Plymouth GTX

PLYMOUTH GTX
Iako su Roadrunner i Barracuda najprepoznatljiviji Plymouth musle cars, model pod imenom GTX je u stvari prvi big block muscle koji je ova fabrika proizvela. Pravio se samo 5 godina ( 1967-71 ) i nikad u velikim ciframa i nikad popularan onoliko koliko je zaslužio da bude. Ipak, danas je cenjen ( kao i svi Mopar muscle ) a i zbog toga što ih je malo preživelo.

Prvi GTX je izašao 1967 godine, kao Belvedere GTX, odnosno opcija na modelu srednje klase, Plymouth Belvedere. Zamisao iza ovog automobila je da se kupcima ponudi sportsko-luxuzni paket opreme ali u kombinaciji sa blago promenjenim trimom i big block motorima koji su bili jedini izbor kod ovog modela. Naime, 1967 godine, standardni motor je bio 440 V8 (7.2 l – 375 ks) a jedina opcija (za 546$) je bio čuveni 426 Hemi (7l – 425 ks). Pored toga, GTX paket je uključivao i nesto bolje vešanje, disk kočnice napred i skoro sve luksuzne dodatke koje je Plymouth imao u ponudi. Tako napucan GTX je bio luksuzan kruzer, u stvari, GT automobil na američki način ali ipak, manjih dimenzija i sportskijeg šmeka nego tadašnji američki tipični GT automobili, koji su, manje više, samo bili udobne krstarice sa coupe karoserijom (Riviera, Thunderbird, Grand Prix…). Legenda kaze da je GTX značilo Grand Tourismo Exterminator (istrebljivač) a sa ubrzanjem od 6.6 sec (440) i 4.9 sec (Hemi), ovaj Plymouth je zaista to i bio. Tokom ’67 godine napravljeno ih je nešto preko 12 000 komada.

PLYMOUTH GTX

PLYMOUTH GTX

Godine 1968, GTX je redizajniran kao i ostatak ponude Plymoutha, dok koncepcija, motori i opcije nisu promenjene ali je GTX dobio konkurenciju iz sopstvene kuće u obliku Plymouth Roadrunnera, koji se pokazao daleko uticajniji, popularniji i prodavaniji. Međutim, iako skoro identičnog dizajna i sličnih performansi, GTX je privukao neke kupce. U stvari, ako je Roadrunner bio namenjen mlađim ljudima sa ograničenim budžetom, GTX je bio “gentleman hot rod”, odnosno, muscle car ali za nesto stariju i bogatiju klijentelu. Lista opcija se povećavala ali je motorizacija ostala ista, kao i performanse. Ipak, za 1968 godinu, GTX je imao i kabrio opciju, koja je bila mali deo produkcije (17 900 coupe – 1026 cabrio).

PLYMOUTH GTX

Sledeće godine, ponuda je u osnovi ostala ista ali je prodaja GTX malo smanjena jer je i Roadrunner dobio cabrio varijantu. Osim toga, kupci koji su se odlučili za GTX mogli su da dobiju nekoliko odnosa u diferencijalu, Hurst sifter i 6 Pack opciju koja je snagu 440 motora povećavala na 390ks. Produkcija je iznosila 15 602 kom.

PLYMOUTH GTX

1970 godine, ceo Plymouth line up modela, uključujući i GTX je doživeo restyling a promene su najvidljivije na prednjem delu. Ponuda opcija i motora je ostala ista ali je ukinut kabrio model. ’70 godina je bila vrhunac muscle kulture a kvaliteti GTXa nisu bili toliko cenjeni na tržištu koje je tražilo prvenstveno performanse za što manju cenu i dobra prodaja Roadrunnera koji je imao te adute, je jos više uticala na GTX pa je 1970 prodato samo 7748 komada od kojih samo 72 sa Hemijem ispod haube..

Model iz 1971 godine je potpuno redizajniran kao i svi Plymouth B body automobili, međutim, to će biti poslednja godina za GTX (kao i za 426 Hemi motor). Naime, poznavaoci su se malo iznenadili kad je Plymouth najavio da neće praviti GTX za 1972 godinu, jer zbog konstantnog pada prodaje, visoke cene i uskog kruga ljubitelja, produkcija ovog automobila, nije bila rentabilna. Posle samo 2942 napravljena ’71 GTXa, produkcija je ugašena a ponuda opcija i motora se nije menjala.

PLYMOUTH GTX

PLYMOUTH GTX

Iako se pravio samo 5 godina i to u relativno malim ciframa, kao i da je skoro uvek bio u senci Roadrunnera, GTX je uspeo da se izbori za svoje mesto u istoriji muscle cars. Za razliku od većine drugih modela, ovaj auto je umro “časnom smrću” 1971 godine i nije dočekao da mu se smanji snaga i uguše motori i dizajn osakati debelim branicima, kao što se to desilo sa svim ostalim modelima. Teško mu je naći konkurenciju među muscle modelima jer niko nije kombinovao luksuz i najjače motor u toj klasi. Zbog toga je danas cenjen (opet, nesto manje nego Roadrunner) jer je taj spoj kvaliteta idealan. Sa ove distance, mozemo reći da nije krivo tržište koje je slabo odgovorilo na GTX, nego je kriv sam Plymouth, jer je jednom specifičnom automobilu za specifičnije kupce podario prilično običnu karoseriju koju je delio sa jos 3 modela (Belvedere, Satelite, Roadrunner), od kojih se razlikovao samo po detaljima. Time je anuliran sav trud da se napravi jedna vrhunska GT mašina jer estetski nije napredovao od svoje jeftinije i običnije rodbine… Da je Plymouth drugačije razmišljao, verovatno bi ovaj automobil danas bio jedan od najprepoznatljivijih muscle car modela iz zlatne ere ove klase.

Tekst: V.Herbez
Foto: autowp:ru
Izvor: autocaffe.net

Be the first to comment on "Plymouth GTX"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*