Svideo vam se novi MX-5? Pogledajte 2 unikatne verzije

Mazda MX-5

Na salonu specijalno dorađenih automobila u Las Vegasu (SEMA 2016), Mazda je izložila dva zanimljiva prototipa zasnovana na četvrtoj generaciji modela MX-5. Dizajn automobila inspirisan je starinskim roadster modelima. Mazda MX-5 Spyder zamišljena je tako da svom vlasniku pruži uživanje u svakodnevnoj vožnji. Vozilo ima plateneni krov koji se može ukloniti, drugačiji dizan prednje maske, specijalne 17 inčne alu felne i kožni enterijer.

Mazda MX-5 Spyder

Mazda MX-5 Spyder

MX-5 Spyder je ofarban u Mercury Silver nijansu, ispod haube se nalazi jači od dva standardna motora, 2.0 litarski Skyactiv-G benzinac sa 160 ks, a automobil je težak 1043 kg.

Mazda MX-5 Spyder

Mazda MX-5 Spyder 

Druga verzija koja je izložena u Las Vegasu je MX-5 Speedster koji više pristaje trkačkoj stazi. U Mazdi kažu da je cilj bio da se auto maksimalno olakša u odnosu na regularni model. To je između ostalog postignuto ugradnjom vrata od ugljeničnih vlakana, a uklonjen je i vetrobran, što znači da vozač mora da nosi kacigu ili zaštitne naočare. Masa ovako preuređenog automobila iznosi svega 943 kg.

Mazda MX-5 Speedster

Mazda MX-5 Speedster

MX-5 Speedster takođe je pogonjen stanadardnim dvolitarskim motorom, a modifikacije su obuhvatile i sistem oslanjanja. Kontakt sa putem ostvaruje se preko 16 inčnih točkova na koje su montirani Kumho Ecsta V710 pneumatici dimenzija 225/50 dok se za zaustavljanje koriste Brembo kočnice. U Mazdi kažu da ne planiraju serijsku proizvodnju ovih verzija. Ideja je bila da se pokaže kako se MX-5 može naknadno modifikovati prema željama i potrebama kupca, a da pri tom zadrži svoju suštinu.

Izvor: www.b92.net

Be the first to comment on "Svideo vam se novi MX-5? Pogledajte 2 unikatne verzije"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*