Volvo LCP 2000

Volvo LCP 2000

Volvo LCP 2000 (Light Component Project) iz 1979. godine sa 700 kg i malim trocilindričnim turbo dizel motorom trošio je 4 l/100km – vizija automobilske budućnosti

Lagani materijali, alternativno gorivo, izuzetno niska potrošnja – sve su to ključne reči automobila današnjice. No, ovo su bile i karakteristike automobila budućnosti zamišljene od Volva pod imenom LCP 2000 (Light Component Project), koje su predstavljene pre tačno 30 godina, u kasno proleće 1983. godine. Ideja o LCP konceptu rodila se 1979. godine kao svojevrsna kombinacija studije električnog vozila iz 1976. godine i projekta ultralaganog automobila po imenu Ellen. Bilo je potrebno stvoriti pokretni prototip ultralaganog automobila koji je efikasan po pitanju potrošnje goriva, a istovremeno siguran i praktičan kao i svaki normalan automobil. Tim koji je vodio genijalni inženjer Rolf Mellde trebao je iskoristiti prednosti novih materijala i tehnologija. LCP je trebao uspešno ugostiti minimalno dvoje ljudi, imati maksimalno 700 kg i trošiti manje od 4 l/100 km. Za 1979. godinu prilično nerealna kombinacija.

Volvo LCP 2000
Napravljena su ukupno četiri automobila, svi s malim tehničkim razlikama, a prvi put su predstavljeni na seminaru o životnom okolini u Stockholmu u proleće 1983. godine. LCP 2000 je izgledao poput automobila, ali ipak drugačije – klinasti hatchback s dvoja vrata, ravnim zadnjim delom i plastičnim poklopcem prtljažnika koji je služio i kao ulaz na zadnju klupu. Ovo neobično rešenje uporište je imalo u sigurnosti i ponudi prostora. Ovaj je automobil imao i dovoljno prtljažnog prostora. Ukoliko bolje pogledate u LCP-u ćete prepoznati elemente Volva 480, predstavljenog tri godine kasnije.

Volvo LCP 2000

LCP je bio opremljen specijalno dizajniranim turbo dizel motorima. Oba su bile trocilindarske koncepcije, ali jedan je bio 1,3 litarski sa 50 KS izrađen od legure magnezija, a drugi 1,4 litarski sa 90 KS izrađen od livenog gvožđa i s uljnim hlađenjem. Snaga se na prednji par točkova slala preko peto stepenog ručnog menjača ili elektro CVT-a. Za pogon su koristili razne vrste alternativnog goriva poput uljne repice. U izradi automobila korišćene su različite vrste plastike, magnezijuma i aluminijuma, a mala senzacija su bili okviri vrata od karbonskih vlakana, tada potpuno novog i nekorišćenog materijala.

Volvo LCP 2000

Ipak, tržište nije bilo spremno za ovaj ekološki automobil. Konvencionalni automobili su bili predominantni i svi su bili u potrazi za što boljim performansama. Ali, LCP 2000 je kao koncept i ideja izazvao velik interes. Studije potrošnje energije tokom životnog ciklusa od proizvodnje, korišćenja i  enventualne reciklaže bile su baza za EPS ekološku strategiju Volva. Danas je LCP 2000 izložen u Volvo muzeju  i dalje, 30 godina nakon predstavljanja, izaziva mnogo interesovanja, možda čak i više nego kad se pojavio. To je još jedan dokaz inovativnog razmišljanja koji karakteriše Volvo.

Izvor: www.automania.hr

Be the first to comment on "Volvo LCP 2000"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*