2015 Seat Ibiza Cupra 1.8 TFSI

2015 Seat Ibiza Cupra 1.8 TFSI

Seat je predstavio CUPRA varijantu novog Ibiza modela. Za pogon najžustrijeg modela u Ibiza gami zadužen je 1.8 TFSI koji za ovu priliku proizvodi vrlo solidnih 192KS, odnosno 141kW.

Seat je za Ibiza CUPRA model pored snažnog pogonskog agregata spremio vrlo bogatu opremu kako po pitanju info zabavnih rešenja, ali i po pitanju bezbednosti, kao i asistencije vozaču prilikom brze vožnje.

2015 Seat Ibiza Cupra 1.8 TFSI

Novi 1.8 TFSI koristi kombinaciju direktnog i indirektnog ubrizgavanja čime je postignuta povećana ekonomičnost, a da je pri tome snaga povećana za 12KS u odnosu na prethodnu varijantu istog motora. Motor proizvodi 192KS što omogućava postizanje maksimalnih 235kmč i ubrzanje do 100kmč za 6,7 sekundi. Motor proizvodi maksimalnih 320Nm u opsegu od 1450 pa sve do 4200 obrtaja što obezbeđuje izuzetno britka međuubrzanja. Pritisak komon rejl grane je povećan, dok je na novoj evoluciji pogonskog agregata ugrađen i moderni sistem termalnog upravljanja što je dodatno povećalo ekonomičnost.

2015 Seat Ibiza Cupra 1.8 TFSI

Ibiza CUPRA se serijski isporučuje sa 17“ točkovima i sa ogibljenjem posebno podešenim za maksimalnu agilnost i preciznost. U sklopu standardne opreme se nalazi CUPRA vozački profil koji „pooštrava“ odziv komandi vozila, a vozač u skladu sa sopstvenim željama može da menja koji parametri će biti promenjeni i u kojoj meri. Kako bi se snaga što efikasnije prenela na podlogu u serijskoj opremi se nalazi i elektronski zatvarač diferencijala XDS.

Atraktivniji izgled CUPRA modela je obavezan, pa pored proširenih bokova tu su i aerodinamički dodaci na karoseriji, kao i bi-xenon svetla sa dnevnim LED svetlima, kao i zadnja LED svetla. Piano crna kućišta spoljašnjih retrovizora daju kontrast boji karoserije, a ujedno i ističu CUPRA pedigre u odnosu na ostale modele iz game.

2015 Seat Ibiza Cupra 1.8 TFSI

Nova Ibiza donosi redizajnirani enterijer koji je u CUPRA modelu sada vidno sporski orijentisan korišćenjem standardnih rešenja u vidu crnog tekstila sa svetlo sivim detaljima koji daju kontrast.

2015 Seat Ibiza Cupra 1.8 TFSI

Seat Full Link sistem povezivanja sa sistemima vozila integriše Apple Car Play, Android Auto i Mirror Link sisteme. Nova aplikacija DriveApp nudi brojne funkcije koje se mogu koristiti i kada se van vozila – možete prilagoditi centralni displej da prikazuje željene podatke kao što su lokalna vremenska prognoza, kontakte, a aplikacija nudi čitanje postova sa Fejsbuka ili Tvitera.

Izvor: www.nacionalnaklasa.com

Be the first to comment on "2015 Seat Ibiza Cupra 1.8 TFSI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*