Monza Rally Show 2015

Monza Rally Show 2015
Tradicionalni “Monza Rally Show”, debitovao je 1978.godine, a dosada je vožen 36 puta. Najveća zvezda moto GP šampionata Valentino Rosi, pobednik je ovogodišnjeg relija u Monci . Rosi je trijumfovao po četvrti put od kako se takmiči na ovoj revijalnoj manifestaciji, koja krajem svake godine okuplja najbolje “virtuoze” za volanom i kormanom trkačkih mašina, odnosno najbolje svetske vozače, na dva i četiri točka.

Popularni “Doktor”, dodao je još jedan pehar u svoju vitrinu sa Monza Rally. Podsećamo Vas, da je magični broj #46, odneo pobede 2006, 2007 i 2012.godine, sa svojim suvozačem i navigatorom Karlom Kasinom (Carlo Cassina). Ovom pobedom, stali su rame uz rame, sa Kapelom Rinaldom (Capello Rinaldo), na listi najtrofejnihih pobednika svih vremena.
Monza Rally Show 2015
Završni dan inventa, Rosi je dočekao sa 33 sekunde prednosti u odnosu na prvog pratioca. Ubedljivom vožnjom i zahvaljujući problemima koje je imao Belgijanac Thierry Neuville, vozač fabričkog tima Hyundai u WRC (Word Rally Championship)šampionatu, Italijan je rešio stvar u svoju korist, sa 50 sekundi prednosti.

Mnogi ovaj događaj vide kao zabavu, ali kada su trkači u pitanju, to sigurno nije tako. Svaka prilika za trkanje i nadmetanje, podiće nivo konkurentnosti do usijanja, posebno kada imate priliku da pobedite trkače iz drugih kategorija.

Setimo se, da su mnoga zvučna imena učestvovala i pobeđivala tokom Monza Rally Show-a, među njima su se našil reli legenda, devetostruki prvak svetskog reli šampionata, Sebastian Loeb, kao i bivši F-1 pilot Robert Kubica.

“Ova godina je bila zaista posebna, posle završne trke u Valensiji nisam bio preterano srećan da dođem ovde, bio sam jako umoran i iscrpljen, ali iz dana u dan, raspoloženje se popravljalo i sezonu sam završio ovde u Monci. Ovo je zaista specijalan događaj. Odličan način za druženje i zabavu, imate “leptiriće” u stomaku koje osećate kada se trkate, samo bez pritiska”, izjavio je Valentino Rosi.

Izvor: topspeed.telegraf.rs

Be the first to comment on "Monza Rally Show 2015"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*