Peugeot 2008DKR

Peugeot 2008DKR

Pežo Total tim je zvanično predstavio kako će izgledati njihov “2008DKR” terenac u Dakar bojama kojim će upravljati zastrašujući tim vozača koji prevodi Sebastijan Leb na najzahtevnijoj svetskoj trci za sledeću godinu.

Pored legendarnog Leba, za volanom “2008DKR” Pežoa će se naći i Stefan Peterhansel, Siril Depre i Karlos Saiz koji će tokom dve nedelje u januaru preći epsko putovanje kroz Argentinu i Boliviju.

Pežo “2008DKR” je za novu sezonu znatno širi, brži, niži i moćniji, a sada po prvi put možemo i videti kombinaciju boja kojom će se vozilo isticati u pustinji.

Peugeot 2008DKR

Peugeot 2008DKR

Peugeot 2008DKR

Nove dimenzije autmobila su znatno uticale na distribuciju težine, pa je, na primer, sada rezervni točak smešten sa strane automobila.

Sportski direktor Pežoa Bruno Famin je ovom prilikom rekao: Ako automobil ide podjednako dobro kao što izgleda, onda nas očekuje uspešna godina! Sa novim izgledom i bojama, novi Pežo “2008DKR” ide brzo čak i kada se ne pomera. Sigurni smo da će se naš automobil vizuelno isticati na Dakaru, sada je na našem timu da to najbolje iskoristi.”

Peugeot 2008DKR

Peugeot 2008DKR

Predstojeći, 38 Dakar reli počinje 2. januara u Buenos Ajresu u Argentini, a završava se 16. januara u Rosariu.

Izvor: vesti.mojauto.rs

Be the first to comment on "Peugeot 2008DKR"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*