Isuzu Piazza / Impulse 1980. – 1990

Isuzu Piazza / Impulse

Iako je tokom gotovo jednog veka postojanja svetsku reputaciju izgradio zahvaljujući kamionima i terenskih vozilima, Isuzu Motors je u svom dosadašnjem proizvodnom programu posedovala i nekoliko putničkih automobila. U njih se ubrajaju i tri interesantna kupea visokih performansi sa kojima je, kao što je slučaj i sa većinom klasičnih ”Japanaca”, uglavnom upoznata izuzetno uska grupa ljubitelja.

isuzu 117 coupe

Isuzu 117 Coupe (1968-81)

I dok moćni Bellett GT-R i elegantni 117 Coupe svoje točkove nikada nisu postavili izvan domovine i kao takvi ostali “endemske vrste“, misija futurističkog Isuzu Piazza bila je da promoviše matični brend pred izbirljivim zapadnim kupcima.

Nastao po proverenom receptu modernog dizajna potpisanog od strane italijanskog majstora, pokretan potentnim agregatom i sa dozom japanske robusnosti, Isuzu Piazza (a naročito njegova američka verzija imena Impulse), početkom 1980-ih delovao je predodređeno na uspeh. Usledila je pak desegodišnja tržišna karijera, obeležena blažim turbulencijama i uglavnom u senci snažne evro-azijske konkurencije, a na žalost, očuvani primerci su već ulaskom u XXI veka postali ekstremno retki.

Međutim, i pored svega pomenutog, nekadašnja uzdanica kompanije Isuzu sa pravom zaslužuje makar počasnu titulu legende japanske auto-industrije i spas od anonimnosti na stranama TDB.

Kako bi se stvorila jasna slika o dramatičnom usponu i padu modela Piazza / Impulse, morali bi smo se osvrnuti na uslove u kojima je ovaj japanski kupe evropskog stila nastao…

isuzu bellett 1963

Isuzu Bellett (1963-73)

Septembra 1971. godine, nakon neuspelih partnerstva sa Subaru, Mitsubishi i Nissan, kompanija Isuzu svoju budućnost je osigurala ulaskom u sastav grupacije General Motors. Prodajom trećine akcija američkom gigantu, najstariji japanski proizvođač automobila dobio je finansijsku ”inekciju”, pristup GM platformama i tehnologijama, i najvažnije – šansu za ulazak na tržište SAD.

 

Isuzu Faster / Chevrolet LUV (Light Utility Vehicle) (1972-80)

Već početkom naredne godine, američkim kupcima je pod brendom Chevrolet ponuđen laki kamionet Isuzu Faster (daleki predak modela Isuzu D-Max), a nedugo zatim i kompaktni Bellett Gemini (Evropljanima poznat kao Opel Kadett C).

isuzu bellett gemini 1974

Isuzu Bellett Gemini

Baziran na GM T-body platformi sa pogonom na zadnjoj osovini i prodavan kroz američku mrežu Buick-Opel-Isuzu, ovaj ekonomični model je u jeku naftne krize zabeležio je odličnu prodaju, motivišući Isuzu na proširenje međunarodne ponude. Kako su se osamdesete godine XX veka bližile i 117 Coupe postajao sve zastareliji, japanski proizvođač je odlučio ovaj nekada atraktivni model u bliskoj budućnosti zameni sportski kompakt zasnovan na Isuzu Gemini.

Novitet bi, za razliku od prethodnika namenjenog domaćim kupcima, bio plasiran i na tržišta Australije, Evrope i SAD, na kojima su rastuću popularnost uživali upravo pristupačniji kupei. Za stilsko rešenje Isuzu se 1978. godine obratio Giorgettu Giugiaru, maestru automobilskog dizajna iz čijeg pera je nešto više od deceniju ranije nastao i 117 Coupe.

Giorgetto Giugiaro i njegov studio Italdesign su dobili potpunu slobodu prilikom osmišljavanja eksterijera i enterijera, a jedino striktno ograničenje bilo je korišćenje platforme Isuzu Gemini 1800. Prototip naziva Asso di Fiori (ital. “makovski kec“) debitovao je na sajmu automobila u Tokiju 1979. godine, izazvavši fenomenalnu reakciju publike.

