Ford Ranchero – Istorija

Ford Ranchero

Iako Ford nikada nije bio kompanija koja kreće za rizične poteze, situacija se u velikoj meri promenila tokom 1950ih godina kada su drugog najvećeg Američkog proizvođača vozila vodili Henry Ford II i grupa od deset Whiz Kids …

Henry Ford II u istoriji nije poznat kao njegov legendarni deda,  ali je možda i zaslužniji za opstanak Američkog giganta kroz teške 1950-te godine kada su opstajali samo najbolji. Ali situacija nije bila ni malo laka i kada je Henry preuzeo kompaniju 1943 godine, Ford je bio u rasulu. Kompanija se uglavnom koncentrisala na već poznate predratne modele koji su vremenom počeli da gube korak za modernijim automobilima iz General Motorsa i Chryslera. Ne imajući vremena za gubljenje, Henry oko sebe okuplja grupu od deset takozvanih “Whiz Kids“ koji su u tom momentu bili glavni inženjeri na fakultetima širom Amerike. Zahvaljujući njihovim svežim idejama, Ford predstavlja prvi posleratni model 1949 godine koji je bio značajno niži i duži od konkurencija i postao hit preko noći. Zahvaljujući velikom uspehu navedenog automobila, Ford je imao dovoljne finansije za investiranje u modele koji su trebali da podignu imidž kompanije. To se, pre svega, odnosi na 1955 Thunderbird, koji je postao Fordov prvi moderni sportski dvosed, i luksuzni 1956 Continental Mark II, koji je ručno sklapan i u svoje vreme bio jedan od najskupljih automobila na svetu.

Ford Ranchero

Zatim je usledio i čuveni 1957 Skyliner, prvi Američki posleratni automobil koji je imao metalni krov i koji se mogao, na dugme, spustiti u gepek, a za inspiraciju za poslednji specijalni model Ford se uputio u daleku Australiju. Naime, klasa takozvanih “ute“ vozila se pokazala jako popularnim u Australiji gde je Ford kontrolisao većinsku procenat tržišta. Ford je smatrao da deo uspeha može da prenese i na Američkom tržištu gde su pickupi uvek činili solidnu prodaju, a Fordov model F-Series je do današnjeg dana prodat u preko 34 miliona primeraka. Međutim, Henry je procenio da svi kupci ipak ne žele tradicionalni pickup velikih dimenzija i još većom potrošnjom i dao je naređenje inženjerima da mu dizajniraju vozilo koje farmer može da vozi subotom do pijace i nedeljom do crkve. Ideja se činila dosta jednostavnom na papiru. Ford je znao da farmeri u Americi, koji nisu imali finansije za novi pickup, uzimaju predratne karavane, skidaju im krov i prave male pickupa na njihovoj bazi. Američkom gigantu je takođe išlo u korist što je već u Australiji imao 20 godina iskustva sa sličnim automobilom gde se ute proizvodio kao coupe, roadster, pa čak i sedan.

Ford Ranchero

Ono što je razlikovalo Australijske ute sa novim Američkim modelom je što su Australijanci uglavnom koristili svoja vozila za posao, dok je Ford želeo veću dozu luksuznosti i opreme. Kao inspiracija su uzeti Hudson i Studebaker pickupi iz 1930ih godina koji su poznati kao neki od najlepših pickupa ikada proizvedenih, ali značajnijih koraka nije bilo bilo sve do 1955 godine. Naime, navedene godine veliki rival General Motors predstavlja par novih pickupa, Chevrolet Cameo Carrier i GMC Suburban koji su imali prelepi dizajn i opremu lukzusnih Chevrolet Bel Air. Iako se nisu prodavali u velikim brojevima, Cameo i Suburban su privukli dovoljno veliku pažnju da i Ford, čiji je pickup F-Series uglavnom služio kao radno vozilo, počne da razmatra sličnu ideju. Ideja koju je Ford razmatrao nekoliko godina ranije je sprovedena u delo kada je uzeta linija karavana sa troje vrata – Courier Sedan Delivery, Ranch Wagon i Del Rio -, sa njih odsečen krov i time nastao 1957 Ford Ranchero. U vreme kada minivanovi nisu postojali, većina porodica je koristila karavana, a Ford je apsolutno dominirao sa godišnjom prodajom od oko 150,000 primeraka.

