Honda S660

Honda S660

Honda S660 je mali sportski kabriolet pokazan na Tokyo Motor Showu – pokreće je trocilindarski turbo motor zapremine od samo 660 ccm

Na Tokyo Motor Showu pokazana je i nova Honda S660, mali sportski kabriolet. Reč je o istinskom sportskom dvosedu niskog težišta, zadnjeg pogona, središnje postavljenog pogonskog agregata i optimalnog rasporeda težine (45-55% u korist zadnje osovine). Za superiorni užitak u vožnji zaduženi su trocilindarski turbo motor zapremine 660 ccm i šesto stepeni ručni menjač. Pored ručnog menjača u ponudi je i verzija s CVT automatskim menjačem.

Honda S660

Honda S660

Iako je cilj bio stvoriti osećaj vožnje go-karta, Honda se nije odrekla sigurnosti pa je tako vozilo opremljeno svim dobro znanim Hondinim sistemima aktivne i pasivne sigurnosti. Kako bi dodatno naglasili ekskluzivnost ovoga modela, Honda će lansirati posebnu, limitiranu seriju naziva S660 Concept Edition koja će imati samo 660 primeraka te će biti opremljena luksuznim dodacima.

Honda S660

Honda S660

Verujemo kako će dobri prodajni rezultati u Japanu i veliki interes za ovim istinskim sportskim automobilom „starog kova“ naterati Hondu da što pre krene s prodajom i u Europi.

Honda S660

Honda S660

Izvor: www.automania.hr

Be the first to comment on "Honda S660"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*