2016 Mercedes GLS

Mercedes GLS

Mercedes-Benz je predstavio GLS – restilizovanu verziju GL klase. Prodaja SUV modela pod novim imenom kreće početkom sledeće godine. Promena imena trebalo bi da sugeriše na vezu sa eksluzivnošću S klase.

Automobil je dobio seriju izmena na karoseriji, luksuzniji enterijer i dodatne opcije za povezivanje eksternih uređaja, efikasnije motore, novi devetostepeni automatski menjač i unapređeno vazdušno ogibljenje. Mercedes ovim izmenama pokušava da približi GLS Range Roveru i budućem modelu Bentley Bentayga.

Mercedes GLS

Svi benzinski i dizelski motori su osveženi, troše manje goriva i emituju manje CO2. U većini verzija koristi se devetostepeni automatski menjač, a na listi opcija je blokirajući elektronski diferencijal.

Od benzinaca biće ponuđen trolitarski V6 sa dva turba od 332KS u varijanti GLS400 4Matic i 4,7 litarski V8 sa dva turba od 455KS u GLS500 4Matic. Deklarisana potrošnja modela sa manjim motorom je 8,9l/100km, a emisija CO2 306g/km.

Kupci će na raspolaganju imati jedan dizelski motor – trolitarski turbo V6 agregat koji i dalje proizvodi 190KS u model GLS350d 4Matic.

Mercedes GLS

Vrh ponude predstavlja 5,5 litarski V8 AMG benzinski motor sa dva turba u modelu GLS63 4matic, koji isporučuje 585KS i 758Nm. Za razliku od ostalih motora, ovaj će biti uparen sa osveženim AMG sedmostepenim automatikom.

Kupci opciono mogu da dobiju GLS sa poboljšanim Dynamic Select sistemom sa šest programa za vožnju – za udobnost, klizavu površinu, sport, individualna podešavanja, vožnju van puteva i modol Off-Road Plus. Standardno Airmatic ogibljenje unapređeno je amortizerima sa tri komore, koji, kako tvrdi Mercedes imaju poboljšano samopodešavanje, što rezultuje udobnijom vožnjom. Ogibljenje može da poveća klirensa za 306mm i osigura prolazak kroz vodu dubine 60cm.

Na listi dodatne opreme je i sistem Active Curve, koji koristi hidaraulički kontrolisane šipke za smanjenje uvijanja karoserije tokom prolaska kroz krivine i bolju stabilnost na pravcu.

Mercedes GLS

Kabina je unapređena infozabavnim sistemom COMAND i navigacijom koja koristi ekran u sredini centralne konzole. Ostali elementi koji se ističu su restilizovani ventilacioni otvori, novi trokraki multifunkcionalni upravljač i nove opcije za obradu kožnih presvlaka. Automobil raspolaže najnovijim Mercedesovim sistemima aktivne bezbednosti.

Autor: Miodrag Lukić
Izvor: www.nacionalnaklasa.com

Be the first to comment on "2016 Mercedes GLS"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*