Packard – Istorija

Packard

Iako kroz istoriju Američke auto industrije važi pravilo da za nešto najbolje se kaže da je “Cadillac“, pre nego što je luksuzna divizija General Motors osnovana je postojao automobil iz Warren, Ohio koji je postavljao standarde u klasama luksuznih automobila.

Tokom 59 godina postojanja Packard je izbacivao neke od najluksuznijih Američkih automobila, posebno pre Drugog Svetskog rata, uspeo da preživi i Veliku Depresiju tokom 1930ih godina, ali na kraju završio sudbinom velikog broja auto kompanija koji nisu uspeli da prežive posleratni period. Packard je osnovan 1899 godine od strane braće James i William Packard kao i samo jednog investitora, George Weiss. James je voleo automobile od njihovog nastanka, a jedan od prvih automobila koje je kupio je bio Winton.

Packard

Međutim, James nije bio potpuno zadovoljan Wintonom i poslao predsedniku kompanije Alexanderu Wintonu pismo u kome je dao svoje savete kako učiniti ovaj automobil boljim. Kada je James dobio odgovor sa pričom “Ako umete da napravite bolji automobil vi to i uradite“, uz finansisku pomoć investitora je osnovao Ohio Automobile Company krajem 1899 godine, a prvi automobil pod Packard imenom je napustio fabriku godinu dana kasnije. Ovaj automobil je imao jedan cilindar i visoku cenu od $2,600, a jedan od prvih kupaca je bio bogataš Henry Joy. Joyu se svideo Packard je ubrzo je skupio grupu investitora zahvaljujući kojima Packard braća su pomerili kompaniju u Detroit, Michigan i 1902 godine zvanično promenili ime sa Ohio Automobile Company u Packard.

Packard

Prva fabrika je počela da niče u Detroitu 1902 godine na 325,000 kvadratnih metara lokaciji i bila dizajnirana od strane Albert Kahn. U pitanju je bila jedna od najmodernijih fabrika u svetu koja je počela da izbacuje nove automobile već 1903 godine mada je fabrika završena tek 1911 godine. Ova fabrika se i danas nalazi u Detroitu iako je napuštena tokom kasnih 1950ih godina. Od samog starta plan kompanije je bio proizvodnja luksuznih automobila, a prvi novi automobil pod novom komandom je predstavljen 1903 godine i imao motor od četiri cilindra.

Packard

Možda najbitniji rani model Packarda je stigao 1912 godine i nosio oznaku Six (Šest) po broju cilindara. Tri godine kasnije Packard predstavlja svoj prvi V8 motor, a 1916 godine i prvi V12 motor. Do početka Velike Depresije kasnih 1920ih godina Packardova linija se uglavnom svodila na jeftiniji I6 kao i skuplje I8 i V12, mada je tokom kratkog perioda kompanija proizvodila i kamione. Iako je Packard uvek ciljao na Pierce-Arrow, Duesenberg, Auburn, Cord, Cadillac i Lincoln kao glavne konkurente, 1932 godine Packard predstavlja i Light Eight koji je bio namenjen kao direktan konkurent jeftinijima LaSalle, Buick i Chrysler.

Packard

Kroz težak period tokom 1930ih godina Packard je opstao tako što nije investirao u nove modele već je samo unapređivao postojeće. Na taj način kompanija je imala potrebne finansije da opstane za razliku od konkurenata kao što su Franklin, Marmon, Ruxton, Steams-Knight, Stutz, Duesenberg i Pierce-Arrow koji su bankrotirali do kasnih 1930ih godina. Packardu je takođe išlo u korist što je imao samo jednu fabriku za proizvodnju. Kompanija se tako mogla kocentrisati na kvalitet i Packard je brzo stekao ime i imidž jedne od najkvalitetnije kompanije na Američkom tržištu.

