100 godina elegancije, brzina i stil – Maserati

Maserati
 Jedno od najpoznatijih imena u svetu sportskih automobila je definitivno italijanski Maserati. Kuća koja je tokom svoje duge i bogate istorije na staze i ulice širom sveta postavile neke od najlepših i najbržih modela zaslužuje posebno mesto u svesti svakog ljubitelja prestižnih mašina. Počeci ove slavne kompanije se vezuju za 1914. kada su braća Maserati (Alfieri, Bindo, Carlo, Ettore, Ernesto i Mario) osnovali firmu “Officine Alfieri Maserati“ u Bolonji. U prvom periodu (1914-1926) braća Maserati nisu proizvodila automobile pod svojim imenom ali su pravili motore i komponente za brojne druge tada aktivne fabrike.

Maserati

Prvi automobil Maserati je napravljen 1926. i odmah je pobedio na trci Targa Florio. Taj period u razvoju brenda (do II svetskog rata) vezan je za braću Maserati pod čijom kontrolom je fabrika poslovala, praveći prvenstveno trkačke automobile i stičući slavu po trkalištima širom sveta. Čuveni znak Maseratija, Neptunov trozbac (Trident) je delo jednog od braće, Maria, koji je za razliku od ostalih članova porodice okrenutih mehanici, imao priznat umetnički talenat.

Maserati

Nakon rata i poraza Italije, celokupna auto industrija je bila u katastrofalnom stanju pa tako i kompanija Maserati. Ovaj period započeo je preuzimanjem od strane korporacije Orsi koja je nastavila sa produkcijom vrsnih trkačkih modela ali je akcenat stavljala i na izuzetne drumske mašine. Moglo bi se reći da je tokom pedesetih godina Maserati bio daleko uspešniji na trkama i po prodaji od svog glavnog rivala, fabrike Ferrari. Tokom šezdesetih, trkački program se gasi nakon nebrojeno mnogo titula i uspeha a okosnicu fabrike čini serija besmrtnih modela čija se imena i danas izgovaraju sa poštovanjem.

Maserati

Početak sedamdesetih godina i globalna recesija imaju za rezultat još jednu promenu vlasništva, ovog puta od strane francuskog Citroena a kasnije (1975. godine), Maserati kupuje kompanija De Tomaso, da bi početkom devedesetih, na kratko, prešao u ruke Chryslera. Iako su promene vlasništva uticale na automobile koji su stvarani, stil, decentnosti i šarm im nije nedostajao a tradicija kuće je nastavljena. Godine 1993, Maserati konačno prelazi u ruke Fiata, odnosno potpada pod kontrolu Ferrarija i pod novom upravom predstavlja aktuelnu seriju modela koji ovu slavnu i prestižnu marku vraćaju na svetsku scenu sportskih automobila. Međutim, iako danas Maserati ima godišnju produkciju od skoro 50.000 primeraka, što je nezamislivo velika cifra za ovu kompaniju, mogli bi reći da je suština ove marke ipak pomalo kompromitovana. Tome su zaslužni Fiat-Chrysler vlasnici i dizel motori, tuđe platforme i SUV model u najavi….

Onima koji nisu imali prilike da vide ili osete čari ovih vrhunskih automobila, najbolje iskoristiti opis jednog italijanskog novinara koji je nazvao Ferrari “sportskim automobilom za playboye i novopečene bogataše a Maserati, prevozom gospode i trkačkih asova“.

Ovaj tekst je zamišljen kao kratka istorija ove slavne fabrike i predstavljanje nekoliko modela koji su je i učinili velikom i pomogli joj da opstane 100 godina na tržištu i pored brojnih nevolja koje su je pratile na tom putu.

1. Maserati A6 (1947-1957)

Model A6 je bio prvi posleratni Maserati i prvi drumski model ove fabrike. Iako je nastao u vreme najveće krize i rata, konstrukcija je bila neverovatno napredna (cevasta šasija) a ispod haube je bio aluminijumski redni šestak sa 1488 ccm i 65 KS. Ubrzo, zapremina je povećana na 2 litre (100 KS) a postojale su brojne trkačke i karoserijske varijante. Iako je broj napravljenih primeraka (oko 120 kom) bio mali, A6 je pomogao fabrici da se etablira na posleratnom tržištu i trkačkim stazama.

