Najaviljeni su novi VTEC TURBO pogonski agregati

Honda VTEC TURBO

Honda je najavila da će početkom 2017. godine započeti s proizvodnjom dva nova benzinska turbo agregata Earth Dreams tehnologije koji će svoju premijeru doživeti u novoj, desetoj generaciji Civic-a. Ovi pogonski agregati zapremine 1.000 i 1.500 kubika sledi će filozofiju „dowsizinga“ garantujući pri tome izuzetne performanse uz izuzetnu nisku potrošnju goriva i emisiju CO2.

Novo razvijeni agregati koristiti će turbo punjače nove generacije i tehnologiju varijabilnog podešavanja ventila s ciljem maksimalnog smanjenja trenja i postizanja vodećih performansi u klasi uz, već naglašenu,  veoma nisku potrošnju goriva i emisiju CO2. Nova generacija turbo punjača s niskim inercijskim momentom i kratkim vremenom odaziva će zajedno sa sistemom direktnog ubrizgavanja goriva garantuje bolji odnos između snage i obrtnog momenta u poređenju s konvencionalnim atmosferskim agregatima.

Prvi Hondin VTEC turbo agregat zapremine 2 litre i snage 310 konjskih snaga je već zabeležio izuzetne rezultate u novom Civic Type R-u. Isto očekujemo i od „mlađe braće“ čim se pojave na tržištu početkom 2017. godine.

Izvor: autoportal.hr

Be the first to comment on "Najaviljeni su novi VTEC TURBO pogonski agregati"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*