Volksvagen 1.4 16v motor – kako se pokazao

Volksvagen 1.4 16v

Kupci po prvi put su imali priliku da kupe motora 1.4 sa  šesnaest ventila na kraju 1996. godine , kada je 101 konjskih snaga varijanta pojavila u modelima Seat Ibiza / Cordoba . Godinu dana kasnije , slabiji , 75 KS je osnovni motor debituje u  četvrtoj generaciji Vw Golf . Od tada, 1.4 16v se pojavio u širokom rasponu modela Vw grupe (npr . U Audi A2, Seat Leon / Toledo , Škoda Fabia, Vw Lupo , itd) i ubrzo je postao jedan od najpopularnijih motora Group-e. Ubrzo je predstavio dve nove varijante 80  i 86 konjske snage . Prednosti jedinice treba da budu prilično dobra dinamika , veoma moderan dizajn ( aluminijumski blok , plastična usisna grana ) i umerena potrošnja goriva ( u proseku oko 6-8 litara u zavisnosti od varijante ) .

Vlasnici automobila opremljenog  1.4 16v motorom ne bi trebalo da iskuse mnoge problema tehničke prirode – korisnici često hvale trajnost nemačkog dizajna. Ali nije uvek bilo tako ružičasto – u periodu  2000. – 2002., masovni slučajevi “smrti” aluminijumskih motora 1.0 i 1.4 16v. Ispostavilo se da je zbog nedostataka u izgradnji u toku zimskih mrazeva može doći do zamrzavanja odušak creva, iberlaufa, posebno u slučaju automobila parkiranih na otvoreno. Smrzavanje oduška izaziva povećanje pritisaka  ulja u motor, što može dovesti do  otkazivanja motora prilikom jutarnjeg pokretanja motora ( podizanje maske pre svakog polaska, smanjuje šanse da se izbegne “najgore”). U slučaju ovog scenarija, nažalost, čeka vas zamena motora. Srećom, možete izbeći ovu situaciju redovnim čišćenjem odušak creva ili instaliranjem posebnog grejača (koji su deo standardne opreme u automobilima proizvedenim posle 2002. godine) –  možete napraviti sami ovu modifikaciju (delovi su dostupni kod ovlašćenog servisa), ali ako nemate odgovarajuće veštine bolje da date ovaj zadatak nekoj stručnoj radionici.

Drugi “problem” malog četvorocilindraša  uključuje probleme sa neravnomernim radom – ovo može biti uzrokovano, između ostalog, kvarom senzora pozicije radilice, problemi sa gasom, kabelovi za svećice, senzor temperature, loš kvalitet goriva ili začepljen filter goriva, ili čak i dotrajale svećice. Jednom rečju – to je jedan od onih problema, gde je to moguće dijagnoza i uklanjanje može da potraje … 1.4 16v motori su poznati i po povećanoj potrošnji ulja.  Pristalice instalacije gasa treba da razmisle o montaži sekvencijalnog sistema u dobroj radionici – loše  prilagođena instalacija može brzo okončati život svakog motora. Srećom, mehaničari već znaju slabe tačke motora i njegova popravka ne bi trebalo da bude izazov, a cene delova su na prihvatljivom nivou.

Automobili opremljeni sa 1.4 16v motorom ne spadaju u grupu potencijalno rizičnih i problemi navedeni  ovde nisu pravilo za svaki motor. Za one koji putuju uglavnom po gradu , motor snage 75 konja snage će biti dovoljno . Za češća putovanja na autoputevima je bolje ostaviti za moćnije varijante. Ako ste zainteresovani za primerak koji ima dokumentovanu servisna knjižica , ovaj mali 1,4 može da bude odličan izbor . Ali vredi da se igra na sigurno i samo u slučaju … pre nego što kupite da razmislite o mogućoj izgradnji garaža – đavo nikad ne spava.

Be the first to comment on "Volksvagen 1.4 16v motor – kako se pokazao"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*