Vegetarijanska zamena za automobiliski lim

ford - soja

Henry Ford je 1941. predstavio automobil sa karoserijom od soje i najavio da će ubrzo svi biti takvi.

Istorija automobila bila je prepuna revolucionarnih zamisli osuđenih na propast, kao i konceptnih automobila proizvedenih u jednom primerku, izloženih na nekoliko sajmova i potom zaboravljenih. Na prvi pogled, priča o ‘automobilu od soje’, gotovo nepoznatoj fusnoti iz bogate istorije Forda, upravo je takva. No saznamo li nešto više o pozadini čitave priče, otkriti ćemo jedan posve novi svet i shvatiti da je Henry Ford promenio živote svih nas na mnogo više od jednog načina. Nemerljiva je njegova uloga u motorizaciji čovečanstva, kao i povećanju efikasnosti industrijske proizvodnje popularizacijom pokretne trake. Srazmerno je poznata i njegova ideja o stvaranju srednje klase povećanjem nadnica radnicima, kako bi mogli kupovati njegove automobile, pa i uvođenje sistema kreditiranja za njih. Uistinu, savremeni industrijski i postindustrijski kapitalizam u velikoj je meri Fordova baština, no manje je poznato koliko je zaslužan za popularizaciju soje, jednog od najznačajnijih industrijskih proizvoda današnjice.

Robert Boyer i Henry Ford ponosno poziraju pored automobila od soje, uvereni kako će njihova kreacija promeniti svet i postati obrazac za buduća masovna vozila.

Robert Boyer i Henry Ford ponosno poziraju pored automobila od soje, uvereni kako će njihova kreacija promeniti svet i postati obrazac za buduća masovna vozila.

Soja je hiljadama godina  imala značajnu ulogu u prehrani istočnoazijskog stanovništva, ali zapadni svet je počeo otkrivati njene prednosti tek početkom dvadesetog stoljeća. Jedna od knjiga posvećenih soji nekako je dospela u ruke Henryja Forda, koji ju je pročitao i oduševio se novim mogućnostima, kako u prehrani, tako i u industrijskoj proizvodnji. Angažovao je studente, zaposlio najbolje hemičare na tržištu, osnovao posebno odeljenje za istraživanje i samo tokom 1932. i 1933. potrošio oko milion i dvesto pedeset hiljada dolara na te projekte. Već 1935. u svakom su se Fordovom automobilu nalazili delovi koji su poticali od soje, a na tržište su izbačeni i dotad nepojmljivi proizvodi poput sojinog mleka. Radilo se i na razvoju bioplastike i veštačke svile, a sam Henry Ford je bio toliko oduševljen čarobnom biljkom da je nosio odela napravljena od soje i priređivao zabave na kojima su servirana isključivo jela od soje. Voditelj projekta, hemičar Robert Allen Boyer kasnije će patentirati i sintetičko meso bazirano na sojinom proteinu. Danas je soja iza kukuruza najznačajnija industrijska biljka u SAD-u, osnovni izvor stočne i životinjske hrane, kao i neizostavan sastojak velikog dela industrijski pripremljene ljudske hrane. Ma što mislili o kontroverzama, ponajprije izazvanim genetskim modifikovanjem soje, ne sumljivo je da je danas ona jedna od najznačajnijih kultiviranih biljaka na svetu, ponajpre zahvaljujući Fordu.

ford - soja

Henry Ford je pred novinarima demonstrirao izdržljivost bioplastike, snažno udarajući sekirom po poklopcu prtljažnika od tog materijala – sekira se raspala!

S automobilima, iako je upravo to bio jedan od Henryjevih snova, stvari ipak nisu išle tako jednostavno. Razvoj bioplastike ulivao je nadu da će težak i skup metal moći biti u velikoj meri zamenjen materijalima koji bi povezali agrikulturu i industrijsku proizvodnju, čineći pritom automobile lakšima i sigurnijima. Ford je naredio razvoj prototipa koji će imati karoseriju od novog, revolucionarnog materijala i on je uistinu napravljen i predstavljen u leto 1941. Bez konkretnog imena, ostao je zapamćen kao Automobil od soje, iako zapravo nije sačuvana hemijska formula plastike od koje je napravljen. Smatra se da su korišteni i soja i konoplja i pšenica, kao i na nafti bazirani plastični hemijski spojevi. Zbog strukturne čvrstoće osnovna je konstrukcija automobila ipak bila od tradicionalnog čelika, ali je već i zamena spoljnih panela plastikom olakšala prototip za trećinu, mereno spram serijskih automobila iz tog vremena.

ford - soja

Neki su uvereni da je konoplja, a ne soja bila osnovni sastojak: danas je, na primer, Lotus Elise u velikoj meri izrađen upravo od bioplastike bazirane na konoplji

Automobil od soje uz nemali interes javnosti predstavljen trinaestog avgusta 1941. na Danima Dearborna, lokalnom festivalu Fordovog grada, a kasnije je predstavljen na još jednom sajmu. Čelni ljudi u kreiranju modela bili su već spomenuti Boyer i dizajner alata Lowell E. Overly, koji je i dizajnirao apoljni izgled automobila nakon što je Henry Ford odbacio predlog Boba Gregoriea, vodećeg dizajnera fabrike. Američki mediji su se raspisali o automobilu, predviđajući da će u roku od nekoliko godina plastična vozila zavladati putevima, ekonomičnija, lakša, sigurnija i jeftinija. I sam je Henry Ford najavljivao serijsku proizvodnju u roku od tri godine. No tada je sedmog decembra iste godine rano ujutro na nebu nad Pearl Harborom kapetan Mitsuo Fuchida (koji će kasnije postati hrišćanin i američki državljan) ispalio signalnu raketu, označivši početak napada, i sve se promenilo. Proizvodnja automobila je zaustavljena, nekadašnji Hitlerov simpatizer Ford izgubio je deo moći i ugleda, a uskoro i umro. Nove čeličane su izgrađene za ratne potrebe, a nakon rata bilo ih je potrebno očuvati u radu, pa je san o masovno proizvođenom plastičnom automobilu ostao samo san. Jedini je prototip uništen tokom rata, navodno po instrukcijama ljubomornog Gregoriea. Kasnije, Chevrolet Corvette je uveo posve drugu vrstu plastike u automobilsku industriju, a najbliže ostvarenju sna o automobilu od plastike biljnog porekla došli su Istočni Nemci s Trabantom. Zanimljivo je da su legende o svinjama koje jedu Trabante na neki način predviđene u karikaturama objavljenima u američkoj štampi prilikom predstavljanja Automobila od soje. Danas se ipak materijali koji sadrže soju mogu naći u mnogim delovima savremenih automobila, tako da se ne može reći da je ovaj zaboravljeni san ostao u potpunosti neostvaren.

Napisao: Dino Milić-Jakovlić
Izvor: autoportal.hr

Be the first to comment on "Vegetarijanska zamena za automobiliski lim"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*