Dizajner “đulije”: Nismo kopirali BMW ” serije 3″

Alfa Romeo djulijaAlfa Romeo djulija

Sličnosti u izgledu Alfa Romeo “đulije” i njenog glavnog rivala BMW “serije 3” su toliko očigledne da je čovek zaslužan za njen izgled odlučio samoinicijatinvno da se odbrani. “Nismo kopirali BMW. Inspiracija je stigla iz naše prošlosti, posebno od modela 156”, rekao je šef dizajna Alfa Romea Alesandro Macoli.

Macoli je ovu izjavu dao tokom govora u Mantovi u Italiji, a Alfa bi bila vrlo srećna kada bi “đulija” postigla uspeh 156 modela koji je 2000. zabeležio globalnu prodaju od 120.000 jedinica.

BMW "serije 3"

BMW “serije 3”

Alfina prodaja već godinama opada, a matični Fijat-Krajsler je njenu paletu proizvoda ograničio na samo nekoliko modela – “đulijeta” kompakt, “MiTo” subkompakt i “4C” sportski automobil ograničene proizvodnje. Nova “đulija” ima nezahvalan zadatak povratka Alfe na mapu tržišta i ambicioznog cilja od 400.000 prodatih primeraka brenda na godišnjem nivou.

Alfa Romeo "156"

Alfa Romeo “156”

Kao što je pre nekoliko dana objavljeno, novi Alfini modeli, među kojima je i “đulija” su odloženi pa će ovaj model u Evropu stići tek krajem sledeće godine.

Izvor:  vesti.mojauto.rs

Be the first to comment on "Dizajner “đulije”: Nismo kopirali BMW ” serije 3″"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*