Volkswagen Beetle Dune

Volkswagen Beetle Dune

Na Salonu automobila u Los Anđelesu, Volkswagen je predstavio i serijsku verziju svog atraktivnog soft-road modela Beetle Dune

Ako se sećate, pre skoro dve godine, na Salonu automobila u Detroitu, Volkswagen je po prvi put prikazao koncept pod imenom Beetle Dune – novu „Bubu“ u kvazi off-road izdanju (tzv. soft road), koje je očigledno poslužilo kao „opipavanje pulsa“ za serijsku verziju, koja je upravo predstavljena na Salonu automobila u Los Anđelesu.

Volkswagen Beetle Dune

Iako se iz naziva može naslutiti da je Beetle Dune (Dune – peščana dina) off-road crossover, u pitanju je samo vizuelni nastup, sa nešto agresivnijim „stajlingom“ i točkovima od 18 inča sa pneumaticima 235/45, dok je pogon i dalje „standardni“ – isključivo na prednjim točkovima.

Volkswagen Beetle Dune

No, da nije baš sve u „kozmetici“, potvrđuje i podatak da je Volkswagen za Beetle Dune obezbedio nešto širi trag točkova, kako napred (za 6 mm), tako i pozadi (za 7 mm), dok je klirens povećan za 10 milimetara. Inače, VW je Beetle Dune napravio kako u hečbek, tako i u kabriolet karoserijskoj formi.

Volkswagen Beetle Dune

Model Beetle Dune bi u Evropi trebao da se nudi sa čak pet različitih opcija pogonskih jedinica. Osnovni jeste turbo benzinski 1.2 TSI od 105 KS, zatim 1.4 TSI od 150 „konja“, kao i2,0-litarski TSI motor od 220 konjskih snaga.

Volkswagen Beetle Dune

Kada je reč o dizelima, u ponudi će se naći dva agregata – 1.6 TDI sa 110 KS, kao i snažniji 2.0 TDI od 150 „konja“, svim ljubiteljima Volkswagen već dobro poznati i iz „obične“ Beetle verzije.

Uz VW Beetle Dune će se serijski isporučivati 6-stepeni manuelni menjač, dok se opciono nudi i DSG transmisija sa 6 ili 7 stepeni prenosa, zavisno od verzije i tipa motora.

Volkswagen Beetle Dune

Cena još nije poznata, ali je gotovo sigurno da će biti nešto viša u odnosu na standardnu „Bubu“, koja u Nemačkoj kreće od 18.150 evra za hečbek, odnosno 22.525 evra za kabriolet verziju.

Pripremio: Đorđe Pavićević/TopSpeed
Foto: Volkswagen
Izvor: topspeed.telegraf.rs

Be the first to comment on "Volkswagen Beetle Dune"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*