Italdesign Asso di Fiori

Italdesign Asso di Fiori (1979)

Primenom tada veoma aktulelnog koncepta “savijenog papira“ (trenda 1970-ih čiji je autor bio sam gospodin Giugiaro; primer: VW Golf, DeLorean DMC-12, Lotus Esprit), aerodinamični kupe sa troja vrata odlikovale su oštre, čiste i dinamične linije, a po izjavi samog autora, Asso di Fiori je za Italdesign predstavljao petu “Kopernikansku revoluciju“, integrišući isti broj dizajnerskih inovacija na jednom produkcijski spremnom vozilu. Prema priči, nakon samo 48 časova od uspešne premijere na tokijskom salonu, čelnici Isuzua su odlučili da Giugiarov prototip uz minimalne izmene bude serijski proizvoden.

Isuzu Piazza

Isuzu Piazza (1980)

Jedanaest meseci kasnije, u septembru 1980. godine u Japanu je započeta prodaja modela Isuzu Piazza (JR120/130), futurističkog kupea imenovanog da uputi na geografsko poreklo svog autora (piazza – reč koja na italijanskom govornom području označava gradski trg). Domaćim kupcima su u početku ponuđena dva atmosferska četvorocilindrična Isuzu agregata sa ubrizgavanjem: dvolitarski SOHC sa 120 KS, preuzet od modela 117 Coupe, i DOHC iste zapremine sa 135 KS. Izbor transmisija obuhvatao je petostepeni manuelni i automatski menjač sa četiri brzine, dok je pogon kod svih verzija bio na zadnjim točkovima.

I pored solidne doze snage i performansi u rangu konkurencije, najjači adut kupea Isuzu Piazza trebao je biti njegov svež i dinamičan izgled. U originalne detalje direktno prenete sa prototipa ubrajali su se sakriveni brisač prednjeg stakla, podesivi volan koji se pomerao zajedno sa instrument tablom, kao i polupokrivene frontalne svetlosne grupe.

Isuzu je 1981. godine uz pomoć GM osnovao predstavništvo u Americi gde je pojedine modele prodavao i pod sopstvenim brendom. Uprkos obećavajućem startu i hiljadama inicijalnih porudžbina, prodaja modela Isuzu Piazza je u Japanu bila na slabijem nivou od očekivanog.

Kako se navodi, Giugiarov dizajn je u očima prosečnog Japanca, naviknutog na oblije forme, u realnosti delovao isuviše avangardno i hladno, više se uklapajući u tadašnje zapadne trendove.

Lansiran pod imenom Isuzu Impulse i propraćen agresivnom promotivnom kampanjom pod sloganom “Everything standard“ (“Sve je standardno“), japanski kupe je na tržištu Amerike ostvario pak znatno bolju prodajne rezultate. Naime, po nižoj ceni naspram glavnih rivala (Toyota Celica, Nissan 200SX), Impulse je pružao podužu listu standardne opreme.

Tako je bazni model (2L SOHC, 90KS, prodavan po ceni od tadašnjih 11.696$) isporučivan sa: aluminijumskim naplatcima, disk kočnicama na sva četiri točka, sportskim sedištima, servo upravljačem, elektropomičnim prozorima, daljinskim zaključavanjem, tempomatom, klima uređajem, podesivim upravljačem i AM/FM kasetofonom. Jedine stavke za koje je trebalo izdvojiti dodatnu svotu novca bili su rezervni točak, kvalitetniji audio sistem i Isuzu Turbine naplatci.

Aprila 1984. godine u ponudu je uvršten i turbo SOHC agregat koji je u verziji za Japan razvijao 180KS, dok je u američkoj ta brojka snižena na 142 KS. Na tržištu Velike Britanije Isuzu Piazza se pojavio tek 1985. godine (ali je nastup uskoro otežalo bankrotstvo distributera), a u Australiji godinu dana kasnije (Holden Piazza).

