Bristol 400

Bristol 400

Već sredinom II svetskog rata čelnici “Bristol Aeroplane Company” razmišljali su sta da rade kada se rat završi i prestane tražnja za borbenim avionima. Odgovor je imao HJ Aldington, predratni uvoznik BMW-a i vlasnik firme “Frazer-Nash”, koji im je predložio da se udruže i proizvode automobile. Odmah po završetku rata major Aldington putuje u Minhen i pronalazi fabriku BMW u ruševinama, a generalnog direktora u zatvoru. Nakon povlačenja nekoliko veza, savezničke vlasti dozvoljavaju da nacrti i tehnička dokumentacija  modela BMW 328 pređu u ruke Britanaca kao deo ratnih reparacija.

Bristol 400

Pripremni radovi su brzo napredovali i 1946. godine predstavljen je Frazer-Nash-Bristol type 400, elegantni kupe koji nije skrivao svoje poreklo. Šasija, motor, menjač, karoserija, maska hladnjaka u obliku “bubrega”… – sve je podsećalo na bavarskog rođaka. Šasija je izrađena od aluminijuma dok je karoserija napravljena od čeličnih limova postavljenih na drvenu konstrukciju. Iako predstavljen još 1935. godine BMW-ov redni šestocilindraš, bio je toliko napredan da ga je Bristol nastavio koristiti i narednih 20 godina. U varijanti sa tri Solex karburatora razvijao je 80 KS, dok su kasnije nuđene i opcije sa 105 i 125 KS. Maksimalna brzina od 150 km/h i ubrzanje od 0 do 80 za 13,5 sekundi, smatrali su se fantastičnim za automobile pogonjene motorom od 2 litre. Kvalitet izrade je bio na nivou avionske industrije što je potvrđivala i cena od 2373 funte, dok je recimo Ford Anglia koštao 293 funte.

Bristol 400
1947.godina donosi razdvajanje kompanija Bristol i Frazer Nash, dok u isto vreme u Bristol dolazi Thomas Antony Donald Crook, čovek kojem ce poći za rukom da do današnjeg dana očuva Bristol kao jedinog nezavisnog britanskog proizvođača luksuznih automobila. Metode koje je primenjivao u borbi sa konkurencijom bile su ponajviše u skladu sa njegovim prezimenom, Crook – prevarant. Smatra se da je on bio čuveni nepoznati šeik koji je pedesetih godina na sajmu automobila u Londonu poručio 10 automobila na štandu Rolls Roycea, koji naravno nikad nisu plaćeni. Ekskluzivnost Bristol automobila je održavao na taj način što kupcima koji mu se nisu svideli nije ni otvarao vrata prodajnog salona u Kensigtonu.

Bristol 400

Danas Bristol ima jedan jedini prodajni salon, nema zastupnika ni drugih prodajnih mesta, a vozila se servisiraju u samoj fabrici. U zadnjih 50 godina nisu potrošili ni peni na marketing. U ponudi imaju tri modela od kojih najjeftiniji košta oko 170.000 funti, a predstavljen je 1976. godine. Ako okrenete broj Bristol automobile koji se nalazi u imeniku, velika je verovatnoća da će vam se javiti generalni direktor lično. Bloody fantastic, što bi rekao Del-Boy Trotter.

P.S. Ovaj tekst je nastao pre par godina, Thomas Antony Donald Crook je u međuvremenu preminuo, kao i kompanija Bristol koja je nažalost bankrotirala…

Izvor: dvijebregaste.me


 

Be the first to comment on "Bristol 400"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*