Maserati A6

2. Maserati 3500GT (1957-1964)

Iako je bio direktan naslednik A6, Maserati 3500GT je bio dosta veći, napredniji i snažniji GT automobil. Ispod aluminijumske haube se nalazio redni  šestak (trkačkog pedigrea) ali sa 3485 ccm i snagom od 220 do 255 KS.  Isporučivao se kao 2+2 coupe (Touring) ili kao predivni kabriolet (Vignale).  Zahvaljujući svemu tome, napravljeno je čak 2225 primeraka, uključujući i razne unikate napravljene od strane drugih karoserista.

Maserati 3500GT

3. Maserati Tipo 61 “Birdcage” (1959-60)

Iako je Maserati u posleratnom periodu imao nekoliko veoma uspešnih i slavnih trkačkih automobila (250F, 300S, 450S), “Birdcage” je verovatno najslavniji od svih. Nadimak je dobio zbog toga što je cevasta šasija bila sastavljena od čak 200 tankih čeličnih cevi pa je tako podsećala na kavez za ptice. Pokretao ga je redni četvorocilindraš od 3 litre sa 250 KS i zahvaljujući težini od 570 kg, odličnoj dinamici i vrhunskim vozačima, “Birdcage” je tokom par godina bio dominantan na trkalištima širom sveta. Ovo je nažalost i poslednji pravi Maseratijev trkački auto i nakon 16 napravljenih primeraka, fabrika se povukla iz automobilskog sporta.

Maserati Tipo 61 “Birdcage”
Maserati Tipo 61 “Birdcage”

4. Maserati Quattroporte I (1963-1969)

Quattroporte je bio prva sportska limuzina na svetu i prilično kontraverzan model kada se pojavio 1963. godine. Do tada,fabrike sportskih automobila su bile ograničene samo na kupe i kabrio karoserije a Maseratijeva limuzina je pokazala veliku hrabrost i samouverenost konstruktora. Za pogon je izabran rasni V8 motor od 4,1 litre (kasnije 4,7l) koji je imao 256 (295) KS.  Iako 776 napravljenih primeraka ne zvuči kao velika produkcija, ovo je ipak veliki uspeh Maseratija, imajući u vidu tržište i naprednu koncepciju. Quattroporte I se pokazao kao veoma uticajan automobil, ne samo za Maserati (danas je na tržištu šesta generacija) nego i za celu autoindustriju.

Maserati Quattroporte I

5. Maserati Ghibli I (1967-1973)

Godine 1967. Maserati je predstavio jedan od najlepših svojih modela i jedan od najboljih italijanskih GT automobila ikad napravljenih – Ghibli. Nazvan po severnoafričkom pustinjskom vetru, što je tradicija koja će se nastaviti na kasnijim modelima, ovaj Gran Turismo kupe je imao prilično običnu i proverenu mehaniku i V8 motore od 4,7 i 4,9 litara (310 i 330 KS). Međutim, Đuđarov dizajn i vrhunska vozna svojstva su bila u prvom planu. Napravljeno ih je 1295 komada (coupe i spyder) i svi su veoma traženi na tržištu klasičnih vozila.

Maserati Ghibli I

6. Maserati Bora (1971-1979)

Pod novom Citroenovom upravom, Maserati je 1971. godine predstavio model Bora kao prvi Maserati sa nezavisnim vešanjem i motorom iza putnika.  Iako je pogon bio poznati V8 od 4,7 litara, ovaj model je imao i dosta Citroenovih komponenti (kočnice). Ipak, i pored modernog dizanja i dobrih voznih karakteristika, prodaja nije bila sjajna i samo 571 primerak je napravljen.

