25 godina Bmw-ovih V12 motora

BMW V12 motor
Simbol prestiža, 12-cilindrični V motor oduvek je razdvajao automobile na ‘one posebne’ i ‘sve ostale’. Proteklo je dvadeset i pet godina otkako je proizvođač, koji se proslavio 6-cilindričnim rednim motorima, uveo pojam V12 u svoju kolekciju.
Predstavljanje novog BMW-a serije 7 krajem 1986. godine, pokaza će se, bilo je tek uvertira u događaj koji će se zbiti nekoliko meseci kasnije. Druga generacija luksuzne limuzine (E32) je, očekivano, postavila nove standarde u klasi, no pitanja koja su novinari uporno postavljali na prezentaciji uglavnom su se svodila samo na jedno – Hoće li i kada BMW predstaviti V12 motor?
bmw 7
Glasine da BMW-ovi inženjeri razvijaju takav motor bile su sve glasnije, a atmosferi iščekivanja doprineo je i sam BMW povremeno objavljujući tehničke specifikacije. Prošlo je pola veka od kada su nemački konstruktori poslednji puta posegnuli za ovim brojem i rasporedom cilindara i javnost je s pravom bila nestrpljiva.U februaru 1987. godine BMW je napokon prekinuo nagađanja i objavio službene tehničke podatke.

Prva generacija nove legende
BMW V12 motor
V12 motor zapremine od pet litara razvijao je 300 KS pri 5200 o/min i najveći obrtni moment od 450 Nm pri 4100 o/min čime je uveliko nadmašio sve uporedive motore na tržištu. Zahvaljujući bloku motora od aluminijumske legure težio je svega 240 kg što je pozitivno uticalo na dinamičke karakteristike i potrošnju goriva.

Cilindri su bili smešteni pod uglom od 60°C, a imali su prečnik od 84 mm, tačno koliko i 6-cilindrični motor iz modela 325i. Revolucionaran je bio i sistem upravljanja motorom koji se sastojao od dve upravljačke jedinice, po jedne za svaki red cilindara, koje su nadzirale ubrzigavanje i paljenje smeše.

Rezultat rada BMW-ovih inženjera javnosti je prvi put prikazan na ženevskom salonu 1987. godine, a reakcije novinara i posetilaca bile su nepodeljene. Visoke performanse i svilenkast zvuk oduševile su sve, a uravnoteženost motora, BMW je slikovito prikazao kovanicom koja postavljena na svoj rub ostaje nepomično stajati na bloku motora čak i kad se motor pokrene. Do kraja proizvodnje, prodano je ukupno 50.000 modela 750i s ovim motorom.

Još uspešniji nasljednici
BMW V12 motor
Nakon predstavljanja treće generacije BMW-a serije 7, sredinom 1994. godine, kupci su na model 750i čekali svega nekoliko meseci. Već u jesen BMW je u ponudu uveo novi V12 motor, sada zapremine od 5,4 litre i snage od 326 KS. U fokusu nije bilo samo povećanje snage, već je i potrošnja smanjena 13%.

Osim toga, u modelu 750i debitovao je DSC sistem za nadzor stabilnosti, a bio je to i prvi automobil s ugrađenim navigacionim sistemom. Prodaja je nadmašila sva očekivanja pa je do četvrte generacije ukupno 73.776 modela 750i pronašlo vlasnika.

Tačno na prelazu stoleća BMW predstavlja četvrtu generaciju serije 7 koja je prema mnogo čemu bila revolucionarna. Premijeru je doživio iDrive, sistem centralizovanog upravljanja svim važnim funkcijama u automobilu, a u ponudu 2002. godine BMW uvodi 760i, perjanicu ponude s V12 motorom zapremine 6 litara. Razvijao je 445 KS i bio prvi V12 motor na svetu s direktnim ubrizgavanjem benzina. Takođe, imao je i sistem promenljivog upravljanja ventilima što mu je dodatno povećalo efikasnost.

Dvostruka snaga i niža potrošnja
BMW V12 motor
I napokon, s aktuelnom generacijom BMW-a serije 7 dolazi potpuno novi TwinPower Turbo V12 motor koji iz 5972 ccm uz pomoć dva turbopunjača, direktnim  ubrizgavanjem goriva i promenljivog upravljanja ventilima razvija 544 KS i najveći obrtni moment od 750 Nm u rasponu od 1500 do 5000 o/min.

Iako impresivnih performansi, naime model 760i do 100 km/h ubrzava do 100 km/h za 4,6 s, potrošnja u kombinovanim ciklusu iznosi 12,8 l/100 km. Tako, iako gotovo dvostruko snažniji od svog “pradede”, ovaj motor troši manje goriva. To je najbolji pokazatelj evolucije koju je BMW-ov “kralj” među motorima doživio u poslednjih četvrt veka.

Izvor:  www.autonet.hr

Be the first to comment on "25 godina Bmw-ovih V12 motora"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*