Studebaker Avanti – Istorija automobila

Studebaker Avanti

Za dizajnera Raymond Loewya povratak u Studebaker je bio kao povratak na mesto zločina.

Tokom 1940ih i 1950ih godina dizajnerska dela Loewya su predstavljala jedna od najlepših u Američkoj auto industriji i privlačila su više pažnje nego bilo koji drugi automobil na tržištu. To se posebno odnosi na 1947-1953 modele koji su bili toliko popularni da je čak poznati Time magazin stavio Loewya na svoju naslovnu stranicu. I onda iznenada 1953 godine, u momentu kada je linija Hawk porodičnih sportskih automobila osvajala Ameriku, Loewy i Studebaker su se razišli po nepoznatim okolnostima. Sledeće godine Studebaker je bio zauzet kupovinom Packarda koji je ubrzo ugašen, a kompanija je umalo bankrotirala tokom kasnih 1950ih godina. Spas kompanije je bio kompakt Lark koji je predstavljen 1959 godine i prodavao se dosta dobro, ali kada su General Motors, Ford i Chrysler predstavili svoje kompakte godinu dana kasnije Studebaker se ponovo našao u finansiskim problemima. Kompaniji je očajnički bio potreban automobil koji se možda neće prodavati u visokim brojevima, ali će staviti Studebaker u centar pažnje i privlačiti kupce cele linije – slično kao što je Chevrolet uradio sa Corvette.

Studebaker Avanti

U pomoć je ponovo pozvan Loewy koji je odlučio da zakopa ratne sekire sa Studebakerom i da pomogne kompaniji kroz težak period. Publika je još uvek u velikoj meri pamtila njegova dizajnerka dela i Loewy je znao način na koji je mogao preokrenuti kompaniju. To se u velikoj meri odnosilo na njegovu ličnost i Loewy je verovao da je kompaniji potrebna linija automobila koja se mora razlikovati od Big 3 (General Motors, Ford i Chrysler) jer za malu kompaniju kao što je Studebaker je bilo nemoguće boriti se direktno sa njima. Pod komandom novog predsednika Sherwood Ebgert, Studebaker je kontaktirao Loewya početkom 1961 godine u želji da razvije sportski automobil. U tom momentu Chevrolet Corvette je bio jedan od retkih Američkih sportskih modela i Studebaker je tu video svoju šansu. Iako novi sportski model kompanije nije trebao da bude jeftin, on je trebao da privlači kupce koji bi došli do dilera da pogledaju ovaj automobil, a vrate se kući sa nekim jeftinijim modelom iz Studebaker linije.

Studebaker Avanti

Nakon sastanka Loewya i Edgerta, novi predsednik Studebakera je objasnio poznatom dizajneru kakav automobil želi, ali je postojao jedan veliki uslov – Studebaker je želeo automobil u prodaji 1963 godine što je značilo da je Loewy imao samo 40 dana da uradi crteže i da napravi model od gline. Za Loewya to ipak nije bio problem pošto je u tom momentu imao nekoliko crteža urađenih u prošlosti kako bi želeo da sportski automobil izgleda. Loewy je brzo oko sebe skupio tim mladih i proverenih inženjera i dizajnera, a jedan od rumora kaže da je Loewy na zidu imao slike 1961 Lincoln Continental kao i Jaguar E-Type koji su bile dizajnerske inspiracije. On je takođe za bazu služio svoje lične automobile pravljene na bazi Lancije i Jaguara urađene tokom 1950ih godina. Ebgertu se jako dopao automobil na bazi Jaguara koji je u velikoj meri podsećao na flašu Koka Kole. Jedina karakteristika za koju tim nije mogao da se složi je broj sedišta, a izbor je pao na četiri da bi privukao veći broj kupaca.

Tokom nove godine 1961 godine Loewy je predstavio model Ebgertu koji je bio jako zadovoljan sa onim šta je video. Izbor imena je pao na “Avanti“, italijansu reč koja znači “napred“, a kompanija je odmah krenula u serijsku proizvodnju. Avanti je delio bazu sa Studebaker Lark, ali je bio nešto niži i širi, dok je ispod haube bio novi 289cid/4.7L V8 motor koji je razvijao 230 ks. Performance ovog automobila su bile solidne za svoj period sa ubrzanjem do 100 km/h za ispod devet sekundi i maksimalnom brzinom od 200 km/h. Takođe je postojala i verzija sa superchargerom koja je razvijala 300 ks čime je Avanti bio drugi najbrži Američki automobil, iza Chevrolet Corvette. Avanti je takođe predstavio nekoliko inovacija. Ovaj model je tako bio prvi Američki automobil sa roll bar u krovu, prvi Američki automobil sa automatskim menjačem koji je imao opciju da se brzine menjaju manualno, prvi Američki automobil sa ugrađenim limitatorom obrtaja i jedini Američki automobil koji je imao serijsku opciju superchargera.

Studebaker Avanti

Telo automobila je bilo urađeno od fiberglass u istim tvornicama gde se proizvodila Corvette, ali rani problemi sa proizvodnjom su sprečili zvanično predstavljanje do jeseni 1962 godine. Navedeni podatak, kao i prelepa nova 1963 Corvette, je koštala Avanti očekivane prodaje u startu. Studebaker je jako pozitivno primio ovaj automobil i naredio da cela linija automobila kompanije bude urađena u sličnom stilu. Studebaker je takođe želeo i punu liniju Avantia koja bi, pored coupe, takođe obuhvatala i sedan i karavan. Iako je prodaja startovala solidno sa oko 4,643 prodatih primeraka u prve dve godine, do 1964 godine Studebaker je ponovo upao u finansiske probleme i nije imao novca da nastavi sa proizvodnjom Avantia. Iako su obe strane u samom startu imale želju da nastave saradnju, Egbert se brzo penzionisao zbog zdrastvenih problema dok je Loewy odlučio da potraži posao izvan auto industrije.

Studebaker Avanti

Poslednji Avanti pod komandom Studebakera je proizveden u Decembru 1963 godine. Međutim, ovaj automobil je nastavio sa proizvodnjom sve do kasnih 1980ih godina pod komandom privatnika. Kada je Studebaker bankrotirao 1967 godine Leo Newman i Nathan Altman, koji su vodili veoma uspešan Studebaker diler, su kupili prava na Avanti ime i u narednih 30 godina proizvodili ovaj model u limited brojevima. Dizajnerski Avanti II je bio identičan prethodniku, ali je koristio Chevroletove motore kao što su 327cid/5.4L, 350cid/5.7L i 400cid/6.6L. Avanti je nekoliko puta posle toga promenio vlasnika, poslednji put 1999 godine, ali je nova kompanija koja je koristila Fordovu bazu i motore i zvanično bankrotirala 2006 godine. Danas je Avanti dosta cenjen klasik, a zbog jako malog broja proizvedenih primeraka cene umeju da dostignu i šest cifara. Avanti je takođe jedan od retkih modela koji je opstao na tržištu 45 godina bez većih dizajnerskih promena što čini ovaj automobil perfektnim modernim klasikom.

Autor: Talladega
Slike: Studebaker
Izvor: www.brzabrzina.com

Be the first to comment on "Studebaker Avanti – Istorija automobila"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*