Maserati Bora

7. Maserati Merak (1972-1983)

Nešto uspešniji je bio model Merak, predstavljen 1972. godine, veoma sličnog dizajna i koncepcije ali sa bitnom razlikom u pogonu. Za razliku od V8 motora u Bori, Merak je imao Citroenov V6 agregat od 3 litre (189 KS) i kasnije sa 2 litre (170 KS), kao pokušaj da se predstavi ekonomičniji automobil u svetlu recesije i naftne krize sedamdesetih. Iako je zamisao iza ovog automobila bila ispravna, naišao je na nerazumevanje fanova marke koji su mu zamerali nečistu krv u obliku motora i mehanike i smatrali su ga nepotrebnim kompromisom. Poslednju reč je imalo tržište koje je progutalo 1830 automobila, što se može smatrati solidnom brojkom.

Maserati Merak

8. Maserati Biturbo serija (1982-1997)

Osamdesete godine je Maserati dočekao sa novim vlasnikom, Alejandrom DeTomasom koji je želeo da modernizuje ponudu fabrike sa modelom koji će imati manji ali jednako snažan motor uz pomoć turbo tehnologije, kompaktne dimenzije, nižu cenu i time se predstaviti daleko širem krugu kupaca.  Te smernice su dovele do stvaranja modela 222 koji je predstavljen 1981. godine.  Na papiru sve je delovalo odlično, međutim, čim su prvi primerci došli do kupaca primetile su se velike mane u obliku problematične mehanike, strujnih instalacija, užasne završne obrade pa čak i rđe.

Maserati Biturbo serija

Ipak, Maserati nije odustajao i predstavljao je verziju za verzijom sa različitim zapreminama V6 biturbo motora (2 l, 2,5l, 2,8l i 3,2l) i to u kupe, sedan i kabriolet karoserijskim opcijama.  Interesantno je da je Biturbo platforma i taj problematični V6 bio osnova za sve modele kuće sve do kraja devedesetih. Broj različitih verzija i oznaka za praktično isti automobil je bio preko 20 a mesto u istoriji Maseratija nije zaslužio kvalitetom ili brzinom nego činjenicom da je Biturbo serija, tokom 16 godina produkcije prodata u preko 30.000 primeraka i pomogla fabrici da preživi jedan od najtežih perioda u svojoj istoriji.  Ipak, nisu svi Biturbo Maseratiji bili nepouzdani i problematični automobili i kao kruna cele serije 1990. godine predstavljen je Maserati Shamal, ultimativni predstavnik Biturbo porodice i napravljen u samo 369 primeraka.

Maserati Biturbo serija

9. Maserati 3200GT/4200 GT (1998-2007)

Posle duge i mučne Biturbo ere, krajem devedesetih dolazi do renesanse Maseratija pod novom Fiatovom upravom. Najbolji primer je rasni GT kupe/kabrio napravljen u najboljoj tradiciji kuće koji je bio pravi Maserati posle dugo godina.  Prva verzija, nazvana 3200GT je ispod haube imala biturbo  V8 od 3.2 litre ali bez mana njegovih predaka dok je druga serija imala moderni atmosferski motor od 4,2 litre.  Ovaj automobil je na najbolji način uveo Maserati u novi milenijum i predstavio ga na tržištima gde se ova marka nikad nije prodavala kao što su Istočna Evropa, Kina ili Rusija.

Maserati 3200GT/4200 GT

10.  Maserati Ghibli (2013- )

Iako namerno izostavljamo poslednje dve generacije modela Quattroporte koje su veoma uspešne u svom segmentu, poklanjamo pažnju modelu Ghibli koji osim slavnog imena nema ništa zajedničko sa prethodnicima. Razlog tome je što je novi Ghibli sedan iz E segmenta tržišta i model i izneti najveći deo buduće prodaje Maseratija. Sa strane tradicije, ovo je najmanje Maserati jer mu je platforma pozajmljena i poseduje opciju dizel motora. Dok sa druge, ovo je prvi Maserati, posle dugo godina, koji ima listu čekanja kupaca i odličnu perspektivu na tržištu. Iako bi tradicionalisti mogli da negoduju, samo postojanje ovakvog automobila garantuje i postojanje Maseratija a to je nešto što treba prihvatiti sa odobravanjem.

Maserati Ghibli

Tekst: V.Herbez
Foto: MotorTrend,autowp.ru, Wikipedia
Izvor:  autocaffe.net

Be the first to comment on "100 godina elegancije, brzina i stil – Maserati"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*