Dodge Challenger GT AWD koncept

Dodge Challenger GT AWD koncept

Nakon što smo nedavno imali priliku da vidimo “teaser” sliku gde je FCA najavio Dodge Challenger GT AWD, sada je ovaj koncept i ozvaničen. Ključna reč je “koncept”, jer smo mislili da će možda odmah biti dostupna serijska verzija, ali za sada sve ostaje na konceptu. Predstavljen na SEMA-i u Las Vegasu, ovaj model se karakteriše kao brzi “american muscle” za celu godinu.

Moramo priznati da nam je kolorna šema Dodge Challenger GT AWD modela izuzetno uspešna i upečatljiva, posebno zahvaljujući narandžastim akcentima na sivim i mat crnim velikim površinama. Tu je prošireni “body kit” sa prednjim spliterom i spojlerom pozadi. Naravno, nije propuštena prilika da se ugradi sportski izduv sa četiri završetka koji naglašava sportski karakter ovog koncepta.

Dodge Challenger GT AWD koncept

Unutra se nalazi fantastično dizajniran enterijer sa kvalitetnim kožnim sedištima sa šavom koji predstavlja kontrast boji kože. Nisu zaboravljeni narandžasti detalj i generalno možemo da kažmo da ovaj Dodge Challenger izgleda veoma dobro.

Dodge Challenger GT AWD koncept

Ispod haube se kroje 5.7-litarski HEMI V8 motor sa Scat Pack 3 kitom za povećanje performansi. Detaljne specifikacije nisu pomenute, ali verujemo da dodatno poboljšanje motora donosi oko 75 KS i 59 Nm obrtnog momenta. Novitet je pogon na sva četiri točka, a snaga se prenosi na točkove putem osmostepenog automatskog menjača.

Pripremio: Nebojsa Todorović
Izvor: www.automobili.rs

Be the first to comment on "Dodge Challenger GT AWD koncept"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*