Jaguar – stil, glamur i performanse

Jaguar

Kada neko pomene jaguara, prvo nam na pamet padnu neuhvatljivi predatori koja lutaju kišnim prašumama Južne Amerike. Lako ih je prepoznati po katakterističnom krznu prekrivenom crnim tufnama, nešto većim od onih kod leoparda i geparda.

Ova infomacija bi bila veoma korisna za sve vas koji volite Nacionalnu Geografiju, ali mi želimo da vam ispričamo jednu sasvim drugu priču.
Jaguar
Naravno, mi volimo životinje, ali, s obzirom da se bavimo automobilima, pričaćemo o jaguaru sa volanom i točkovima. Sličnost sa onim iz južnoameričkih prašuma je u tome što ovi o kojima ćemo pričati imaju izuzetnu zver ispod svojih hauba.
Jaguar

Mnogo kasnije nego što većina ljudi veruje, Jaguar se pojavio tek 1922. godine, ali sa totalno drugačijim profilom i pod potpuno drugim imenom.

Osnovana kao Swallow Sidecar od strane dva Vilijama – Lyons-a i Walmsley-a, kompanija je počela sa radom kao proizvođač prikolica, ali je 1932. godine proizvela i svoj prvi Jaguar automobil.

Do 1945. godine svi proizvedeni automobili su imali oznaku SS, ali je to moralo biti promenjeno zbog sličnosti sa oznakama nacističkih SS jedinica iz Drugog svetskog rata. Kao novo ime izabran je Jaguar!
Jaguar

Pre preimenovanja kompanije, u fabrici Lyons-a i Walmsley-a su proizvedeni mnogi ineteresantni i, za to vreme, izuzetno moderni modeli koji su zasluživali i pohvale i kritike. Naravno, bilo je onih koji su tvrdili da ovi automobili poseduju više glamura i stila, a da su im mana performanse i pouzdanost.

Fabrika se do današnjeg dana nalazi u Koventriju, i legenda koja kruži i dan danas  je da su se njeni inženjeri uvek više bavili dizajnom nego konkretnim tehničkim rešenjima i proizvodnjom. Motori i šasije su bili delo kompanije Standard Motor, a dvojica trkačkih entuzijasta i zaljubljenika u motore, Vijlijam Hajns i Geri Vesli, su ih dalje prilagođavali Jaguarovim modelima I njihovom dizajnu.

Proizvodnjom niza luksuznih sedana tokom 30ih godina XX veka, kao što su SS1 i sportski SS 90 iz 1932. godine, Jaguar je žestoko prodrmao automobilsku industriju  pojavom modela  XK 120. Sa sportskim 3.4 litarskim motorom od 180 konjskih snaga, ovaj automobil je mogao već tada da dostigne maksimalnu brzinu od 200km/h i od 0 do 100km/h je ubrzavao za manje od 5 sekundi. Izuzetna pojava, dostupnost i ovalna sportska maska su ovaj automobil pretvorili u pravu ikonu tog vremena.
Jaguar

S obzirom na veliko interesovanje za ovaj automobil, XK 120 je stekao veliku popularnost i van granica Velike Britanije. Proizvedeno je preko 10.000 jedinica ovog automobila i on je postao prvi izvozni model Jaguara. Ažuriranjem XK 120 nastala su dva nova modela sa oznakama 140 I 150.
Jaguar

Tokom 50ih godina XX veka, jaguar se fokusirao na proizvodnju većih sedana. MK VII je bio prvi model u toj novoj liniji. Uprkos prethodnom uspehu sa XK modelima, nova linija automobila nije postigla neku veliku popularnost.  Međutim MK II, sa nešto izmenjenim dizajnom enterijera, nije se pokazao toliko loše i postaje drugi najprodavaniji Jaguarov model  tog vremena. Ukupno je proizvedeno čak 123.000 jedinica.

Do 60ih godina Jaguar je već stekao dobru reputaciju, a ona je uskoro ojačana sa pojavom opakog E-type.
Jaguar

Zvanično prikazan na Salonu automobila u Ženevi u martu 1961. godine, E-type je oborio sve rekorde i proglašen je najlepšim automobilom tog vremena.

Moderan i neverovatno brz, ovaj automobil je mogao da postigne brzinu od čak 240km/h. Iako su ga smatrali naslednikom C-type i D-Type, novi model je bio nešto novo što svet do tada nikada nije video.

E-type je bio značajno tehnološki unapređen u odnosu na svoje prethodnike. Imao je sportske gume, 4 disk kočnice i nezavisno zadnje vešanje. Sve te prednosti su ga napravile šampionom i “noćnom morom trkačkih staza”, što je na svojoj koži osetio čak i čuveni Ferrari, kojeg je ovaj Britanac više puta porazio u direktnom duelu.

Nakon proizvodnje više od 70.000 jedinica, E-type je 1975. godine otišao u zasluženu penziju i zamenjen je, ne tako uspešnim,  modelom XJS.
JaguarPenzionisanje  Vilijama Lajonska 1972. godine bilo ja veliki udar na kompaniju koja nije bila u stanju da nastavi rad po standardima koje je utemeljio njen osnivač. Leyland je bio taj koji ju je u tom trenutku spasio od bankrotstva.

Do 1984. godine Jaguar je kako-tako uspeo da se vrati na tržište, ali nije više bio u stanju da impresionira kao što je to činio nekada, jer je izgubio privlačnost i šarm koje su njegovi modeli nekada imali.
Jaguar

1989. godine Jaguar je, zajedno sa Land Roverom, postao deo Ford Motor Company. Vlasništvo nad ova dva brenda Ford je zadržao samo do 2008. godine, kada je oba prodao indijskoj grupaciji Tata Motors.
Jaguar

Trenutnu liniju Jaguara čine luksuzni sedani kao što su XJ, snažni XF –naslednik modela S-type, zatim luksuzni X-Type, kao i sportski XK.
Pripremio: R. Martinović
foto: wikipedia
Izvor: lakodokola.com

Be the first to comment on "Jaguar – stil, glamur i performanse"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*