Daewoo – Istorija

Daewoo tico

GM Daewoo Auto & Technology ( GMDAT) je osnovan još 1937. kao National Motor u Bupyeongu, predgrađu Seula. 1962. korporacija menja ime u Saenara Motor, a već 1965. biva kupljena od Shinjin Industrials koji joj menja ime u Shinjin motor I počinje saradnju sa Toyotom.

Po izlasku iz Toyota grupacije 1972. Godine, Shinjin motor pravi zajedničku firmu sa General Motorsom sa imenom General Motors Korea, ali korporacija 1975. ponovo menja ime u Saehan motor.

Sledeća značajna godina u istoriji ove korporacije je bila 1982., kada je od GM-a preuzima kompanija Daewoo group, I ponovo joj menja ime u Daewoo motor.

Tek početkom 90ih godina Daewoo korporacija je počela svoje širenje u celom svetu.

Do 1996. svi automobili ovog korejskog proizvođača su bili zasnovani na General Motorsovim modelima.
Daewoo

Posle azijske finansijske krize koja je počela 1997., Daewoo motor 1998.  preuzima problematičnu kompaniju  specijalizovanu za proizvodnju džipova Ssang Yong. Međutim, već u sledećoj 1999. godini, korporacija se susreće sa prvim finansijsjim poteškoćama.

2001. General Motors je odlučio da otkupi većinski paket akcija kompanije Daewoo motor i ponovo formira GM Daewoo. Nova kompanija je počela sa radom 17. oktobra 2002., gde su GM I njegovi partneri Suzuki I SIAC imali 66,67% vlasništva I investirali oko 400 miliona američkih dolara. Preostali paket od 33.3% akcija je bio u vlasništvu Korea Development Bank I još nekih korejskih kreditora, sa obimom investicija od 197 miliona dolara.

Aranžman nije uključivao 15 fabrika, a naročito ne staru fabriku u Bupyeongu koja je sve vreme radila samostalno, kao dobavljač General Motorsa, pod imenom Daewoo Incheon Motor Company. Plan američke kompanije je bio da fabriku iz Incheona kupi 2008.

U februaru 2005., General Motors je investirao još 49 miliona dolara, čime je svoj udeo u vlasništvu povećao na 48.2%. Nešto kasnije, GM je svoj udeo povećao na 50,9%. Istovremeno, Suzuki je bio vlasnik 11% kompanije, a u razmatranju je bila ideja da I taj udeo vremenom bude prodat General Motorsu.

Daewoo

U korporaciju GMDAT je ubrzo instalirana oprema za projektovanje, inženjering i istraživanje, koja je imala odlučujuću ulogu u kreiranju I dizajnu mnogih modifikovanih proizvoda ove kompanije.

25. novembra 2003. dizajnerski centar se seli u staro sedište firme- u novu dvospratnu zgradu u Bupyeongu. Glavni zadatak novog projektnog biroa postaje razvoj novog SUV automobila zasnovanog na platformi GM Theta, koji je sa proizvodnih traka izašao 2006.

Samo u 2004. godini, GMDAT korporacija je prodala preko 900 000 vozila u celom svetu

Korporacija danas ima proizvodne pogone u Južnoj Koreji i Vijetnamu. Do februara 2005. Daewoo automobili se prodaju i u Kini, Indiji,  Kolumbiji, na Tajlandu i još u preko 140 zemalja. Tada automobili ovog proizvođača opet menjaju ime, sada u Chevrolet.

Međutim shodno ugovorima i licencama, u nekim zemljama ovi automobili i dalje nastavljaju da se proizvode pod imenom Daewoo. Na primer, u Daewoo automobile Romania do 2008., u fabrici ZAZ u Ukrajini do 2012. Vijetnam ,kao izuzetak, je imao fabriku VIDAMCO u vlasništvu General Motorsa, u kojoj su se vozila sa brendom Daewoo proizvodila do 2011.

Brend je, takođe, nastavio svoj život i kroz proizvodnju u UzDaewooAuto u Uzbekistanu i u Poljskoj sve do 2008.

Daewoo

Napisao: R. Martinović
Foto: Daewoo
Izvor: lakodokola.com

Be the first to comment on "Daewoo – Istorija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*