Fenyr Supersport

Fenyr Supersport

Danas je u Dubaiju predstavljen novi model libanskog proizvođača superautomobila W Motors, “Fenyr Supersport” koji svojim izgledom, cenom i performansa nastavlja gde je stao njegov prethodnik “Lykan Hypersport”.

Fenyr Supersport

Dok je perjanica W Motorsa, “Lykan Hypersport” imao cenu od 3.4 miliona dolara i bio ograničen na samo sedam primeraka, novi model “Fenyr SuperSport” će biti “pristupačniji” sa cenom od 1.85 miliona dolara, a u seriji će biti napravljeno 25 primeraka.

Fenyr Supersport

Kao i prvi model, Fenyr je izgrađen u saradnji sa Magna Steyr Italy, RUF Automobile, i StudioTorino, a ujedno je i drugi arapski superautomobil ikada. RUF je ponovo bio zadužen za izgradnju pogonskog sistema – 4.0-litarskog tvin turbo šestostepena jedinica sa 900 KS i 1200Nm obrtnog momenta. Sva ova snaga se na zadnje točkove šalje Poršeovim sedmostepenim PDK menjačem sa duplim kvačilom.

Fenyr Supersport

W Motors tvrdi da Fenyr ima 1.300kg, a da do stotke stiže za 2.7 sekunde uz maksimalnu brzinu od čak 402km/h.

Fenyr Supersport

Agresivna estetika eksterijera je preuzeta sa prethodnog modela, a Fenyr ima laganu aluminijumsku šasiju, komponente od ugljeničnih vlakana i napredna aerodinamička rešenja.

Izvor: vesti.mojauto.rs

Be the first to comment on "Fenyr Supersport"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*