Lamborghini Urus

Lamborghini Urus
NOVI SUV model Urus će biti prvi u ponudi Lamborghinija opremljen turbo tehnologijom.
Šef Lamborhinija, Stefan Winkelman, dosada je uspešno uspevao balansirati između tržišnih aspekata Lamborghinija i tradicije, ali stvari bi se uskoro mogle drastično promeniti. Upravo se to može iščitati iz Winkelmanovih reči koji je i sam potvrdio kako bi upravo SUV model mogao biti dobra prilika za ugradnju turbo motora.
Nije da Lamborghinijev šef pokazuje sklonosti tzv. downsizingu i posledičnoj turbo tehnologiji, pa nedaj Bože i hibridnim sistemima, već na ovakvu odluku prvenstveno utiče zakonska regulativa. Uostalom, to najbolje govore Aventador i Huracan, posljednji modeli iz fabrike, koji su usprkos trendovima ostali verni konceptu atmosferskog motora izdašne kubikaže. Sistem deaktivacije cilindara i start-stop tehnologija bili su dovoljni da se pokažu eko razmišljanja.
Lamborghini Urus
Naime, otvaranjem novih pogona i zapošljavanjem 500 radnika Lamborghini bi trebao drastično podići proizvodnju, a time bi potpao pod strože standarde izduvnih gasova. U tom slučaju neće biti dovoljno pokazati samo želju, već će biti važno postići merljivo poboljšanje. Primer, proizvođači s godišnjom proizvodnjom od 10.000 do 300.000 vozila moraju smanjiti do 2020. godine emisiju celokupne game za 45% u odnosu na 2007. godinu.
Naravno, i dalje je otvorena mogućnost da se ponovi priča iz istorije kada je Lamborghini s terenskim model LM002 postigao apsolutni podbačaj. V12 monstrum proizveden je u svega 330 primeraka. No, to su bila neka druga vremena kada nije bilo potpore velikih igrača. Što se same emisije CO2 tiče Lamborghini ju je uspeo smanjiti na nešto pristojnije vrednosti, pa tako Aventador izbacuje oko 370 g/km, a Huracan oko 290 g/km. Prethodnici, Murcielago i Gallardo ispuštali su i do pola kilograma ugljen dioksida na svaki pređeni kilometar.
Lamborghini-Urus-03
Podsetimo, Ferrari je u ovu tranziciju krenuo pre gotovo deset godina. Do 2014. godine smanjio je emisiju svojih modela za gotovo 40% u odnosu na 2007.g. Prvi hibridni supersportaš LaFerrari  usprkos ogromnoj snazi od gotovo 1.000 KS ima emisiju 330 g/km, dok Ferrari California T ima emisiju od 250 g/km.
Iako emisija izduvni hgasova i nema previše smisla kod proizvođača relativno niske proizvodenje  čiji modeli u praksi godišnje prelaze zanemarive kilometraže i vreme provode uglavnom provode u klimatizovanim  garažama, zakon je tu jasan i mora se poštovati. Sudeći po najavama lako bi se moglo desiti da Lamborghinijev orkestar uskoro promeni svoj repertoar.
Lamborghini
Piše: M.N.
Izvor: www.index.hr

Be the first to comment on "Lamborghini Urus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*