100 godina ZF-a: Od trgovine do automobilske tehnologije

ZF

Za 100 godina postojanja nemački gigant ZF prošao je put od malog trgovačkog preduzeća do jednog od najvećih proizvođača automobilskih delova…

Kada se septembra 1915. godine „Zahnradfabrik GmbH” upisao u registar nemačkih trgovačkih firmi, verovatno njegovi osnivači nisu ni pomislili da će „trajati” stotinu godina (za sada).  Izvorna proizvodnja je bila orijentisana na vazduhoplovnu industriju, pošto je ova firma od svog osnivanja na jezeru Constance poslovala sa Luftschiffbau Zeppelin GmbH. „Filozofija” firme bila je razvijati, testirati i proizvoditi zupčanike i menjače za vazduhoplove, motorna vozila i motorne brodove. Samo nekoliko godina kasnije, ZF je počeo proizvodnju delova i sklopova za automobile i postao jedan od vodećih „igrača” u nemačkoj autoindustriji. Već 1930. godine ZF širi ponudu sa upravljačkim sistemima za automobile i teretna vozila, kao i pogonske jedinice u traktorima.

Inovacije u pravo vreme
Trebali bi nam dani i dani da opišemo današnji delokrug rada ZF-a, pa ćemo se fokusirati na hronologiju razvoja ove kompanije u autoindustriji, sa posebnim osvrtom na menjače koji su „sinonim” za ZF, bar na našim prostorima. Samo šest godina nakon osnivanja, ZF je 1921. godine predstavio Soden menjač, koji je po važećim standardima bio „ispred svog vremena”. Vozač je željeni stepen prenosa birao pomoću ručice menjača, koja se nalazila ili na instrument tabli ili na upravljaču. Zupčanici su bili posebno ojačani, a u narednih nekoliko godina 75 proizvođača automobila koristilo je Soden menjače, uključujući taxi vozila u Beču i sve kamione pivare Böhmsches Brauhaus. Međutim, broj prodatih jedinica nije bio velik, pa su u ZF razvili „standardni” menjač, koji se pravio i za automobile i teretna vozila, sa 3 ili 4 stepena prenosa i sa pet različitih kućišta. Ova strategija se umnogome isplatila, jer je do 1930. godine prodato 300.000 „standardnih” menjača. Kako su izlazna snaga motora i brzina automobila konstantno rasli, ZF je svoj odgovor dao u vidu „Aphon low noise transmission” (prenos sa niskim nivoom buke), menjačem koji je imao spiralne zupčanike i veoma „gladak” prenos i pri velikim brzinama. Aphon prenos postigao je enorman uspeh, koji je 1930. godine dopunjen i uvođenjem sinhrona u menjačke kutije. Naime, sada nije bilo potrebe da se pedala kvačila pritišće dva puta, već se stepen prenosa birao „direktno”. Daljim razvojem, 1934. godine uveden je potpuno sinhronizovani menjač, jeftin za proizvodnju i sa laganim promenama svih stepeni prenosa. Ovakav uspeh pomogao je da se proizvodnja iz vazduhoplovne repozicionira u automobilsku „sferu”. Nažalost, dolaskom na vlast nacista, sva proizvodnja svela se na proizvodnju menjača za nemačku vojsku, ali ipak, 1937. godine predstavljaju prvi menjač za traktore, što će pomoći da se ZF održi nakon II svetskog rata, jer su nakon 1945. godine samo dve proizvodne linije nastavile sa proizvodnjom i to traktorskih menjača za traktore Porsche.

Devetostepeni automatik
Od 1950. godine ZF nastavlja konstantno sa inovacijama na menjačima, a posebno se fokusira na poluautomatske menjače, čime bi promena stepena prenosa bila daleko lakša za vozače. Ova ideja postala je okosnica razvoja  menjača za putnička i teretna vozila, a ZF lansirao u vodeću firmu za proizvodnju automatskih menjača. Danas, ZF u ponudi ima i 8-stepeni i 9-stepeni automatski menjač, koji predstavljaju vrhunac tehnologije kod automobila. Prvi je predstavljen još 2008. godine, a dodatno unapređen prošle godine, kada je i predstavljen sa svim svojim poboljšanjima (o čemu smo i pisali). Tada su u ZF-u naglasili da je „optimum” 8 stepeni za ovaj tip menjača i da menjače sa 9 ili 10 stepeni ne planiraju proizvoditi. Međutim, „pritisnuti” konkurencijom, predstavili su svoj 9-stepeni automatski menjač. Namenjen je za automobile sa prednje transferzalno postavljenim motorom i u odnosu na danas standardne 6-stepene automatske menjače daje uštedu od 16% goriva na 100 km. Prilagođen je i za pogon na sve točkove, radi praktično bez vibracija, izuzetno brzo menja stepene prenosa, dodatno je optimizovana i Start-Stop funkcija, a „podnosi” i prenos do 700 Nm obrtnog momenta.

PLUS
–    Vrhunski kvalitet ZF proizvoda,
–    Široko polje delovanja ZF, ne samo u autoindustriji,
–    Unapređenje performansi.

MINUS
–    Ugradnja vrhunskih ZF komponenti, nažalost, diže cenu  kompletnog vozila.

Izvor: www.oslobodjenje.ba

Be the first to comment on "100 godina ZF-a: Od trgovine do automobilske tehnologije"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*