Aston Martin Vulcan

Aston Martin Vulcan

Aston Martin kao jedan od zadnjih predstavnika klasika u segmentu supersportskih automobila još uvek može konkurisati najboljima.

Model Vulcan je superekskluzivni model i ujedno najdramatičniji Aston Martin svih vremena. Toliko da ne sme voziti javnim putevima već je njegov život osuđen na pistu. A tamo ima itekako što pokazati, i što je važnije, i dokazati se u duelu s najboljima kao što su Ferrari FXX K ili Mclaren P1 GTR.
Aston Martin Vulcan
Nažalost, cela serija je limitirana na 24 primeraka, a na priloženim fotografijama možete videti jedan jedini primerak koji je ovih dana konačno stigao u SAD. Zanimljivo, automobil je izveden u crvenom finišu, a konačni rezultat je i više nego solidan.
Beskompromisni Aston Martin Vulcan pokreće atmosferski 7.0 V12 koji u maksimumu daje čak 596 kW/810 KS, a snaga se na točkove prenosi putem šest-stepenog sekvencijalnog menjača. Ne moramo niti napominjati kako ovde nema mesta elektronici, bar kada je u pitanju aktivna sigurnost.
Poslednje informacije govore kako su svi primerci rasprodati, i to po početnoj ceni višoj od dva miliona EUR. Ime američkog kupca nije poznato, ali verujemo kako se ne radi o nekoj instant showbiz zvezdici, one ipak biraju Veyrona.
Aston Martin Vulcan

Aston Martin Vulcan

Piše: M.N.
Foto: Aston Martin
Izvor: www.index.hr

Be the first to comment on "Aston Martin Vulcan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*