Mercedes GLE u AMG izdanju

Mercedes GLE

Mercedes-Benz, AMG odeljenje, proširuje svoju ponudu atraktivnim AMG sportskim modelima. GLE 450 AMG 4MATIC je već treći automobil u toj novoj liniji. Snažna personalnost modela GLE olakšava atraktivan ulazak ovog SUV-a u AMG Performance svet. Tamo ga čekaju poboljšane osobine i veći obrtni moment 3.0-litarskog V6 turbo motora, specifično AMG oslanjanje, sportski Direct-Steer sistem, devetostepeni automatski menjač 9G-TRONIC i stalni pogon na sve točkove 4MATIC s raspodelom snage u odnosu 40:60.

Mercedes GLE

Novi GLE 450 AMG 4MATIC impresionira agilnošću i sportskim duhom uz neodoljivi zvuk sportskog izduvnog sistema. Pogonskim programima Comfort, Slippery (klizavo), Sport i Sport Plus karakteristike novog GLE 450 AMG 4MATIC mogu da se menjaju zavisno od situacije u vožnji, tako što se utiče na brojne parametre, kao što su odziv na gas, brzina menjanja stepena prenosa, ponašanje oslanjanja, pa sve do zvuka izduvnog sistema i boje osvetljenja instrumenata.

Sport i Sport Plus su dinamični modovi za zabavu na krivudavim putevima. U Comfort modu naglasak je na opuštenom vrhunskom krstarenju bez napora koje je i energetski efikasnije. Slippery optimizuje rukovanje na površinama s niskim koeficijentima trenja kao što su sneg ili led. Osim toga, Individual mod omogućuje vozaču da programira i arhivira sopstvene preferencije pojedinih parametara bez obzira na varijantu motora. Zavisno od pogonskog programa devetostepeni automatski menjač 9G-TRONIC menja stepene prenosa visokom agilnošću, ali bez napora i mirno. Nudi savršene prelaze za energetski sprint, kao i nežne, jedva primetne prenose brzina za uživanje u putovanjima.

Mercedes GLE

Razvojni inženjeri AMG-a posebno su dizajnirali stalni pogon na sve točkove 4MATIC koji obrtni moment raspoređuje u odnosu 40:60 (prednja osovina : zadnja osovina). Ova konfiguracija podiže bočnu dinamiku na nivo iznad proseka. Kao standard, automobil dolazi s paketom AIRMATIC koji uključuje vazdušno oslanjanje, hidraulični adaptivni sistem prigušivanja (ADS Plus) i automatsku kontrolu klirensa.

Sportily upečatljiv dizajn čini poboljšane performanse vidljivim na prvi pogled: dve hromirane izduvne cevi i točkovi od lakog metala s pneumaticima dimenzija 265/45 R20, uz ekskluzivne obloge u crnoj i srebrnoj kombinaciji obezbeđuju jasnu diferencijaciju.

Izvor: www.netauto.rs

Be the first to comment on "Mercedes GLE u AMG izdanju"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*