Chevrolet FNR

Chevrolet FNR

Na Međunarodnom salonu automobila u Šangaju, koji je u toku, okupili su se izlagači iz čitavog sveta, ali i domaći proizvođači da prikažu svoje najnovije modele i preporuče se najvećem autmobilskom tržištu na svetu. Kompanije koje proizvode najluksuznije i naravno najskuplje automobile utrkuju se za prestiž na kineskom tržištu, jer kupci postaju sve sofisticiraniji. Posebno mesto zauzimaju koncepti u automobilske studije koje najavljuju duzajnerske i tehnološke trendove.

Chevrolet FNR
Tako je  General Motors u Šangaju predstavio svoj futuristički konceptni automobil Chevrolet FNR kojem bi mogli da pozavide mnogi automobili iz SF filmova. Neki čak smatraju da je prevazišao Lexusove automobile u filmu Minority Report u kojem se radnja odvija u 2054. godini.

Koncept Chevrolet FNR zamišljen je kao vozilo na električni pogon opremljeno tehnologijom za autonomnu vožnju, a za njegov nanastanak bila je  zadužena je bila zajednička domaća kompanija Pan Asia Technical Automotive Center (GM PATAC). Konceptni Chevrolet FNR opremljen je elektromotorima postavljenim na točkovima, a tu je i radar postavljen na krovu koji skenira okruženje automobila da bi autonomna vožnja mogla da se odvija.

Chevrolet FNR

U  Chevrolet-u FNR nalaze se specijalna prednja sedišta koja mogu da se okrenu za 180 stepeni, tako da u toku režima autonomne vožnje oni koji sede napred mogu da se okrenu prema putnicima koji sede na zadnjim sedištima.

Jasno je da ovakav automobil nikada neće stići u proizvodnju, ali General Motors je ovim konceptom predstavio mogući dizajnerski pravac u kreiranju automobila u perspektivi.

Izvor: www.netauto.rs

Be the first to comment on "Chevrolet FNR"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*