Volvo S90

Volvo S90

Najveća limuzina u ponudi švedskog proizvođača, novi Volvo S90, predstavlja realnu alternativu velikoj nemačkoj trojci

Volvo S90

Švedska kompanija Volvo predstavila je novi S90, najveću limuzinu u trenutnoj ponudi ove kompanije, koja bi u tzv. E segmentu trebala da se suprotstavi velikoj nemačkoj trojci, ali i alternativnim „rešenjima“, koja nude Lexus i Jaguar.

Kao i u slučaju XC90, i limuzina S90 (pa i karavan V90 koji sledi) bazirana je na SPA platformi(Scalable Platform Architecture) koja će u slučaju ovih velikih modela, obezbediti maksimalni komfor, prostranu unutrašnjost i sigurno ponašanje automobila u vožnji.

 Volvo S90

Kada je reč o pogonskim jedinicama, i one su u velikoj meri već viđene na modelu XC90. Drugim rečima, u pitanju su 2,0-litarski agregat različitog tipa i snage. Osnovni model pokreće D4 turbo dizel motor od 190 KS, a tu je i snažnija D5 jedinica koja nudi 225 „konja“.

 Volvo S90

Gamu benzinaca čine tri motora sa nadpunjenjem – T5 turbo sa 245 KS, T6 sa turbo i mehaničkim kompresorom, snage oko 320 „konja“, koji će biti dostupan samo na određenim tržištima, kao i T8 plug-in hibrid koji je, u suštini, T6 sa dodatnim elektromotorom, a oslobađa čak 407 konjskih snaga!

 Volvo S90

Čelnici Volvoa najavili su i sportsku Polestar verziju, i to ne samo za limuzinu S90, već i za karavan V90, koji tek treba da se pojavi. Zvaničan debi, Volvo S90 imaće na Salonu automobila u Detroitu, početkom januara 2016. godine.

Foto: Volvo
Đorđe Pavićević/TopSpeed
Izvor: topspeed.telegraf.rs

Be the first to comment on "Volvo S90"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*