SEMA Show 2015 idealna je prilika i da japanska Toyota demonstrira svoje sposobnosti kada je reč o modifikacijama i personalizaciji, naročito na veoma probirljivom severnoameričkom tržištu. Pored Scion iM (nama poznat kao Auris), japanski gigant prikazao je i svoj najpopularniji pick-up, model Tundra, u više nego modifikovanom izdanju!

Ova specijalna verzija nosi naziv Tundrasine, a nastala je od serijske Tundre 1794 Edition 4×4 CrewMax, koju pokreće moćni 5,7-litarski V8 motor.

Toyota Tundrasine

I, tu je svakoj sličnosti kraj, budući da je Tundrasine, nakon „rastezanja“, dugačka gotovo 8 metara, za međuosovinskim rastojanjem od čitavih 6 m! Šta više, teško da ćete danas naći vozilo koje ima čak četiri para vrata (osam ukupno)!

 Toyota Tundrasine

Naravno, to znači da problem sa prostorom u enterijeru ne postoji, a umesto klasičnih sedišta, sada se tu nalaze prave „tapacirane fotelje“! No, sa povećanjem dužine, pojavio se novi problem, a to je manevrisanje po gradu sa ovako nezgrapnim vozilom.

 Toyota Tundrasine

Treba spomenuti i to da se, uz povećanje dužine, svakako uvećala i masa, te je Toyota Tundrasine, prazna teška čitavih 3,6 tona, što je za celih 1000 kilograma više u odnosu na „običan“ model na čijoj osnovi je nastala!

Foto: Toyota
Pripremio: Đorđe Pavićević/TopSpeed
Izvor: topspeed.telegraf.rs