Poslednjih meseci, na Internetu su kružile priče o nasledniku čuvenog Citroenovog ultralakog terenskog modela Mehari, koje su iz predstavništva francuske kompanije i potvrdili, kada je na Salonu automobila u Frankfurtu, osvanuo i sam automobil. Novitet je baziran na modelu Cactus, a kao omaž legendarnom pretku, novitet je dobio ime Cactus M.

Citroen Cactus M

Sličnost sa Cactusom je očigledna već na prvi pogled. Prednji deo je karakterističan po visokom poklopcu motora, kao i svetlosnim grupama u vidu dva proreza. Bok otkriva jednu veoma interesantnu činjenicu – ovaj model ima samo dvoja vrata, i to neuobičajeno malih dimanzija. Štaviše, vrata su izrađena od plastike, kako bi bila što lakša, a na njima je primenjena Citroenova “air bump” tehnologija, koja obezbeđuje i to da su otporna na sitne udarce, jer ih njihova meka površina amortizuje.

Citroen Cactus M

Zadnjih vrata nema, a do zadnjih sedišta se ne dolazi klasičnim obaranjem prednjih, već “uskakanjem” odozgo, u čemu putnici mogu da se posluže praktičnim stepenikom ispred zadnjeg točka. Već na osnovu ovog podatka jasno je da je ovaj automobil isključivo namenjen mladima.

Citroen Cactus M

Enterijer je osmišljen tako da bude veoma praktičan i otporan u uslovima svakodnevne eksploatacije. Kako je reč o automobilu koji je zamišljen da se koristi za obilazak plaža na nekom prelepom grčkom ostrvu, na primer, pod automobila može da se pere vodom, jer za to postoje posebni odvodi. I sami materijali su odabrani tako da budu otporni na vlagu i pesak, a presvlake su od sličnog platna, od kojeg se izrađuju ronilačka i odela za surfere.

Preciznije, Cactus M je prvenstveno osmišljen kao prevouzno sredstvo obožavalaca “jahanja na talasima”. Čak se na nosaču vetrobrana napred, i na zadnjem “roll-baru” nalaze specijalne kopče za pričvršćivanje dasaka za surf. Komande su slične kao i kod klasičnog Cactusa, što znači da se sve informacije saopštavaju preko dva displeja, a akcenat je stavljen na lakoću upotrebe, jer je ovaj automobil prvenstveno osmišljen za uživanje u vožnji.

Citroen Cactus M

U duplom dnu prtljažnog prostora se nalazi i krov, a koji se postavlja na veoma originalan način – naduvavanjem uz pomoć kompresora smeštenog u zadnjem delu. Ovaj model čak nudi i podizanje manjeg šatora povezanog sa zadnjim delom automobila, koji omogućava produženi boravak u prirodi, koji je čak i relativno komotan, jer osobama visokim do 180 centimetara omogućava da se potpuno usprave!

Citroen Cactus M

Vozne karakteristike su prvenstveno prilagođene snalaženju na lošim putevima i po bespućima. Klirens je dovoljno veliki da se savladaju veće neravnine, dok uzani pneumatici velikog prečnika lako savladavaju prepreke. Pogon nije na sva četiri točka, ali je vozaču na raspolaganju takozvani “Grip Control” sistem.

Citroen Cactus M

Okretanjem prekidača smeštenog levo od upravljača, moguće je odabrati neki od modova koji olakšava snalaženje u određenoj situaciji, a na raspolaganju su Normal, All-Terrain, Snow i Sand. Za pogon je zadužen motor od 110 konjskih snaga, “uparen” sa automatskom transmisijom, koji zahvaljujući lakoj konstrukciji, uspeva da obezbedi prosečnu emisiju CO2 od samo 110 g/km.

aUTOR: Danilo Jojić/TopSpeed

Foto: Citroen

Izvor: topspeed.telegraf.rs