Ford Ranchero

Ranchero je predstavljen krajem 1956 godine kao 1957 model i predstavljao je jedan od najvećih serijskih Fordova proizvedenih do tog perioda. Veći, duži, širi, niži i luksuzniji, 1957 Ford je postao veliki hit među kupcima zahvaljujući kojima je navedene godine prodato više vozila nego glavni rival Chevrolet – po prvi put od 1931 godine. U poređenju sa 1956 modelom, 1957 Ford je delio samo motore, ali je i kod njih snaga značajno povećana. Ranchero je tako imao standardan motor od 223 kubna inča (3.7L) od šest cilindara, čija je snaga iznosila 144 ks, ali se većina kupaca odlučili za jedan od proverenih V8 motora – 272 kubna inča (4.6L) i 190 ks ili 292 kubna inča (4.8L) i 212 ks. Takođe postoji rumor da je određeni broj Ranchera završio na ulici i sa Fordovim trkačkim motorom veličine 312 kubnih inča (5.1L) i čak 300 ks, ali ova informacija nikada nije potvrđena. Međutim, kada se zna da se Ford u navedenom periodu bavio auto-sportom u velikoj meri i da je ugrađivao trkačke motore u mnoge automobile radi homoligacije, nebi nas začudilo da priča ima na istini. Reakcije publike su bile odlične. Kada je predstavljen na salonu automobila u New Yorku 1956 godine, Ranchero je bio nešto potpuno novo šta Američka publika do tog momenta nije imala priliku da vidi.

Ford Ranchero

Glavni rivali General Motors i Chrysler su se našli u čudu, iako je Chevrolet bio prvi koji je ponudio konkurenta 1959 godine kada je predstavljen El Camino. Ranchero je takođe odlično primljen od strane kupaca. Početna cena je iznosila $2,098, ali za samo ekstra $51 kupac je mogao da dobije luksuzniji Del Rio model sa više hroma i moćnijim V8 motorom. Ono šta je kupce posebno oduševilo je bio enterijer, koji je mogao da se dobije u jednakom stilu kao i luksuzni Fairlane. Kupcima je, takođe, veliku ulogu igrala i prikolica. Ono šta je krasilo Ranchero je što njegova prikolica bila veća i mogla da ponese dosta veći teret nego većina pickupa pa se činio kao odlična kombinacija za sve one koji žele porodični automobil i pickup u jednom, a prve godine je prodato 21,706 primeraka. Za 1958 godinu Ranchero dobiva svoje prve dizajnerske promene kao što su dupli farovi u stilu popularnog 1958 Thunderbirda. Istine godine Ranchero dobiva i novi motor od 352 kubna inča (5.8L) sa 300 ks kao i prvi automatski menjač od tri brzine.

Ford Ranchero

Na žalost, cela Fordova linija se nije dobro pokazala za 1958 godinu, čime je Chevrolet ponovo izbio na lidersku poziciju po prodaji, a ukupno 9,950 Ranchera je pronašlo kupce. Poslednja godina prve generacije je bila 1959 kada je usledio popularni kockast dizajn, koji se do današnjeg dana smatra za neke od najlepših Fordova ikada proizvedenih. Prodaja je skočila na 14,169 primeraka najviše zahvaljujući većim dimenzijama koje su usledile sredinom 1959 godine kada je debitovao model Galaxie. 1957-1959 Ranchero se danas smatra najpopularnijim generacijom ovog modela, ali zbog visokih brojeva proizvodnje nisu popularni kao 1959 Chevrolet El Camino, koji je mnogo ređi automobil. Do ranih 1960ih godina mnogo toga se promenilo u Severnoj Americi. Jedan od njih je bila recesija 1958 godine koja će potrajati duže vreme, a kupci se po prvi put okreću i manjim autima. Jedan od takvih automobil je bio Fordov Falcon, mali kompakt predstavljen 1960 godine, koji je već u prvoj godini prodat u preko 450,000 primeraka (Falcon je držao svetski rekord najprodavanijeg automobila u prvoj godini sve do 1964 godine kada je predstavljen Mustang).

