia odlučuje da 2000. godine kao zamenu za Novu izbaci potpuno novi model – Supernova.  Ovaj model je imao gotovo identičan eksterijer kao i Nova, što je ukazivalo na nastavak loše navike maskiranja i zamazivanja loše urađenih stvari.
dacia supernova

Iz tih razloga, proizvodnja Supernove je prekinuta nakon samo 3 godine, kada sa proizvodnih traka izlazi Solenza. Novi automobil je bio gotovo savršena kopija Supernove, tako da su neke sitne razlike prošle gotovo neopašeno kod stanovništva Rumunije.
dacia Solenza

U srećnom spletu okolnosti, istinski nov model je stvoren tek 2004. godine. Rodio se Logan. Prilično visok, udoban i sa velikim prtljažnikom, Logan je ubrzo postao veliki hit. Model sa 1.5l dizel motorom sa 8 ili 16 ventila ili sa 1.4/1.6l benzinskim motorom, Logan je ubrzo postao najprodavaniji Dacia automobil svih vremena.
dacia Logan

Ubrzo nakon osnovnog modela  u prodaji se našao i Logan MCV,  a 2008. godine Sandero, hečbek zanovan na Loganovoj platformi.
dacia Logan MCV
dacia Sandero

U novije vreme, Dacia je svoju ponudu obogatila i modelima Lodgy i Dokker, kao i terencem Duster.
dacia Duster

Od momenta fuzije sa Renaultom, Dacia beleži odlične rezultate i konstantan rast prodaje ne samo na evropskom tržištu. Interesantan podatak je da se jedna od linija za proizvodnju modela Sandero nalazi i u Brazilu, ali se ovaj model u Južnoj Americi prodaje sa Renaultovim znakom.

Napisao: R. Martinović
Izvor: lakodokola.com

Be the first to comment on "Dacia, rumunski san traje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*