Mazda predstavila Skyactive-G 2.5 Turbo

mazda Skyactive

Novi benzinski motor iz SKYACTIV game motora nosi oznaku 2.5T, odnosno u pitanju je prvi turbo SKACTIV turbo benzinac koji je Mazda ponudila. Novi motor kao osnovu koristi poznati 2,5 litarski četvorocilindraš, ali pomoću turbo punjača snaga je povećana na 250KS i 420Nm.

Novi motor će debitovati u potpuno novom modelu CX-9 koji je namenjen tržištima Severne Amerike gde kupci, tradicionalno, očekuju dosta snažnije pogonske agregate nego kupci na drugim kontinentima.

Shodno tome, postojeći 2,5 litarski atmosferski motor sa svojih 192KS nije bio dovoljan da bi se CX-9 uspešno nosio sa bolje motorizovanim konkurentima tako da je u Mazda predstavila „turbiranu“ varijantu 2,5 litarskog motora koji proizvodi 250KS i 420Nm.

Mazda tvrdi da novi motor nudi izuzetnu ekonomičnost, ali da je zahvaljujući naprednim rešenjima postignut izuzetno linearan odziv motora na svim obrtajima. Mazda je na ovom motoru koristila turbo punjač koji ima napredni sistem kontrole izduvnih gasova (Dynamic Pressure Turbo) kao i sistem recirkulacije izduvnih gasova kako bi se održao optimalna mešavina goriva i vazduha u širem opsegu obrtaja.

Dynamic Pressure Turbo omogućava da turbo punjač radi sa jednakom efikasnošću i pored promena u snazi dotoka izduvnih gasova koji nastaju između taktova rada motora. Na niskim obrtajima motora (ispod 1620) sistem zatvara niz ventila kako bi sve izduvne gasove usmerio ka turbo punjaču, dok se ti ventili otvaraju na visokim obrtajima.

Sistem turbo nadpunjenja sa upravljanjem izduvnim gasovima (Dynamic Pressure Turbo) omogućava kontrolu obima izduvnih gasova tako što na niskim obrtajima, ispod 1620 obrtaja, određeni ventili koji se nalaze pre turbine usmeravaju tok vazduha tako da se maksimizuje energija koju poseduju gasovi i omoguće nesmetan rad turbo punjača. Na ovaj način se sprečava da promene u dotoku izduvnih gasova tokom taktova rada motora utiču na rad turbo punjača.

Baš kao i sa atmosferskim SKYACTIV-G motorima, inženjeri kompanije Mazda su postigli izuzetno visok kompresioni odnos i na ovom motoru – 10,5:1.

Novi motor deli dosta komponenti sa atmosferskim motorom (poput sistem za ubrizgavanje goriva, benzinsku pumpu), tako da je Mazda i u proizvodnom procesu postigla određene uštede, pored toga što je zadržala sada već dobro proverene komponente.

Specifikacije SKYACTIV-G 2.5T:
Redni četvorocilindrični turbo benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva

Zapremina: 2488 ccm
Prečnik x Hod: 89.0mm x 100.0 mm
Kompresioni odnos: 10,5:1
Maksimalna snaga na 87 oktanskom gorivu: 227KS (169kW) /5000ob
Maksimalna snaga na 93 oktanskom gorivu: 250KS (186kW) /5000ob
Maksimalni moment: 420Nm / 2000 obr

Izvor: www.nacionalnaklasa.com

Be the first to comment on "Mazda predstavila Skyactive-G 2.5 Turbo"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*