Ipak, Isuzu je na pomenute zamerke odgovorio 1986. godine, ponudivši dva paketa sportskog oslanjanja: ekstra tvrdo nemačkog tunera Irmscher, namenjeno Japanu (“Danke schon Irmscher!“), i nešto mekše razvijeno od strane kompanije Lotus (Handling by Lotus), tada u vlasništvu GM. Oba paketa su obuhvatala aerodinamičke dodatake prednjeg i zadnjeg dela, sa upadljivim repnim spojlerom, i blago redizajniran enterijer, a Lotus oslanjanje će tokom poslednje tri godine proizvodnje biti uvršteno u standardnu opremu.

Isuzu Impulse Turbo RS (1987) sa Lotus oslanjanjem,nudio je performanse slične daleko skupljem Porsche 944

Osim mehaničkih unapređenja, Isuzu je tokom druge polovine 1980-ih uložio i značajna sredstva u promociju modela Piazza / Impulse, stvorivši pritom fenomen često navođen u marketinškim udžbenicima.

isuzu impulse turbo

Naime, od 1986. do 1990, i tokom 1999. godine, zaštitno lice japanske kompanije na američkom tržištu bio je Joe Isuzu, fiktivni zastupnik i patološki lažov koji je u TV reklamama i posterima iznosio nerealne ili preuveličane tvrdnje vezane za Isuzu vozila. Njegovu komičnu ulogu je odigrao američki glumac David Leisure, a neki od svakako najupečatljivijih citata ovog sredovečnog gospodina su:

“Ako Vas lažem, neka mi grom udari majku!“ (dok se istovremeno na ekranu se pojavljuje natpis “Srećno mama!“) ili

“Želite da uštedite milion dolara? Lako je. Samo kupite hiljadu Isuzu Trooper terenaca!“

U reklami za model Isuzu Impulse, Joe se trka sa metkom, pritom izvodeći čak i slalom između čunjeva i na kraju…

 

Isuzu Impulse Turbo (1988)

Poslednju mehaničku evoluciju i redizajn, Isuzu Piazza i Impulse imali su 1988. godine, kada je američka verzija dobila opciju SOHC atmosferskog agregata zapremine 2.3L, a prednji deo oba modela podmlađen manjim svetlosnim grupama bez pomičnih pokrivača. Ipak, ni to nije značajno povećalo prodaju, a poslednji primerak Isuzu Piazza / Impulse sa trake u Japanu sišao je početkom 1990. godine.

Na domaćem tržištu i u severnoj Americi zamenio ga je Piazza / Impulse XS (JT22), kupe sa pogonom na prednjoj osovini sa AWD opcijom, na čijem razvoju je aktivno angažovan Lotus.

isuzu impulse

Međutim, kombinacija recesije, uvođenja strožih emisionih i bezbednosnih propisa, i odluka GM da obustavi plasman japanskih putničkih modela na američkom tržištu, primorali su Isuzu da proizvodnju Piazza / Impulse druge generacije obustavi već 1992. godine.

Na žalost, kao što smo na početku naveli, Isuzu Piazza i Impulse u današnje vreme spadaju među najanonimnije I najređe automobile iz poslednje dve dekade XX veka. Nekada veoma atraktivan oštar italijanski dizajn izuzetno je brzo počeo da pokazuje godine, a lošiji kvalitet izrade je uz nedostatak ekskluzivnosti matičnog brenda doprineo da zastrašujuće visok procenat od 107.527 proizvedenih Isuzu Piazza / Impulse prve generacije (preko 85%) završi na otpadu.

Preživeli primerci su uglavnom u ne mnogo reprezentativnom stanju, a oni savršeno očuvani (kakav se jedan nalazi i na našim prostorima), dostupni su za dve do tri hiljade evropskih ili američkih novčanih jedinica.

Razlozi za posedovanje ovakvog automobila? Solidne performanse Turbo izdanja (ubrzanje 0-100 km/h za 8.5 sekundi uz maksimalnu brzinu od preko 220 km/h), misteriozna pojava, i povrh svega, vizuelna sličnost sa zvezdom serijala “Back to the future“.

Foto: favcars.com
Napisao: Nikola Jovanović
Izvor: www.triodriver.com

Be the first to comment on "Isuzu Piazza / Impulse 1980. – 1990"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*