BMW “i3” idealan kao vozilo hitnih službi

BMW i3

Električni BMW “i3” je moćan, agilan, ekonomičan i ekološki automobil koji se pokazoa idealnim kao vozilo hitnih službi širom sveta uključujući policiju, vatrogasce, službe spašavanja, a sasvim dobro se snalazi i kao pokretni bankomat.

Vatrogasni BMW “i3” (Nemačka)

BMW je osmislio specijalni program za svoj električni “i3” model koji je lako prilagodljiv svim hitnim službama u urbanim sredinama. Vlasti u Nemačkoj, Italiji, Americi i Londonu su prepoznali ovaj potencijal električnog mališana i već ga uvrstili u svoje flote hitnih službi, dok je jedna banka u Varšavi “i3” pretvorila u pokretni bankomat za lakši pristup novcu.

BMW i3

BMW i3

BMW “i3” je izgrađen na platformi koja je specijalno razvijena za električna i plag-in vozila. Jedan od njenih klučnih elemenata je plastika ojačana ugljeničnim vlaknima u putničkoj kabini i aluminijumska šasija.

BMW i3

BMW i3

BMW i3 patrolno vozilo (Italija)

Ova konstrukcija je obezbedila prostrani enterijer podložan izmenama i personalizaciji. Visoka vozačeva pozicija pruža dobru vidljivost, a kompaktne dimenzije “i3” modela ga čine idealnim za gradski saobraćaj.

BMW i3

BMW pokretni bankomat (Poljska)

BMW i3

Policija Los Anđelesa u svojoj floti takođe ima BMW “i3”

 

Električni motor od 125 kW/170 KS do stoke ubrzava za samo 7.2 sekunde, a litijum-jonske baterije obezbeđuju domet od 160km.

BMW i3

BMW i3

BMW i3 kao vozilo službe spasavanja

Zahvaljujući ugrađenoj SIM kartici, tehnologija unutar automobila olakšava hitnim službama komunikaciju sa bazom.

Upravo zbog svih ovih prednosti je “i3” u ravijenim zemljama sveta postao moderno vozilo policije, vatrogasaca i spasilačkih službi, dok određene države koje ne znaju šta će sa viškom para svoje hitne službe opremaju nefunksionalnim i preskupim superautomobilima koji prave dobru reklamu, ali ne pomažu ljudima u nevolji.

Izvor: vesti.mojauto.rs

Be the first to comment on "BMW “i3” idealan kao vozilo hitnih službi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*