Rejndž Rover “evok” kabriolet – terenac sa spuštenim krovom

rejndž rover evok

Britanski proizvođač Lend Rover će na predstojećem Salonu automobila u Los Anđelesu predstaviti “rejndž rover evok” kabriolet koji smo u formi koncepta upoznali još 2012. godine, a ovo je ujedno i prvi kabirolet koji je zvanično predstavio Lend Rover.

Mora se priznati da je Lend Rover sa ovim modelom na nesigurnoj teritoriji pošto se terenci-kabiroleti nikada nisu pokazali kao uspešna kombinacija kod kupaca, ali se firma nada da će nove generacije umeti da cene ovaj koncept.

rejndž rover evok

Proizvodnja “evok kabiroleta” će se odvijati u fabrici u Halevudu u Velikoj Britnaiji, gde se već prave “evok” sa petoro i troje vrata.

rejndž rover evok

Klasični meki sklopivi krov se otvara/zatvara za 18 sekundi pri brzinama do 48km/h, a tu su još i zaštitni deflektor od vetra, četiri sedišta, prtljažnik od 251 litra, full LED adaptivna prednja svetla, LED dnevna svetla, infotainment sistem sa 8-inčnim ekranom, opcioni 10.2-inčni InControl Touch Pro infotainment sistem, Meridian audio sistem od 380 vati i sa 10 zvučnika, Wi-Fi hotspot, parking kamere, Android Auto i Apple CarPlay podršku, Terrain Response sistem sa četiri moda (General, Grass/Gravel/Snow, Mud/Ruts i Sand) standardni Hill Descent Control sistem, Hill Start Assist, kao i Roll-over protection device (RPD) koji u slučaju prevrtanja vozila za samo 90 milisekundi aktivira dve aluminijumske šipke kako bi zaštitio putnike.

rejndž rover evok

Evoque Cabrio u osnovnoj verziji ima 1936 kg, dok će se na američkom tržištu naći samo jedan motor, i to 2,0 litarski turbo benzinac sa 179 kW/240KS i 340 Nm, u paru sa devetostepenim automatikom. Pogon je na sva četiri točka, ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) traje 7,8 sekundi, a najveća brzina je 180 km/h.

rejndž rover evok

Za sada se jedino zna da će “evok kabrio” na tržištu SAD-a imati cenu od 50.475 tamošnjih dolara.

VIDEO> Lend Rover “rejndž rover evok” kabrio:

Izvor: vesti.mojauto.rs

Be the first to comment on "Rejndž Rover “evok” kabriolet – terenac sa spuštenim krovom"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*