Packard

Da bi preživeo teške 1930-te godine Packard predstavlja model 120 1935 godine. Za razliku od ostatka linije koji se ručno sklapao, 120 je silazio sa traka i imao cenu od samo $1,500. Većina kritičara se danas slaže da je 120 najzaslužniji što je Packard preživeo 1930-te godine, ali u velikoj meri je takođe oštetio reputaciju kompanije. Popularnost modela je 120 je naterala kompaniju da predstavi još jedan sličan model i to 115C koji je predstavljen 1937 godine i imao novi I6 motor. Iako je ovaj automobil bio jako popularan i imao visoku prodaju, reputacija kompanije je značajno oštećena i Packard je počeo da gubi korak sa luksuznim Cadillac, Lincoln i Imperial.

Packard

Tokom Drugog Svetskog rata Packard se koncentrisao na proizvodnju motora za avione i brodove dok je serijska proizvodnja automobila nastavljena 1946 godine. Tada nastaju prvi problemi za kompaniju. Srednja klasa automobila, u koju su spadali Fordov Mercury i General Motorsov Buick, se pokazala velikim uspehom u posle-ratno periodu i Packard počinje da investira u jeftiniju klasu automobila. Skuplji i jeftiniji modeli su takođe u velikoj meri bili slični čime kompanija nije uspela da opravda visoke cene skupljih modela. Packard takođe nije imao finansije kao General Motors, Ford i Chrysler za potpuno novu liniju automobila i preko noći je izgubio svoje tradicionalne kupce dok nije uspevao da privuče nove.

Packard

Čak i prvi “novi“ posle-ratni Packard, koji se pojavio u prodaji 1948 godine, je bio zasnovan u velikoj meri na pred-ratnim modelima. U istom periodu kompanija pravi neke ključne greške kao što je predstavljanje karavana 1948 godine umesto očekivanog roadstera. Iako je Packard prodao više automobila od Cadillaca do 1950 godine, većina prodaje su činili jeftiniji modeli i Cadillac je preko noći počeo da predstavlja standarde u auto-industriji. To je svakako odnosi na prvi automatski menjač mada je odgovor iz Packarda usledio do kasnih 1950ih godina.

Packard

Godine 1951 Packard predstavlja novi dizajn kao i dva nova luksuzna automobila, Caribbean kabrio i Patrician sedan, ali šteta je do tada već bila velika. Takođe Big 3 (General Motors, Ford i Chrysler) su počeli da se izdvajaju od ostatka auto industrije tokom 1950ih godina i manje kompanije su se gasile jedna za drugom. Uvidevši trend, Packard kupuje Studebaker 1953 godine u želji da će dve kompanije imati više uspeha zajedničkim radom. U istom periodu kompanija izbacuje nekoliko obećavajućih koncepta, ali na žalost nijedan od njih nije ušao u serijsku proizvodnju.

Packard

Poslednjih godina Packard-Studebaker se uglavnom kocentrisao na par kompakta kao što su Packard Clipper i Studebaker Lark, ali nova recesija krajem 1950ih godina je uzrokovala bankrot velikog broja kompanija. Među njima je bio i Packard-Studebaker koji se tako pridružio listi na kojoj su već bili Edsel, Hudson, Nash, DeSoto i Kaiser. Poslednji Packard je napustio fabriku krajem 1958 godine, mada je postojao rumor da je kompanija radila na 1959 modelu koji je trebao biti zasnovan na Francuskom Facel Vega Excellence.

Packard

Od tada pa do današnjeg dana postojalo je nekoliko pokušaja da se ime oživi, a najbliži slučaj se desio tokom 1990ih godina kada je predstavljen i prototip sa V12 motorom. Međutim, kompanija nije uspela da pronađe investitore i projeka je ugašen. Danas je Packard jedan od vrednijih Američkih klasika, a posebnu pažnju privlače pred-ratni modeli sa V12 motorima. Veliki broj modela iza 1950ih je danas takođe jako popularan, a jedan od Packarda, 1955 Patrician, je služio kao dizajnerska baza za ponos Ruske auto industrije GAZ Chaika.

Autor: Talladega
Slike: Packard
Izvor: www.brzabrzina.com

Be the first to comment on "Packard – Istorija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*