Ford Ranchero

Uvidevši promenu trenda, Ford odlučuje da 1960 Ranchero ponudi na bazi Falcona, verujući da je publika spremna za još jedan šok – pickup koji u gradu troši ispod osam litara. Ime vozila je takođe promenuto u Falcon Ranchero, a kupac je dobivao izbor dva I6 motora – 144 kubna inča (2.4L) i 170 kubnik inča (2.8L). Nijedan od navedenih motora se nije mogao pohvaliti visokom snagu, ali u vreme ekonomske krize kupci su mnogo više pažnje obraćali na potrošnju. Proizvodnja je, po prvi put, startovala i u Brazilu i Argentini za Južno Američko tržište, a 1964 godine Ford nudi i dva V8 motora – 260 kubnih inča (4.3L) sa 164 ks i 289 kubnih inča (4.7L) sa 220 ks, koji se kasnije ugrađivao i u Mustanga. Iako se Falcon druge generacije prodavao u solidnim brojevima, ekonomska kriza je u velikoj meri okončana do sredine 1960ih godina i počela je da vlada muscle cars revolucija. Chevrolet je počeo da nudi El Camino sa serijom velikih V8 motora i Ford je shvatio da mora da krene sa istim putem ukoliko želi uspeh. U naredne četiri godine Falcon je delio bazu sa sportskim modelom Fairlane.

Ford Ranchero

U navedenom periodu su proizvedeni neki od najmoćnijih serijskih Ranchera ikada proizvedenih, kao što je model sa 390 kubnih inča (6.4L) i 315 ks i 428 kubnih inča (7.0L) i 375 ks. Oba motora su bili Fordovi trkački motori za NASCAR i Drag Racing i ugrađivali su se u legendarne modele kao što su Torino GT i Mustang. U istom periodu su nastali i neki od najređih Ranchera ikada proizvedenih, pre svega model sa navedenim 428 motorom koji je proizveden u manje od 900 primeraka. U rane 1970-te godine Ford pokušava da kupcima ponudi originalnu ideju iz 1950-ih gde se Ranchero više koncentrisao na stil nego na performance. Ovi modeli su imali bogatu opremu luksuznih Fordova, ali i neke od najvećih motora ikada ponuđenih od strane Američkog giganta, kao što je 460 kubnih inča (7.5L). Do kasnih 1970ih godina postalo je jasno da je ovaj automobil izgubio svoje mesto na tržištu.

Ford Ranchero

Serija novih zakona o izduvnim gasovima je stavila Ford u tešku situaciju i bez finansija da proizvodi modele samo radi imidža, i kada je 1980 godine predstavljena nova manja linija, na njoj nije bilo mesta i za Ranchero. Tokom 22-godišnje istorije (1957-1979) ukupno 508,355 Ranchera je pronašlo kupce, a posebno velika prodaja je zabeležena u Argentini gde je ovaj mali pickup bio najprodavanije vozilo u periodu od 1973-1978 godine. Zanimljivo je da Ford nije planirao zamenu sve do 1983 godine kada je predstavlje novi model Ranger, koji je postao veliki uspeh sa približno šest miliona prodatih primeraka. Danas je Ranchero uglavnom u senci Chevrolet El Camino, koji je nudio moćnije motore kroz istoriju, ali takođe poseduje svoje mesto u istoriji. To je u velikoj meri ostvareno i na malim ektranima pa se tako 1964 Ranchero pojavio u James Bond filmu “Goldfinger“, a 1972 model je korišten u popularnoj seriji “Nash Bridges“.

Ford Ranchero

Postoji takođe i rumor da je Ranchero bio omiljeni automobil legendarnog Elvis Presleya, koji je lično posedovao nekoliko primeraka u svojoj kolekciji. Iako su tokom godina postojali rumori da bi se ovaj model ponovo mogao naći u serijskoj proizvodnji, do toga ipak nije došlo jer u Americi i dalje vlada pravilo “veće je uvek bolje“. Ali u dalekoj Australiji, Ford Ute i dalje dominira u klasi …

Autor: Talladega
Slike: Ford
Izveštaj: www.brzabrzina.com

Be the first to comment on "Ford Ranchero – Istorija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*