MIŠIĆI I BRZINA: Šesta generacija Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro
Poslednja generacija sportskog kupea Camaro donosi prepoznatljiv izgled, moćne V6 i V8 motore, ali i neke “inovacije”, poput dvolitarskog četvorocilindraša!
Chevrolet Camaro

Kada je svojevremeno Ford predstavio novog Mustanga, takođe sa četvorocilindarskim motorom, bilo je jasno da je to posledica odluke da se taj model zvanično prodaje i u Evropi. Na sličnu odluku se sada odlučio i Chevrolet, koji je u fazi napuštanja evropskog tržišta, ali je procena GM-ovih stručnjaka da će i ovaj model dovoljno kupaca.

Chevrolet Camaro

Dizajn je očekivano dobar, iako ne radikano promenjen u odnosu na prethodnika. Svetlosne grupe su “oštre”, ukrašene dnevnim LED svetlima, poklopac motora je “izlomljen” i obogaćen otvorima za prolaz vazduha, što sve prednjem delu automobila daje izuzetno agresivan izgled. Zadnje svetlosne grupe su takođe uzane, visoko postavljene, a poseban “štimung” daje spojler na poklopcu prtljažnika, kao i četvorostruki završetak izduvnog sistema.

Chevrolet Camaro

Iako novitet na prvi pogled izgleda slično prethodniku, iz Chevroleta poručuju da je samo jedan deo kompletnog automobila preuzet bez ikakvih izmena – u pitanju je logo kompanije, i to samo onaj na zadnjem delu! Najveće izmene u odnosu na prethodnika kriju se duboko ispod lima. U cilju smanjenja mase, veliki broj komponenti je izrađen od aluminijuma, uključujući delove prednjeg i zadnjeg oslanjanja.

Chevrolet Camaro

Unutrašnjost obiluje sportskim šarmom, ali i inovacijama. Kako bi parirali konkurenciji, u Chevroletu su se potrudili da ovaj automobil maksimalno osavremene. To je najočiglednije na tabli sa instrumentima, koja se sastoji od dva analogna pokazivača i velikim displejem u centralnom delu, koji vozač može da podešava u skladu sa željama i potrebama. Pored toga, na centralnoj konzoli je zadržan standardni displej osetljiv na dodir.

Posebna pažnja je posvećenja olakšavanju rukovanja i smanjenju broja komandi. Tako se, na primer, temperatura u kabini reguliše okretanjem hromiranih rubova oko dva kružna ventilaciona otvora. Ambijentalno osvetljenje može da se menja, a dostupno je čak 24 mogućnosti kako će da svetli osvetljenje centralne konzole, instrument table i obloga na vratima. Ono čemu se većina zaljubljenika u sportske automobile neće obradovati jeste električna “ručna” kočnica!

U paleti agregata nalaze se tri motora. Osnovni model pokreće pomenuti 2,0-litarski turbo benzinac od 275 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta. Iako ima samo dve litre radne zapremine, on ovom modelu obezbeđuje ubrzanje do 100 km/h ispod šest sekundi. Sledeću stepenicu predstavlja V6 agregat od 3,6 litara radne zapremine.

Chevrolet Camaro

Ovaj “atmosferac” oslobađa 335 KS i 385 Nm, a zahvaljujući direktnom ubrizgavanju goriva i varijabilnom razvodu ventila, ovaj agregat ima linearan razvoj snage u širokom spektru obrtaja. Takođe, u cilju smanjenja prosečne potrošnje, na raspolaganju je i sistem isključivanja pojedinih cilindara tokom “krstarenja”. Za vrhunsku verziju namenjen je, sasvim očekivano, V8 motor od 6,2 litra radne zapremine, koji oslobađa 455 “konja” i impresivnih 617 Nm – pogonska jedinica koja pokreće i Corvette Stingray!

Pripremio: Danilo Jojić
Foto: Chevrolet
Izvor: topspeed.telegraf.rs

Be the first to comment on "MIŠIĆI I BRZINA: Šesta generacija Chevrolet Camaro"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*