Postaje li Mercedes “drugi Audi”?

Luksuzni Mercedes S klase...

Jedna od najčešćih tema u diskusijama o automobilskom dizajnu je preterana sličnost mnogih današnjih modela. Kad je reč o premijum markama – na meti kritičara je uglavnom Audi, čijim modelima se zamera da previše liče jedni na druge. Ipak, da li je Audi jedini?

Reč je, naime, o karakteristici savremene automobilske industrije poznatoj kao “dizajnerski jezik brenda” ili jednostavno – korporativni dizajn.
Drugim rečima, u mnogim slučajevima radi se o tome da se modeli nekog proizvođača estetski gotovo i ne razlikuju. Naime, razlika je samo u veličini tj. u njihovom “konfekcijskom broju”.
Iako se kao primer preterivanja u spomenutoj dizajnerskoj filozofiji uglavnom navodi Audi, čini se da je poslednjih godina tu karakteristiku polako ali sigurno preuzeo još jedan član nemačke premijum trojke (Audi, BMW i Mercedes).
Po mom mišljenju, u “kloniranju” trenutno prednjači Mercedes-Benz. Međutim, pre nego što argumentujem taj stav, naglašavam da ovaj tekst nije nekakva opšta kritika marke iz Štutgarta, već kratki osvrt na njenu aktuelnu dizajnersku filozofiju.

...i 'za dva broja' manja C klasa

…i ‘za dva broja’ manja C klasa

Koji je ključni problem aktuelnog Mercedesovog dizajnerskog jezika?
Kada se baci pogled na aktuelnu paletu, ono što bode oči je činjenica da bar 80 odsto modela ima praktično iste ili vrlo slične linije prednjeg dela, stajling farova i profil.
Naravno, ova konstatacija se ne odnosi na karakterističnu masku hladnjaka sa hromiranom lajsnom i velikom trokrakom zvezdom u sredini koja je već decenijama uspešni deo tradicije Mercedesa.

Mercedes S63 AMG Coupe

Mercedes S63 AMG Coupe

Utisak je da danas retko koji prosečan poznavalac automobila već na prvi pogled zna u koji model Mercedesa tačno gleda – kako na fotografijama, tako i uživo. I ne samo prosečan posmatrač.
Savremeni Mercedesi su dizajnom itekako u stanju da zbune i nešto bolje poznavaoce automobila. Primer? Pre nekoliko dana, tokom vožnje, mimoišao sam se sa novim Mercedesom S63 AMG Coupe.
Sve dok se auto nije približio mislio sam da mi u susret dolazi sportska verzija A klase, C klase ili modela CLA, koji su relativno čest prizor na ulicama.
Samim tim, otkrovenje (i oduševljenje) je nastupilo tek prilikom bliskog susreta – onda kada je moćni S63 AMG na raskrsnici lagano skrenuo ispred mene i potom naglo ubrzao.

Takođe, pomalo sam se razočarao kad sam se uverio da je nova C klasa u estetskom smislu, zapravo, za dva broja manja S klasa.
Dakle, dva modela koja pripadaju potpuno različitim klasama i koje deli ogromna razlika u ceni su – klonovi.
Neko bi se sada verovatno zapitao u čemu je tu problem.

Pogled u kabinu Mercedesa C klase...

Pogled u kabinu Mercedesa C klase…

Uprkos tome što od “kloniranja” profitiraju manji i jeftiniji modeli, činjenica je da Mercedes, primenom takve dizajnerske filozofije, gubi na ekskluzivnosti kao luksuzna marka.
A modeli sa trokrakom zvezdom su sinonim za ekskluzivnost i bez obzira na to što je Mercedes – za razliku od nekih prošlih vremena – danas prisutan u gotovo svim automobilskim segmentima.
Doduše, međusobna sličnost između različitih modela je bila prisutna i u prošlosti Mercedesa. Uvek je postojao dominantni “dizajnerski jezik” koji se sa jednog modela proširi na gotovo sve ostale.
Ipak, smatram da bi sada, kada Mercedes pravi mnogo više modela nego ikada ranije, i njihov dizajn trebalo da bude više diferenciran.

...i jedinstveni enterijer Mercedesa S klase

…i jedinstveni enterijer Mercedesa S klase

S druge strane, Mercedes danas ima možda i najbolje dizajnirane i najkvalitetnije enterijere u automobilskoj industriji.
Tu imamo drugačiju situaciju: za razliku od spoljašnjosti, enterijer C klase i S klase veoma je teško pomešati.
Prvi model ima unutrašnjost koja je odlična za svoju (premijum srednju) klasu, ali kabina Mercedesove najluksuznije limuzine je klasa za sebe i trenutno je bez premca u svom segmentu.

Inspiracija - Mercedes 300SL Gullwing iz 1954.

Inspiracija – Mercedes 300SL Gullwing iz 1954.

Na kraju treba spomenuti i neke aktuelne Mercedese koji su, po mom mišljenju, izuzetak od “kloniranja” i poseduju svoje dizajnersko “ja”.

To su, pre svih, markantni SL Roadster (R231) i fluidni AMG GT. Da početkom 2014. godine nije prestao da se proizvodi, u ovom društvu bi bio i sjajni kupe SLS AMG koji je sa svojim “galebovim krilima” (gullwing vratima) i retro stajlingom evocirao uspomene na legendarni 300 SL Gullwing.

  Savremena interpretacija - Mercedes SLS AMG Coupe iz 2011. koji je prestao da se proizvodi 2014. godine


Savremena interpretacija – Mercedes SLS AMG Coupe iz 2011. koji je prestao da se proizvodi 2014. godine

Verujem da bi većina ljubitelja Mercedesa poželela da u paleti svoje omiljene marke vidi više jedinstvenih modela kao što su to svojevremeno bili 600 Pullman, 280 SL “Pagoda”, spomenuti 300SL Gullwing i mnogi drugi.
Šta vi mislite o aktuelnoj dizajnerskoj filozofiji Mercedesa? Da li se “trokraka zvezda” kreće u pravom smeru ili rizikuje da postane “drugi Audi”?

Autor: Miloš Vasin
Izvor: www.b92.net

Be the first to comment on "Postaje li Mercedes “drugi Audi”?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*